Nu se înțeleg pe candidatul la prezidențiale. Ciucă și Gorghiu detaliază

Stampile si buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, la o sectie de votare din Craiova, duminica, 25 mai 2014. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Liderii PSD și PNL nu se înțeleg pe candidatul la prezidențiale. Fiecare insistă cu candidatul lui. Bomboana de pe colivă – Comasarea alegerilor s-ar putea anula.

Partidul Naţional Liberal nu poate să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale, a declarat Nicolae Ciucă, subliniind că întotdeauna va susţine un candidat din partea PNL.

„PNL nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale, Partidul Naţional Liberal este un partid istoric, este partidul cu cea mai îndelungată istorie în politica europeană”, a spus Ciucă, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Întrebat despre varianta unui candidat comun PNL – PSD la funcţia de preşedinte al României, Nicolae Ciucă a răspuns:

„Nu putem să ne înţelegem pe toate situaţiile”.

Întrebat dacă l-ar susţine pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cazul în care acesta ar candida pentru funcţia de şef al statului, liderul liberalilor a afirmat:

„Nu sunt membru PSD. Sunt membru PNL şi voi susţine totdeauna un candidat din partea Partidului Naţional Liberal”.

El a arătat că va avea aceeaşi opţiune şi la alegerile locale.

„În primul rând, aş susţine un candidat PNL. Şi de fiecare dată există şi a treia soluţie, motiv pentru care, în acest moment, Partidul Naţional Liberal îşi pregăteşte armata, activul de partid, să poată să intre în alegeri, astfel încât să îşi susţină candidatul”, a completat Nicolae Ciucă.

El a reiterat că în statutul PNL este prevăzut ca liderul partidului să candideze.

„Ca atare, va urma o decizie la nivelul partidului şi voi urma întru totul decizia care va fi luată de către colegii mei”, a conchis Ciucă.

 

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu (PNL):

„Sunt condiții nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta”, a arătat Alina Gorghiu, punctând că „PNL are o tradiție în a da președintele țării”.

”Maniera în care trenează decizia nu mă îndeamnă să fiu deloc optimistă…Rămânem la Guvernare, în Coaliție, dar e un eșec în a ne înțelege”, a mai arătat Gorghiu.

Conducerea PNL se va reuni, marţi, la ora 19,00, la şedinţă urmând să fie ajustat sau nuanţat mandatul pentru negocierile în coaliţie privind alegerile, a spus  Gorghiu.

Ea a afirmat că este „păcat” că la întâlnirea liderilor coaliţiei de luni nu s-a ajuns la o concluzie. În opinia sa, sunt şanse „destul de reduse” pentru comasarea alegerilor.

„Ar fi fost bine să avem un deznodământ astăzi cu privire la comasare. Poziţia pe care PNL o are constant şi de ceva timp este în favoarea comasării, în privinţa europarlamentarelor care să aibă loc odată cu localele, s-a discutat nu o dată în spaţiul public, însă mandatul pe care preşedintele Ciucă l-a avut în spaţiul public a fost unul larg – mergeţi şi discutaţi cu colegii de coaliţie despre maniera în care putem să aducem mai multă lume la vot, să avem mandatul cu o reprezentativitate în spate, să respectăm totuşi criteriul de diminuare a costurilor pe care cinci runde de alegeri le-ar presupune. Eu una nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie”, a spus Gorghiu, la Digi 24.

Vicepreşedintele PNL a susţinut că nu ştie condiţiile impuse de PSD, dar este inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru Preşedinţie.

„În altă ordine de idei, nu ştiu care au fost condiţiile PSD, dar vă spun care sunt condiţiile nerezonabile pe care Partidul Naţional Liberal nu le poate accepta pentru că avem deja decizii interne luate în forurile de conducere de anul trecut”, a adăugat Gorghiu, precizând că este „greu de acceptat” ca PNL să-l susţină pe Marcel Ciolacu drept candidat comun la prezidenţiale.

„Este greu să accepţi aşa ceva câtă vreme deja ai o decizie prin care anul trecut la Sinaia am spus că vom merge în toate alegerile cu listele noastre, ale Partidului Naţional Liberal, nu într-o alianţă politică sau electorală cu PSD. Evident că ne dorim să avem candidat propriu. PSD de pe vremea domnului Iliescu nu mai are preşedinte al României. E limpede că ne dorim să avem din nou, după două mandate ale preşedintelui Klaus Iohannis, un nou preşedinte. Sigur că în poziţia de preşedinte al PNL acum se află Nicolae Ciucă şi are prima opţiune în candidatura la Preşedinţie. (…) Eu cred că este inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru Preşedinţie”, a transmis Gorghiu.

În  interiorul partidului nu au fost discuţii legate de liste comune cu PSD

„De altfel, mâine la 19,00, este o şedinţă a Partidului Naţional Liberal. Sunt convinsă că ne vor informa colegii despre dinamica discuţiilor din coaliţie şi vom putea fie ajusta mandatul către conducerea partidului, fie nuanţa acest mandat. Vom vedea care au fost parametrii de discuţie şi spre ce putem să ne îndreptăm”, a punctat ministrul.

Gorghiu se îndoieşte că mai pot fi organizate alegeri comasate 

„Mă îndoiesc că, în condiţiile în care se validează ceea ce spuneţi dumneavoastră pe surse, vom mai putea face comasate, deşi eu, personal, pledez pentru acest scenariu bun pentru tot ce înseamnă societate din România, care o să obosească în luna decembrie”, a mai afirmat ea, completând că dă şanse „destul de reduse” pentru comasarea alegerilor.

„Destul de reduse, pentru că, dacă s-a ajuns în acest punct în care colegii din PSD să dorească să anunţe de acum un candidat la Preşedinţie, condiţie care e nerezonabilă pentru Partidul Naţional Liberal, pe mine mă face să cred că PSD în realitate nu-şi doreşte comasarea, ci mai degrabă doreşte să impună de acum un candidat PSD”, a mai explicat Alina Gorghiu.

Conform acesteia, nu s-a pus niciodată problema ca PNL să iasă din coaliţie.

„Suntem foarte raţionali, ideea de stabilitate este argumentul care ne-a aşezat la masă, acest argument nu a dispărut.

Vom rămâne la guvernare, vom rămâne în coaliţie, dar, sigur, voi bifa, ca şi coaliţie, acest eşec al imposibilităţii de a ne înţelege pe un lucru care ar fi adus foarte mult oxigen în viaţa publică a României prin comasarea unor tipuri de alegeri”, a conchis Gorghiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

 1. Maestrul Cristoiu a prezis-o: coalitia PSD-PNL nasita de noua securitate va da viitorul presedinte al tarii. La ordinul acelorlasi stapani din interior subordonati altora de afara acesta va fi generalul Ciuca. Doar Diana Sosoaca il poate contra.

 2. De fapt dorinta lor cea mai arzatoare este-sa se schimbe primim,dar sa ramanem tot noi la ciolan.Propun sa fie organizate alegeri doar pentru ei,pentru membrii pesedei si bratienii basisti.Sper ca poporul roman sa fie la fel de destept ca in dec 89 si sa-i duca legati la Targoviste.

 3. Fraiere,presedintele este numit si nu ales asa cum a fost nea Nelu. Sau crezi ca pe Johanis l-au ales romanii adevarati?

 4. Voi preZida caZanul cu fasole și costiță…ăăă afumată…ăăă de la popotă…ăăă !
  măăăRog 🤣

 5. Nu ne interesează cum vreți voi sa ne furați alegerile că vom veni masiv să scăpăm de gunoiul psdbl

 6. BABELE „POLITICE” se piaptana aranjandu-shi Parul Zmotocit in InCaierari pe FURAT, mascate in „Diferentze DOCTRINARE”,
  pe TRUPUL INCA VIU al Romaniei.

  Nu este Bine! NU este Bine DELOC!

 7. Blonda asta vopsita, in loc să își facă treabă la locul de munca corect, sa reducă stufărișul des din legislația română, se căciulește agatandu-se doar de politica precum funia de gard! Ați văzut-o aseară la digi24(am văzut în treacăt un monument de prostie in politica românească), parcă era fata mare roșie la față când i-au pus o întrebare simplă și abera aiurea ca pe arătură? Femeia asta, nu are ce căuta în politica! Nu are demnitate, onoare, nu are personalitate reală, este una executant de orice ordin apărut fara argumente și logică reală! De când au liberalii justiția, nimic nu s-ar schimbat în bine, stufărișul pro infracționalitate a crescut îngrozitor de mult dar și piedicile dublate pentru cetățeanul român privind propriile drepturi legale prin Constituție! Întreb și eu:
  – Cum e posibil ca un minor român să aștepte 2-3-4 ani să intre în drepturi prevăzute de Constitutia țării? Vă închipuiți ce stufăriș există în legislație contra cetățenilor români care lucrează în străinătate? Cum sa nu îți bagi piciorul în cetățenia română să o anulezi daca guvernul român nu dorește să aibă răspundere legislativă pentru proprii cetățeni? Vă închipuiți, daca revin in tara, cât au de indurat legislativ până să se stabilizeze in tara de origine? Nu mai bine renunță la cetățenia română și își văd de cetățenia oricare pe care o vor primi? Vor ajunge cetățeni neutru pentru că, guvernul României se opune revenirii și recunoașterii propriilor cetățeni!

 8. Asta înseamnă să fi ghiftuit,rupt de realitate ,demagog și impostor ,ai sărăcit poporul prin taxe ,impozite și împrumuturi ,ai tinut un trântor președinte ,care efectiv s a lăfăit pe banii țării în cele mai exotice plimbări,dar tu inca să mai crezi ,că poporul te va mai alege,pai mă nesimțiților ,nici 5% nu mai prindeți la ce haos ați lăsat în urmă voastră ,in special cancerul PNL

 9. Deja pesedeaua si pedeleaua stiu care este candidatul pe care l-a impus securitatea: CIUCA! Dar joaca teatru pentru a nu pica de slugi in fata votantilor.

 10. Se pare că avem supărări mari in ”coaliție”,lipsește catindatu’ le președenție o problemuță de care se impiedică acești securiști ? Hai mă ! Măcăne ca pe vremea lui Iliescu ( părintele vostru spiritual al PSD & PNL ).
  Sunteți o gașcă de incapabili (troglodiți) care vă pretindeți mari politicieni, aveți și foarte multe diplome pe deasupra ( alea pe care le puteți folosi pe post de kur-papier – ca tot tălâmbi rămâneți – oricâți jurgălăi v-ați inventa).

 11. Astia se cearta degeaba.americanul va alege candidatul/candidatii la presedentie.va castiga cel mai slugarnic,daca vor reusi si de aceasta data sa prosteasca poporul.

 12. SIGUR CĂ NU SE POATE FACE COMASARE-DE NICI UN FEL ȘI NICI NU SE VA FACE! TOATĂ TEVATURA CU „COMASAREA” A FOST ȘI ESTE PRAF ȘI CEAȚĂ PENTRU ELECTORATUL MAI AȚÂȚAT -ALEGERI COMASATE,NECOMASATE,CIUCĂ,CIOLACU,FIREA, GEOANĂ SCOȘI ÎN VITRINE ȘI PUȘI SĂ DEA DIN MÂINI ȘI BUZE CA NIȘTE PĂPUȘOAIE (păpuși mai mari și mai grase)IAR NOI CEI CHEMAȚI LA VOT SĂ NU FIM PREOCUPAȚI DE SCUMPIRI,DE PENSII,DE DEPOPULAREA ȚĂRII –=ÎNGHIȚIȚI GOGOAȘA COMASĂRILOR-DAR RĂMÂNE TOT CUM V-A DICTA PROTECTORUL!! -(CARE DACĂ V-A SPUNE GEOANĂ= PREȘ, AȘA VA FI!!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.