Hai, că ne mai dezmorțim un pic!

Hai, că ne mai dezmorțim un pic! Activitățile sportive, respectiv antrenamentele sau participarea la competiții oficiale, în cadrul cluburilor sportive școlare și al liceelor cu program sportiv, pot fi reluate, a anunță Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).

Anunțul a fost făcut după o întâlnire de lucru între ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, care a avut loc la sediul Ministerului Tineretului și Sportului,

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităților în aceste unități de învățământ, cluburi sportive școlare, licee și școli gimnaziale cu clase cu program sportiv.

Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Au fost multe discuții referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestui dialog deschis cu MTS, se vor concretiza câteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunța curând”, a declarat Monica Anisie.

Pe de altă parte, ministrul Sportului a subliniat că între prioritățile instituției pe care o conduce se numără și creșterea numărului de ore de sport în școli.

Deschiderea CSS-urilor și a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas! Sunt sigur că și colegii de la MEC vor reuși să gestioneze foarte bine această situație, la fel de bine cum au reușit să organizeze desfășurarea în siguranță a examenelor de evaluare națională și bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit să îi avem alături de noi la discuția de astăzi și pe reprezentanții câtorva federații sportive naționale, pentru a exista acel dialog constructiv care să ne ofere și soluții, dar și viitoare parteneriate legate de competițiile sportive școlare. Mă bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educației și Cercetării și, fără a exagera, doresc să spun că, în ceea ce privește relansarea sportului de masă în România, Ministerul Educației și Cercetării este principalul nostru partener. Creșterea numărului orelor de sport și a numărului celor care fac sport, precum și crearea unor competiții sportive atractive, care să implice cât mai multe școli și elevi de diferite vârste, reprezintă pariul nostru, al celor două ministere”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

La această întâlnire au participat și reprezentanții federațiilor sportive – sporturi de echipă: Gheorghe Vișan, președinte FR Volei, Alexandru Dedu, președinte FR Handbal și Alin Petrache, președinte FR Rugby.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. @ Nelu. Ca sa-l învețe pe Nelu gramatica. Pesedistii nu stiu limba romana. Patriotii lu’ peste.

  2. @anti-psd: dar de agramata ministereasa de la invatatamant, unde mai pui ca-i si profa de lb romana ?? nu spui nimic??? sau daca-i pnlista se accepta. cotrocenistul, sica….jale, ce sa mai vorbim

  3. “Bălțata Românească” În prezent, s-a reușit imbunătățirea geneticii vacii bălțata românească. Pentru procesul de reproducție, se folosesc mereu cei mai buni tauri, majoritatea fiind Bălțată Germană. Acest lucru înseamnă genetica de varf, de la tauri aclimatizați. Bălțata Românească este unul din cele mai importanti membri ai regnului din guvernarea noastra.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.