Halep, atenţie la urmaşa Sharapovei!

Fetele rămase ân cursă şi-au aflat adversarele. Halep face dublu cu o fostă glorie. Cu cine joacă băieţii. Rezultatele din primul tur la fete.

Dulgheru şi Cârstea au fost eliminate

Nu ne aştaptam – aşa cum a reieşit şi din avanpremiera turneului – la minuni din partea Alexandrei Dulgheru în turul I la Miami. Din păcate, s-a confirmat, Alexandra nu mai poate obţine un rezultat pozitiv în faţa unei jucătoare mai bine clasată, dar nu şi inaccesibilă. Dulgheru (#91) a cedat cu 7-6, 3-6, 3-6 în faţa ucrainencei, Lesia Tsurenko (#46). Este al treilea turneu consecutiv din 2016 în care Alexandra Dulgheru este eliminată după primul tur. Deja după această înfrângere ea a mai căzut două locuri în clasament, dar este posibil, în funcţie de jocul rezulttatelor ca să cadă mai jos de locul 93.

Sorana Cârstea care în acest început de sezon pare că se exprimă la un nivel mai bun decât anul trecut, nu a reuşit să treacă de experimentata Francesca Schiavone, în faţa căreia a cedat clar: 2-6, 4-6. Cârstea a ratat astfel să intre pe tabloul principal. Românca a reuşit un „profit” de 10 puncte WTA (20 câştigate prin calificarea în turul II al calificărilor, din care s-au scăzut 10, cele de anul trecut când a jucat în turul I pe tabloul principal) şi a urcat, temporar, pe locul 141 în clasamentul WTA.

Halep vs urmaşa Sharapovei

După eliminarea Soranei Cârstea, a Alexandrei Dulgheru şi mai devreme a Patriciei Maria Tig, la Miami au mai rămas la simplu Irina Begu, Simona Halep şi Monica Niculescu. Deja toate 3 îşi cunosc acum adversarele. În primul tur, Irina Begu întâlneşte pe jucătoarea din Grecia, Maria Sakkari care vine după două victorii surprinzătoarea obţinute în calificări. Pe hârtie, în turul II, Monica Niculescu are misiunea cea mai uşoară: Peng Shuai din China, clasată pe locul 664 în WTA. Numai că este vorba de o clasare mincinoasă. Peng a fost între 2004 şi 2014 în top 100, iar timp de 8 ani în top 50, terminând anul 2014 pe locul 22. În 2015 s-a accidentat la Roland Garros şi nu a mai jucat niciun meci până marţi 22 martie 2016, pierzând 1.825 de puncte. În primul tur, Peng trecut în două seturi, 6-3, 7-5 de belgianca Alison Van Uytvanck, aflată pe locul 53 în clasamentul WTA. Niculescu are şansa să treacă de jucătoarea din China dacă raliurile vor fi lungi, pentru că Peng nu este încă pusă la punct cu condiţia fizică. În sfârşit, Simona Halep joacă împotriva copilului minune al Rusiei, Daria Kasatkina, considerată ca fiind o urmaşă a Mariei Sharapova. Rusoaica s-a aflat pe 36 WTA, iar după victoria din primul tur a urcat pe 34. Fiind totuşi „necoaptă” (încă nu a împlinit 19 ani) Kasatkina are oscilaţii, alternează zilele bune cu cele slabe. La Indian Wells a avansat până în sferturile de finală, dar a jucat catastrofal contra Karolinei Pliskova

Rezultate din primul tur

  • Peng Shuai (Chn-#664) – Alison Van Uytvanck (Bel-#53): 6-3, 7-5
  • Daria Kasatkina (Rus-#36) – Kateryna Bondarenko (Ukr-#59): 6-2, 1-6, 6-2
  • Zhang Shuai (Chn-#68) – Sofya Zhuk (Rus-#775): 6-2, 6-1
  • Teliana Pereira (Bra-#50) – Maia Haddad (Bra-#264): 7-6, 6-1
  • Barbora Strycova (Cze-#32) – Anna-Lena Friedsam (Ger-#52): 6-2, 6-0
  • Madison Brengele (SUA-#60) – Camila Giorgi (Ita-#43): 6-4, 6-3
  • Margarita Gasparyan (Rus-#41) – Annika Beck (Ger-#40): 6-3, 7-5
  • Nicolle Gibbs (SUA-#74) – Yulia Putintseva (Kaz-#58): 6-4, 6-2
  • Danka Kovinić (Mne-#51) – Denisa Allertova (Cze-#55): 7-6, 6-4
  • Zarina Diyas (Kaz-#97) – Olga Govortsova (Blr-#94): 6-0, 6-1
  • Kirsten Flipkens (Bel-#65) – Laura Robson (SUA-#504): 7-6, 6-2

Halep face dublu cu o fostă glorie

Trei dintre fetele noastre sunt angrenate în proba de dublu. Monica Niculescu continuă parteneriatul cu rusoaica Margarita Gasparyan şi în primul tur joacă împotriva cuplului Monica Puig (Columbia)/Heather Watson (Marea Britanie). Şi Raluca Olaru (jucătoarea noastră evoluează numai la dublu) merge tot cu o parteneră devenită tradiţională, jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena. Din păcate, chiar în primul tur, cele două au fost trase la sorţi contra celui mai bun dublu din ultimii doi ani, Martina Hingis (Elveţia)/Sania Mirza (India). În sfârşit, poate surprinzător, Simona Halep a ales să joace şi la dublu şi va avea drept parteneră o fostă glorie din Slovacia, veterana Daniela Hantuchova. Aceasta din urmă a avut rezultate foarte slabe la simplu, este pe 180 WTA, iar aici la Miami nu s-a înscris la simplu. „HH2” au ca adversar, cuplul Sara Errani/Carla Suarez Navarro. În 2015, Navarro a făcut dublu cu Garbine Muguruza, au jucat un tur şi la Indian Wells, dar acum în 2016, este la a 4 experienţă cu Errani. Echipa italo-spaniolă a jucat finala la Doha, acesta fiind cel mai bun rezultat de până acum.

La băieţi suntem capi de serie dar…

Ca şi la Indian Wells, cele două dubluri cu participare românească, sunt capi de serie: Tecău-Roger nr.1, iar Mergea-Bopanna, nr.6. Principalii favoriţi joacă în primul tur cu francezii Jérémy Chardy/Fabrice Martin, dar sunt un dublu de conjunctură. Mergea şi Bopanna au o misiune mai grea în faţa dublului argentiniano-spaniol, Pablo Cuevas şi Marcel Granollers. Cei doi au mai jucat împreună şi în 2015 au câştigat turneul de la Roma. Rămâne de căzut dacă echipele lui Tecău şi Mergea se vor „reabilita”, în 2016 rezultatele fiind destul de slabe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.