Hidroelectrica, rezultat istoric

Cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, a înregistrat un 2021 istoric, cifra de afaceri și profit fiind cele mai mari de la înființarea sa. Astfel, aflăm din raportările unicului acționar minsoritar, Fondul Proprietatea, că, la o cifră de afaceri de 6,4 miliarde lei, Hidroeelectrica a făcut un profit operational de 4,6 miliarde lei, adică peste 900 de milioane lei. Profitul operational se traduce prin beneficiul înregistat înainte de plata taxelor, și este prin execelență, înaintea chiar a profitului net, un simbol al solidității unei companii. Cu profitul operațional anunțat care ar putea însemna un profit net de 3,8 – 4 miliarde lei(Hidroelectrica nu a anunțat încă oficial rezultatele, FP anunțându-le înainte, și pentru ea ), producătorul de energie este chiar printre cele mai profitabile companii din România, dacă nu chiar cea mai profitabilă – mai sunt unele rezultate de anunțat.

În orice caz, la marja de circa 70% cu care lucrează, Hidroelectrica este, de departe, cea mai eficientă afacere mare din România și, fără îndoială, cel mai important active al statului român. Din profiturile ei, statul ia 90% prin dividend, ba chiar și dividend suplimentare(cum a fost cazul anul trecut), care sunt folosite, printre altele, la compensările de factură pentru populație și firme.

Hidroelectrica operează centrale cu o capacitate instalată de 6.400 MW și este cel mai ieftin producător din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Mihai Soare 1073 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Adica au marit pretul cu nesimtire, Fondul Proprietatea a facut profit de 180 milioane euro, iar statul roman, din profitul lui, plateste compensatii la populatie!Adica, ne furam singuri caciula, in loc sa adoptam masura corecta, si anume livrarea de energie la preturi rezonabile!!!

  2. Nu va bucurati, 20% din profit revine Fondului Proprietatea, american!

  3. Deci traim inca din clisa lasata de regretatul odios ! Si noi , si partenerii strategici ! Se pare ca pana la urma ei vor fi singurii mostenitori ai lui …

  4. Și românii au raportat cel mai mare record de sărăcire din ultimii 20 de ani. Bravo PnDL, bravo Dulapul din deal, bravo catzu,ghinion românilor.

  5. Fondul propietatea nu cred ca ne mai apartine in totalitate,este administrat de entitati din grupul Franklin Templeton,o administratie globala de administrare a investitiilor.Fondul propietatea e este listata la bursa si isi vinde actiunii,iar 15% din hidroelectrica este listata Nu cred ca din cauza ei ,pretul este mare ci din cauza intermediarilor,fara numar.Acestia cumpara[contracteaza la un anumit pret] o cantitate de…pentru 1 an de zile,si ulterior il vinde cum vor muschii lor.

  6. M-at CENZURAT !!! Nu inteleg DE CE ??? Cate hidrocentrale a construit regimul democratic in ultimii30 de ani ??? Toate cele care exista sunt de la MONSTRUOSUL REGIM COMUNIST al lui CEAUSESCU !!!Daca aceasta noua ERA DEMOCRATIC AMERLOCITA vrea sa aduca PROSPERITATE in STATUL PALMA BARBA COT sa DISTRUGA prin aruncarea in aer a acestora !!!NU MA MAI CENZURATI VANDUTILOR si TRADATORILOR !!!

  7. Stați liniștiți,pentru pulimea de rând se vor tripla facturile….să trăiască cei care au fost la alegeri!!!!!

  8. Jaful din energie nu îl vede nimeni, au cumpărat pe bursă toată energia la preturi de nimic , au vândut o la străini, iar noi acum plătim preturi exorbitante pentru energia de import, jaf pe fața făcut de Werner Popescu și galbejiti

  9. Extraordinar ! Dobitocul de Ceausescu spunea macar ca „e bunul tutulor”! „Tutulor”smecherilor !

  10. Criminalilor o sa ajungeti exact ca ceausescu toti cei de la conducerea acestor unitati de talharire a romanilor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.