Imagini de groază: Mii de cadavre pe străzi

Luptele dintre armata sudaneză şi unitatea paramilitară Forţele de Sprijin Rapid (FSR), declanşate în urmă cu aproape patru luni, au lăsat în urma lor mii de cadavre în descompunere care stârnesc temeri asupra riscului unor epidemii în această ţară săracă din Africa de Est, a avertizat marţi ONG-ul Salvaţi Copiii, potrivit AFP.

„Mii de cadavre se descompun pe străzile din Khartoum, în timp ce morgile sunt saturate şi se confruntă cu pene de curent”, notează într-un comunicat ONG-ul.

Imposibilitatea ridicării cadavrelor din cauza luptelor şi lipsa electricităţii, care împiedică funcţionarea morgilor, expun semnificativ localnicii riscului de epidemii, în timp ce, din cele 89 de spitale ale capitalei, 71 nu funcţionează, iar acelea încă operaţionale sunt ţinta atacurilor sau jafurilor, avertizează aceeaşi organizaţie.

Mai mult, apele stagnante în urma sezonului ploios, care începe în iunie, favorizează epidemii precum cele de paludism, holeră sau febră dengue. Cazuri de holeră şi rujeolă au fost detectate în diferite regiuni ale Sudanului.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat marţi de ONU, războiul dintre armata condusă de generalul Abdel Fattah al-Burhan şi Forţele de Sprijin Rapid (FSR) ale generalului Mohamed Hamdan Daglo s-au soldat până în prezent cu peste 3.900 de morţi şi peste patru milioane de strămutaţi.

Un bilanţ separat, anunţat tot marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe baza datelor comunicate de Ministerul sudanez al Sănătăţii, arată că în urma acestor lupte au fost ucişi cel puţin 1.205 civili şi alţi cel puţin 12.200 sunt răniţi.

Luptele s-au intensificat în ultimele săptămâni la Khartoum, unde avioanele de luptă ale armatei bombardează zone rezidenţiale unde sunt instalate forţele paramilitare, care răspund prin atacuri cu drone.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

10 Comentarii

  1. Aici de ce nu intervin americanii asa cum motiveaza ei, atunci cind o fac in alte tari ?

  2. Ce prostie. Nu pot fi ingropati pentru ca nu au fost dusi la morga. Trebuie sa le constate cineva decesul?

  3. Oamenii ăștia s-au luptat cândva pentru eliberarea țării lor ca, acum, să se omoare între ei.

  4. Sudanul, un loc în care Perfidul Albion are o tradiție seculară de șopârlisme…?

  5. Singura solutie este vaccinarea obligatorie a pauperilor din Africa, ca sa il parafraz pe un clasic.

  6. Propagare manipulare pentru alte vaxcinari, curentii de aer plimba virusii din acea zona in tara vecina Romania! Intre sudan si Romania nu mai exista alta tara decat Vaxxinarea tara suverana.

  7. „împiedică funcţionarea morgilor”?
    …și CE, nu-i pot îngropa dacă nu-i trec prin morgi? …îi îngroapă numa’ congelați, ca să stea acolo drepți ca morcovii? :)))

  8. Le-au facut mafiotii vestici numai scoli si spitale africanilor si i-au umplut de bunastare in sutele de ani in care s-au ingrasat furandu-le bogatiile. Acum se duc iar peste ei de frica BRICS-ului bogat in resurse la care toata Africa vrea sa se alature fara frica ca va fi furata.

  9. ororile razboiului. cei care imping la razboi, ar trebui sa se duca sa participe direct. razboaiele sunt impinse de persoane interesate de preluarea teritoriilor pentru resurse. ipocrizia grijii pentru oameni nu are limite.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.