În direct la NBC, românca Laura Bretan duce, peste numai câteva ore, bătălia vieții ei

După ora României în jurul 1 a.m., Laura Bretan, adolescenta de 14 ani de origine română care s-a calificat în finala show-ului de televiziune „America’s Got Talent” după ce a cucerit inimile celor de acasă, va apărea pe scena Teatrului Dolby din Los Angeles în marea finală. Competiția se anunță extrem de dură.

Din aproape 350 de milioane de americani câţi o vor vota?

După un free acces prin care a urcat pe scenă direct în semifinalele producţiei, după un recital prin care a uluit America, Laura l-a urmărit live pe Simon Cowel, unul dintre membrii juriului, spunând-i vizibil copleşit de emoţie că în toată viaţa lui n-a mai trăit un astfel de miracol. De ce e valoroasă această mărturisire a lui Cowel? Pentru că el nu este doar membru al juriului, ci şi producătorul executiv al „America’s Got Talent” şi, mai mult, cel mai apreciat căutător şi manager de talente din toată lumea. Joint venture-ul lui, Syco Entertainment, cu Sony Music, în muzică urmează o singură direcţie, aşa încât reprezintă prin contracte de management artişti ca Sarah Boyle, Il Divo şi Collabro, iar în televiziune deţine celor două producţii „X-Factor” şi „Got Talent”.

În 10 săptămâni i s-a schimbat toată viaţa

Am căutat-o zilele acestea pe Laura. Ne-a povestit că tot timpul l-a petrecut în studiourile NBC şi în repetiţii la Teatrul Dolby. Ce s-a întâmplat cu ea diferit între finala de la Bucureşti şi cea care are loc peste câteva ore? A început să trăiască celebritatea. Să fie recunoscută pe străzile din Los Angeles, să dea la tot pasul autografe, să primească îmbrăţişări, cadouri şi multe încurajări. Peste câteva zile se va întoarce în Northbrook, acolo unde trăieşte. Însă nu va rămâne acolo mult timp. Laura învaţă la Glenbrook North High School şi are 14 ani. Dar după ”America’s Got Talent” va fi diferit. Iubind muzica, Laura face parte din corul bisericii ei. În afara lui Chris Tomlin şi a muzicii rock cu versuri creştine, Laura îl admiră uriaş pe David Foster, de 14 ori câştigător al premiilor Grammy şi de 47 de ori nominalizat. Și cum în viaţa ei au loc miracole după miracole, desigur că a primit deja o invitaţie la Roma pentru un concert alături de Foster. Pentru seria evoluţiilor ei în ”Got Talent”, pe Laura a pregătit-o Nicoleta Roman, azi artist liric la Chicago Symphony Orchestra. Ca de obicei, în jurul minunilor se insinuează și umbre. După performanţa cu care a interpretat „The Prayer”, din repertorul lui Andrea Bocelli şi Celine Dion, ”Pie Jesu” din repertoriul Sarah Brightman şi „Nessun Dorma”, Laura a primit o scrisoare deschisă semnată de soprana Heidi Moss şi o declaraţie a Claudiei Friedlander, reputat profesor de canto din New York, prin care acestea îşi manifestă îngrijorarea pentru sănătatea adolescentei, expusă la un astfel de efort supranatural pentru care, apreciază cele două, nu ar fi îndeajuns antrenată.

Pentru ce va fi diseară, Laura are însă linişte şi e încrezătoare: „Îl rog pe Dumnezeu să mă îndrume să reuşesc să ofer tot ce am eu mai bun azi!”. Să-i ținem pumnii strânși! Baftă, Laura!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Anca Dobrescu 68 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.