În loc să scadă, numărul angajaților la stat a crescut

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în mai 2022, de 1.269.707, cu 45 mai multe comparativ cu luna precedentă, iar 64% dintre acestea erau în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF), consultate de Agerpres.

Din totalul celor 813.448 de angajaţi din administraţia publică centrală, 597.775 lucrau în instituţii finanţate integral de la bugetul de stat.

Cel mai mare număr de posturi ocupate se înregistra la Ministerul Educaţiei, respectiv 291.981, Ministerul Afacerilor Interne – 123.996, Ministerul Apărării Naţionale -74.018, Ministerul Finanţelor – 24.379 şi Ministerul Sănătăţii -18.451.

Potrivit sursei citate, în instituţiile finanţate integral din bugetul asigurărilor sociale erau ocupate 9.303 de posturi, în cele subvenţionate din bugetul de stat şi din bugetul asigurărilor pentru şomaj un număr de 43.853, în timp ce în instituţiile finanţate integral din venituri proprii erau 162.517 posturi ocupate.

Totodată, în administraţia publică locală lucrau, în mai 2022, 456.259 de persoane, dintre care 278.577 în instituţii finanţate integral din bugetele locale şi 177.682 în instituţii finanţate integral sau parţial din venituri proprii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

14 Comentarii

  1. PEE-CEE-REE SI TOTALITARISMUL RELOADED. DISTRUGERE INITIATIVEI PRIVATE, SARACIREA SI ADUCEREA LA INFOMETARE A ROMANILOR, IN TIMP CE HAITA SE DISTRIBUIE „DEMOCRATIC” PE SALARIILE DIN IMPRUMUTURI PE SCLAVII RAMASI IN TARA. pensiile „speciale” ale celor iesiti la 45 de ani in crestere sustinute, dupa care in paralel un „job” la stat. INTRE TIMP TREBUIE EXTERMINATI BATRANII SI BOLNAVII – „manacatorii inutili” PENTRU CA PARAZITII BUGETARI SA AIBA „SALARII” CAT MAI NEMUNCITE.

  2. Domnule scriitor de articol , cifrele prezentate in maniera asta nu explica nimic clar . Da , aveti dreptate, a crescut numarul angajatilor la stat, comparati numarul cu numarul din anul 2004 , total si pe caprarii. Spuneti esetnialul ; 1. este normal sa creasca numarul de angajati la stat , pentru ca populatia Romaniei a ” crescut ” de la 22 de milioane la 19 milioane;2. Da , este normal sa creasca , numarul intreprinderilor de stat, puternice , cu numar mare de angajati au „crescut ” si ele, avem mai multe hidrocentrale, mai multe rafinarii, mine de carbune si alte minereuri deschise mai multe, otelarii, IMGB-ul exista si statul detine 60 % din actiuni, etc.etc… 3. Da , e normal sa creasca numarul de angajati la stat , pentru ca avem partide din ce in ce” mai putine” iar sinecurile au ” scazut” .4. E normal sa cresca numarul de angajati la stat pentru ca structura administrativa a tarii s-a modificat, nu mai avem 41 de judete plus Bucurestiul , avem mai multe, avem ti tinuturi secuiesti , sasesti, infratiri banatene. 5. da , e normal sa cresca pentru ca avem abandon scolar in scadere fulminanta….etc. Asta este esenta si trebuie pusa pe buletinele de vot si spusa in campania electorala.

  3. Birocratia omoara totul in Romania!, era un slogan valabil si in zilele noastre.

  4. „protectie sociala”,
    spre deosebire de comunism poate depasi 100%:
    cu gunoaie de import!

  5. Mai tineti minte bre ? PeeSeeDee e un partid po-pu-list care face angajari la stat pentru a-si asigura un ba-zin electoral la alegeri.Noi ,adica leberalii,vom des-truc-tu-raa aparatul bu-ge-tarr pentru a..a..a..face economie la bu-ge-tul statului.Joooos peeseedeee .Joooos ciuma rosie.Ei sunt de vinaaa.Hi..hi..hi..dragii miei rumani.Ghi-ni-on.

  6. Birocrația de stat românească este un adevărat herrenvolk, cu ethos, reguli și ranguri nescrise de castă, trib și neam, atitudine și ritual proprii, toate șlefuite în timp. Curlingul practicat și astăzi este adus la măiestrie de două sute de ani, și a primit tușa finală în cei aproape cincizeci de ani de comunism.Câmd spun că politicul, forma cea mai înaltă a acestui corp de aici și aiurea, este o armată de ocupație care spoliază țara în care se află, lq fel cq odinioară invadatorii, știu ce spun.România a încetat de facto să mai fie o țară în și se îndreaptă spre o zonă mai rea decât cea din care a vrut să iasă în’89.Hold on to ,your hats, începe sfârșitul.

  7. Sorin Toma n. 10 mai 1914, București – d. 8 martie 2016, Tel Aviv numele real „Sorin” Moscovici.

    -intre 1938-1940 a activat în armata română ca ofițer concentrat, după care a trecut în U.R.S.S., unde până în 1941 a lucrat la o editură în limbi străine din Moscova, ulterior fiind încadrat ca ofițer al Armatei sovietice.[4]
    A revenit în România cu divizia de voluntari români,

    si cu parallela:

    Primul refugiat de război ucrainean, angajat la Poșta Română
    http://www.posta-romana.ro › stiri › primul-refugiat-de-razboi-ucrainean-angajat…
    București, 18 aprilie 2022 – Poșta Română este, începând de astăzi, noul loc de muncă pentru o ucraineancă din Kiev, refugiată de război în România fosta director comercial al Loteriei Naționale Ucrainiene.

    -cu gunoaie,cum scriam.

  8. Bugetarii vor fi ultimii ce părăsesc corabia cînd va fi răscoală. De aceea îi înmulțesc.
    Numai dacă se scot birurile vă puteți închipui că mai rămân la stat, local și central, nici măcar o sută de mii! Majoritatea din cei peste un milion se ocupă cu adunatul birurilor, calculatul lor, cît de la fiecare, alții le iau cu forța, alții se gândesc ce să mintă cînd îi fură. Toți aceștia sînt verificați de alți pe care, la rîndul lor, îi verifică alți.

  9. Este corect, au făcut recensământul și România are 25 de milioane de cetățeni, toți susținători NATO, UE, Iohannis și Ciucă. O mare parte din acești cetățeni îl susțin și pe Viktor Orban și ruperea teritorială a României. De fapt ruperea teritorială a României e susținută și de clasa politică a României altfel nu-mi explic cum în mijlocul României apar personaje care militează pentru ruperea teritorială a României iar apoi pleacă acasă cu harta Ungariei mari sub braț în loc să meargă la pușcărie. Îmi poate explica cineva asta?

  10. Bla bla bla.
    Conform EUROSTAT suntem pe locul 18 din 27 state în UE ca numar de bugetari raportat la populatie activă.
    Drama nu este numarul ca este mic deși atata campanie dusă în atatia ani a prostit populația care crede că sunt enorm de multi cand este fix pe dos.
    Drama sta in ceea ce fac sau mai bine zis ce nu fac unii si sunt destui de multi.
    Asa ca stam prost dacă avem si ceva urme de creier si bun simt sa ne informăm cu privire la numărul de bugetari fata de cei din UE dar sa ii punem cum trebuie la lucru asta este problema ce trebuie discutată nu numarul ca este mic.

  11. Noul feudalism ! Ca sa-i platesti pe astia trebuie sa mananci din ce in ce mai putin !

  12. In 2022 , Salariul Minim este de 2550 lei si se Plareste pentru Pensie 640 lei , pe luna . In 2023 Salariul Minim va fi de 3000 de lei , se va Plati pe luna 750 de lei , la Pensie , si va mai ramane in Mana cu 2250 lei .

  13. In 2022 , Salariul Minim este de 2550 lei si se Plateste pentru Pensie 640 lei , pe luna . In 2023 Salariul Minim va fi de 3000 de lei , se va Plati pe luna 750 de lei , la Pensie , si va mai ramane in Mana cu 2250 lei .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.