„În loc să taie cheltuielile bugetare, a crescut numărul de bugetari cu 11.521!”

Prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea, acuză că, în loc să taie cheltuielile bugetare, Guvernul Ciolacu a reuşit performanţa ca la finalul anului 2023 numărul posturilor ocupate în sectorul public să fie mai mare cu 16.542, iar în doar 6 luni de guvernare datele arată că Marcel Ciolacu a crescut numărul posturilor în instituţiile publice cu 11.521.

”Atât Marcel Ciolacu, cât şi reprezentanţii PSD şi PNL ne-au spus că vor reduce cheltuielile de la bugetul de stat. Doar că, în loc să reducă presiunea pe buget, au reuşit performanţa ca la finalul anului 2023 numărul posturilor ocupate în sectorul public să fie mai mare cu 16.542! În doar 6 luni de guvernare, datele arată că Marcel Ciolacu a crescut numărul posturilor în instituţiile publice cu 11.521! Asta înseamnă o medie lunară de 1.920 posturi”, afirmă prim-pvicepreşedintele AUR.

Marius Lulea arată că ”numai în luna noiembrie, numărul posturilor ocupate în instituţii şi autorităţi publice a crescut cu 5.825 şi nu a crescut numărul de profesori sau de cadre medicale”.

”Dimpotrivă, riscăm să pierdem mii de medici specialişti din cauza proastei guvernări a PSD şi PNL. Majoritatea celor angajaţi în acest an vin pe filieră politică, de la partidele aflate la guvernare. În realitate, numărul celor aduşi în sistemul public este şi mai mare, deoarece anual se pensionează o parte din bugetari, oameni cu experienţă, aceştia fiind înlocuiţi cu oameni fără calităţi deosebite, personaje care nu au putut să îşi găsească un loc de muncă decât prin partide”, spune reprezentantul AUR.

Lulea mai susține că, ”în vreme ce numărul de angajaţi la stat creşte, s-au majorat şi taxele pe care românii şi mediul de afaceri trebuie să le plătească în acest an”.

”2024 aduce mai multe poveri fiscale pentru mediul de afaceri şi scumpiri în lanţ pentru populaţie, totul ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare şi al bazelor pe care a fost construit proiectul bugetului de stat pentru acest an. Toţi aceşti bani care vor trebui plătiţi în plus de români vor fi folosiţi pentru a susţine un aparat bugetar supra-dimensionat, care creşte de la an la an”, spune el.

Prim-vicepreşedintele AUR mai afirmă că ”în timp ce povara pe mediul de afaceri şi români creşte, reorganizarea ministerelor şi a altor instituţii de stat se amână”.

”Tot heirupismul economic al lui Marcel Ciolacu din 2024 nu va face decât să distrugă mediul de afaceri românesc, să distrugă economia românească. Care este preţul? Satisfacerea propriei baze de votanţi!”, a mai declarat prim-vicepreşedintele AUR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

18 Comentarii

 1. Azi in Timișoara, maine în toată țara! Cică, „marele” Dr. cardiolog Constantin Blaj, mare sef de secție la s.j. Deva, a trimis o femeie vie la morga! Sa te ferească Dumnezeu cel sfant de produsele scolii românești de medicina! S-a demonstrat științific că, medicii de la stat sunt cei mai slabi pregătiți! Sa nu dea Dumnezeu cel sfânt să ajungeți pe mana viitorului medic Ciolanu jr.! Seara te culci sănătos și dimineața te trezești mort!

 2. bolsevicii spun, va dam, inseamna ca deja v-au furat!
  Nu mai alegeti FSNul, astia ne-au vandut tara!

 3. Alo tov. gradu Ciolanu senior, da un ordin, da ceva lui Rafila să scoată la concurs pe țară toate posturile libere din spitalele țării de medici specialiști și să nu mai lăsați la mana „jupanilor” locali sa organizeze concursuri pe șpagă de 20.000 de euroi per capita!

 4. Cică, Putin va ataca Romania in 20.24. Daca tot o va face, mă aștept să nu atace amărâții de pe cuprinsul tarii ci pe bastanii capitaliști naziști din principalele palate ale României care au jefuit țara timp de 34 de ani!

 5. Va dti seama cam ce va fi in Romania ,daca ajunge covrigarul asta la Cotroceni ?

 6. Este explicabil,”baza de vot”trebuie intarita ,partidul fsn disipat in organele de stat ale Dlui Ciolacu,vorba aia „statul sunt eu”.
  inseamna ca omul vrea sa-l „bata”pe dl.Geoana, mai ales acum ca este casatorit /combinat cu top modelul estetic.
  In definitiv ,de cina sunt preocupati astia de la partide politice de specialisti-medici,juristi,economisti de top?
  Ei au baza lor de partid plevusca masculi si femele care se „descurca”potrivit „tehnologiei”stiute,prin care avem un procent impresionant de vinatori si vinatoare ,ageri/e ,acum este sezonul lor, urmeaza 4 rinduri de alegeri –
  Masculul Alfa,”patriotul economic”,face ce-a mai buna investitie-„omul de partid”!
  Ps.lasind gluma de partid,tb.vazut cit a politizat „În doar 6 luni de guvernare, datele arată că Marcel Ciolacu a crescut numărul posturilor în instituţiile publice cu 11.521!”

 7. urmeaza chiolhanurile partidelor pentru mituirea votantilor,in special ale votantelor bugetare amatoare de manele si dantuit desantat si mancat mocangeala de la partid.veselie mare,trai pe vatrai!

 8. Evident ne este !
  Întregii Planete Mer🌈, Sistemului paraZolar, ba chiar și pentru tot metaVERSETU’ !
  Oameni buni, eu vă tot spun da’ voi nu vreți să mă credeți:
  NIMIC nu se întâmplă pe Dâmbovița fără acordul Li🌈icului DemonRat Belicos sau al urSULEI !
  Așa că doar Putin mai poate MUTA DECISIV, trimițând la tomberon caracatița masono-se🌈ice de la butoanele Coloniei Eșuate, cu peste 160 miliarde coco datorie externă.
  Din interior, e IMPOSIBIL !
  La fel ca-n „Republicile” Bananiere, măRog…🤮

 9. mare scurs Probabil esti sub papucul nevestei si esti traumatizat de lipsuri.. diverse si iti proiectezi ofurile in plan general. Autonomie pentru cine? Pentru cativa romani maghiarizati?

 10. Interesant ce val de ura a generat dl. Nistorescu impotriva acestui Ciolacu. Il inteleg dar totusi….hai sa-i dam oleaca de credit lui Ciolacu mai ales ca datele pe care le da el sunt de la Comisia Europeana. Verificabil ! Este cert, repet cert, ca Romania a depasit anul acesta la PIB/locuitor Grecia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Letonia, bineinteles Bulgaria si se afla la egalitate cu Portugalia.Tari din U.E. La PIB-ul in cifre absolute situatia este si mai si adica suntem si peste Cehia, Lituania, Estonia, Malta, Cipru si ne apropiem de Finlanda. Hai sa nu ne mai smiorcaim atata. Suntem departe de a fi leprosii Europei.

 11. traiasca tableta devenita zana lui Ciolacu, acum are 11.000 de persoane care se inchina la icoana sa iasa PSD ca sa nu-si piarda culcusul…

 12. Cifrele avansate nu tin cont absolut deloc de iesirile din sistem. Fie cele pe cale naturala, fie cele prin pensionare. Daca luam in calcul faptul ca lunar ies la pensie 7-8.000 angajati bugetari, inseamna ca onor guvernarea care salveaza tara a mai bagat in sitemul bugetar vreo 100.000 de lipitori de afise si guristi politici de profesie. Asa ca sa nu ne mai miram de eficienta sistemului bugetar si de rezultatele de exceptie inregistrate. recent aparuse in spatiul public audierea unui vicepresedinte ANRE din partea psd!. Uluitor. Omul total pe dinafara, dar raspundea cu dragoste… pe 10.000 euro lunar!,

 13. @ Nicu Olahus

  Din pacate romanii inca nu-si dau seama ce bine o duc. Ce deficit bugetar, ce datorie externa… suntem mandria Ieuropei. In curand vom ajunge Germania si atunci sa te tii: vor veni nemtii buluc in Romania, iar Mutul isi va face statuie la Scornicesti!!

 14. In gloata pensii nesimtite cu dedicatie legal, mai adăugăm 11.521 bugetari si se ajunge la jumate jumate, adica, jumate care aumuncit si contribuitdar sunt in saracie mentinuti si cealalta jumatate cu nesimtiti de lux.

 15. Asa este normal in Romania ; traim intr-o vesnica minciuna! Ciolacu demonstreaza ca ar fi un Presedinte excelent , nu se jeneaza sa minta si minte fara sa clipeasca ! ” Minciuna , minciuna , tu dai iluzii dulci ca si morfina…”

 16. Acest ciolacu minte precum respiră, la el și la psd iști minciuna este un mod de viață.Pentru că minciunile lui să pară credibile a cumpărat ziariști, posturi tv, ce ii cântă osanale mai abitir decât pe vremea lui ceausescu . Păcat de acești tineri, ciutacu, corpos, gâdea, radu tudor,unsurosii de chireac și pieleanu,și alții asemenea lor ce și-au vândut sufletul pentru un blid de fasole.Oare, cum ii privesc în ochi pe ai lor părinți aceste portavoce ale nebarbieritului ciolacu. Cum sa le spui bunicilor și părinților tăi că trăiesc bine când, acum când le-au venit pensia au văzut mizilicul de firfirei ce le-a fost adăugat la pensie de … dar icul ciolacu căruia îi zboară bancnotele de 500 de lei din buzunar, și căruia acum subit, i s-au deschis o poftă nebună de fotoliu prezidential.Pensionsrii
  au văzut acum pe fluturași de pensie minciunile acestui fonfăit care atunci când vorbește parcă se îneacă.La alegeri românii trebuie să voteze cu mintea, să nu se mai lase păcăliți de șoșonii și gălețile psd iste și să-i trimitem pe acești grofi la groapa de gunoi a istoriei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.