Încă un clasament în care România iese prost

România nu a înregistrat prea multe cazuri de infecție cu noul coronavirus, comparativ cu alte ţări. Cu toate acestea nu se situează în prima parte a topului celor mai sigure ţări în pandemie, conform unui studiu citat de revista Forbes.

​România ocupă poziţia 30 în topul celor mai sigure ţări de vizitat în această perioadă în Europa, spune un studiu realizat de un think tank cu sediul la Londra.

Grupul Deep Knowledge a inclus în raport 200 de ţări cu un sistem de 130 de parametri cantitativi. Elveţia este cea mai sigură ţară din Europa dar şi din lume, urmată de Germania şi Austria.

La polul opus se situează Macedonia de Nord, Albania şi Belgia.

România este devansată în acest clasament de toate ţările vecine sau din zonă: Bulgaria, Serbia, Grecia, Cehia, Ungaria sau Polonia.

Ungaria se situează chiar pe un loc 6 care îi conferă o imagine foarte bună în acest context. Totuşi, în mod ciudat, Italia se situează pe locul 28, în faţa României deşi gravitatea pandemiei a fost una din cele mai mari din Europa. Topul este citat de prestigioasa revistă Forbes.

În lume, România ocupă locul 57, devansând SUA, locul 58.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Păi parcă erau 130 de parametrii comparativi. Câți țin de covid 19, 2 sau 3? Restul la ce se referă? Cine din guvernul României, ministrul Turismului are sarcina să monitorizeze și minimalizeze cei 130 de perametrii ca să ne calificâ la țară sigură pentru turism? Nimeni! Ungurii probabil urmăresc aceste criterii de 25 de ani indiferent de guvernările care s-au succedat. Noi mai nou constatăm că nu avem institut ce fabrică vaccinuri, fabrici de medicamente, fabrică de sirigi, fabrici de săpun etc… când ne-a napădit gripa.

  2. Un studiu de doi bani!Romania cu 1070 cazuri la 1 milion si cu 70 morti la un milion de locuitori,e mult mai putin sigura decat Elvetia, cu 3600 de infectati la 1 milion si cu 222 morti la un milion???:)))
    https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
    Mare e gradina lui D-zeu si fiascoul sistemului sanitar din asa zisul Occident!
    La televiziunea franceza e interzis sa vorbesti de tarile din Est care au fost mult mai bine organizate si pregatite medical comparatia Frantei se face numai cu UK,unde pandemia face ravagii..
    Mincinosii astia fac din negru alb,numai sa le iasa pasientele,sunt inebuniti ca nu mai vin neam de turisti

  3. Aceasta pentru ca ne conduc niste jalnici mercenari in frunte cu neromanul Iohanis !!!!!

  4. @Corector:
    Mai linisteste-te cu statisticile date publicitatii, mai gandeste si cu propriul creier! Te referi la halvetica unde nu exista circoteca politica, limitari de drepturi ale omului, blocat in casa ca asa vrieu ieu, unde politicienii si nu numai, parteneriatul intre cele doua entitati se respecta reciproc prin comunicare impecabila si respectul legii?! Sub nicio forma nu poti compara punand pe acelasi taler halvetica cu romanica ca tari, ca legislatie, ca parteneriat, sau din punct de vedere politic! E adevarat ca fiecare tara are propriile interese cand e vorba de afaceri, dar sa nu uitam meteahna romaneasca „hotul striga hotii” bazandu-se p „nu ma musca de cur ca tip”, ultimul raget a lui Citu si hOrban plus hTataru si vela ciao!

  5. @parere:bai, lichea poolitica pesedoaca,comenteaza strict articolul si statistica oficiala,nu ce spun eu,ca nu te intereseaza!Asa cum eu nu comentez postarile tale idioate,de frustrat dat afara din slujba…fiecare pasare pe limba ei piere..

  6. @ Corector
    Cacaciosule, tu comentezi lucruri despre care n-ai nici un habar. Tu ai vazut în ce hal se afla sistemul de sanatate din românica ?!
    Pentru cultura ta generala, în ziua de azi nu este nici o comparatie de cifre posibila pt. ca fiecare tara contabilizeaza în felul ei. De ex. Belgia, care are unul din cele mai stralucite sisteme de sanatate din lume si are cifre proaste, din cauza ca contabilizeaza pe toti mortii, si cei care mor în afara de spitale. În Belgia se face constant test Covid post-mortem la TOTI cei care au decedat dupa 14 martie.
    Singura comparatie care va putea fi valabila, va fi cea dntre cifrele de supra-mortalitate din primavara 2020 fata de primavara 2019 a diferitelor tari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.