India imunizată

India a ieșit de sub teroarea pandemiei înaintea țărilor din Occident. Care a fost diferența de strategie?

Autoritățile din India nu au împiedicat prin restricții drastice răspândirea infecției – nici nu aveau cum –, astfel încât acolo imunizarea de turmă s-a desfășurat în ritmuri naturale împreună cu imunizarea prin vaccinare.

India a practicat ceea ce a vrut Marea Britanie să facă, dar a fost întoarsă din drum de sfaturile unor epidemiologi care nu au vrut să iasă de sub sabia recomandărilor OMS. Surpriză? Iată că acum vaccinul clasic creat de indieni nu permite variantei Omicron să-și facă de cap.

Dogma OMS a fost să fie impuse restricții care să ferească spitalele de suprasolicitare. Practica indiană a fost să nu fie considerată esențială soarta spitalelor, ci răspândirea în turmă a infecției, pentru a fi creați anticorpi naturali în ritmuri cât mai rapide.

În India, iată, s-a întâmplat ca pe vremea gripei spaniole, care după doi ani de răspândire a fost învinsă, fără să producă valuri noi.

Nu se vorbește în media internațională despre vaccinul clasic creat de indieni și despre imunologia specifică a acestui vaccin, una care a învins tulpina Delta și învinge acum și varianta Omicron. Această tăcere nu este normală decât dacă adoptăm ca fiind normală glorificarea unor vaccinuri care au pierdut bătălia cu noile manifestări ale virusului.

Tabloul imunologic al Indiei postpandemice este, vrând-nevrând, un avocat al acuzării practicilor occidentale, mult prea obediente față de interesele Big Pharma. Care acum au ajuns la apogeul lipsei de rațiune. Nicio țară nu poate testa și izola în ritmul în care se transmite Omicron și de aceea această versiune tinde să devină rapid dominantă.

Europenii încearcă să apere spitalele, deși e clar că vor fi, în cele din urmă, saturate. Cum încearcă? Prin înăsprirea restricțiilor. Rezultatul? În loc să avem imunizare naturală în trei luni, o vom avea în șase. După care, probabil, are să apară un vaccin anti-Omicron. Așadar, europenii ce fac? Asigură Big Pharma că va exista o piață pentru noul vaccin atunci când are să fie comercializat? Cam așa. Dacă am fi imunizați în turmă, un nou vaccin n-ar avea cerere. Pentru că nu mai crede nimeni minciuna OMS potrivit căreia doar vaccinurile dau imunitate eficientă.

Raed Arafat a spus răspicat: vrem să întârziem răspândirea Omicron. În continuare, așadar, prioritatea zero țintește către confortul sistemului spitalicesc, nu către con-fortificarea sistemului nostru imunitar.

Vă amintiți zilele când Iohannis dorea anticipate și tot jocul politic era jucat pe dos? Anticipatele pandemiei au fost vaccinurile. Acum e anticipat unul anti-Omicron și i se asigură un anume spațiu cu netrecuți prin boală.

OMS dixit: și cei vaccinați împotriva COVID-19, și cei trecuți prin boală se pot infecta ori reinfecta.

E clar: cele mai eficiente vaccinuri sunt cele de mâine, care nu vor fi însă la fel de eficiente precum cele de poimâine!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 39
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

17 Comentarii

  1. In India din vara sa folosit Invermectina la greu, ofical recommandata de autoritatile sanitare ale celor mai multe state. Ivermectina si vitamina D (in India oamenii petrec mult mai mult timp afara si de lipsa soare nu se pot plinge), i-a ajutat sa treaca peste valul din primavara. De aseamean obezitatea (factor major de risc pentru complicatii severe) e practic absenta in aceasta tara.
    Cum se explica altfel ca o tara cu 1.4 miliarde de locuitori, unde nici macasa nu se prea poarta, iar de distantare fizica nici nu poate fii vorba, fara cetateni sechestrati la domiciliu, a ajuns sa inregistraze aproape zero spitalizari si decese cauzate de virusul chinezes.

  2. Ce omite domnul autor să ne spună este că spitalele nu au fost suprasolicitate deoarece guvernul a decis că ivermectina nu este o pastilă conspirationista și a fost administrată pe scară largă populației.

  3. In Romania ciuma neagra a fost de mici dimensiuni datorita faptului ca populatia traia rasfirata la tzara. In tarile europene unde traiau in cetati in aglomeratie couma a facut ravagii. Deci DISTANTAREA este o arma. Infectarea in masa in Romania s-a facut in vara cand virusul nu are putere. Toamna s-a stins dupa un varf. Am urmarit graficele. Sarbii cu compozitie genetica ca si romanii au fost inaintea noastra cu o saptamana ca varf de inbolnaviri. Acu se stinge.

  4. Raul a fost facut cu „noul vaccin experimental” mARN!
    Atat India cat si China au folosit vaccinul clasic cu virus inactivat.
    Nu stim daca motivatia folosirii mARN a fost laudarosenia noii tehnologii, sau daca au fost banii la mijloc si comanda tartorului lumii!
    Acest stat „antiterorist” face razboaie pentru „democratie”, are peste 200 de baze militare in intreaga lume (si la noi), foloseste moneda proprie pentru santaj in relatiile cu alte state, este foarte agresiv cu statele care nu vor sa le faca pe plac (care isi apara interesele) si nu vor sa se lase conduse de slujitorii „democratiei justitiare cu steaguri de gen nedefinit” .
    Toate astea, inclusi certificatul nazist, au fost impuse de tartorul lumii!

  5. Domule Buduca bizară teorie propovăduiți a “ con-fortificarea sistemului nostru imunitar” prin iminizarea de turmă. La 1 Miliard 400 milioane câți sunt indienii probabil nu i-a deranjat pe conducători mortalitatea fără precedent încât au fost nevoiți să transforme parcurile și parcările de mașini în spații pentru rugurile morților. De unde ați scos manipularea cu “confortul spitalucesc”? Nu a fost normal să fie transfomate sețiile de boli interne și ortopedie în secții roșii covid bolnavii cronici rămânând fără tratament? Sau trebuiau trebuiau ca aceste secții să nu fie relocate bolnavilor de covid, aceștie urmând să agonizeze în casa lor eventual în bloc și să scape cine poate. Începe sâ-mi fie frică să vă mai citesc spartanele sugestii.

  6. niciodata n-a fost dezastru in India, poate in mintea ziaristilor care in clipa in care au auzit de 400.000 de cazuri au lestinat la figurat. in acea clipa daca ar fi impartit la 1,4 miliarde si ar fi inmulti cu populatia Romaniei ar fi avut o CUMPLITA DEZAMAGIRE, doar 5400 de cazuri, cand in Romania au fost valuri de 10.000 si de 18.800 sau in Belgia jumatate ca populatie fata de Romania unde s-a ajuns la 23.900 cazuri in 2020 si la 23.300 in 2021 deci echivalentul a 23900 X 120=2.868.000 cam atat a fost pozitivare in 30 oct. in belgia daca ar fi avut 1,4 miliarde a Indiei. Este posibil ca multi, foarte multi din Romania sa fi reusit sa atinga imunizarea naturala, dar si pe cea ancestrala. Pt ca unii poate in viata asta am avut o viroza din familia Coronavirus, asa ca limfocitele au memorie si stiu ce sa faca intr-o intalnire cu un alt Coronavirus, De aceea NU TOTI DINTR-O familie fac Covid, unii au rezistenta naturala dobandita in timp sau in genealogie. De aceea nepotul si bunicul rezista, ADN-ol lor are ceva in comun si-i face rezistenti in fata contamirarii din acelasi spatiu familiar. Cred ca poporul roman este in faza in care a reusit sa-si creeze o imunitate naturala de grup nu-mi place termenul ”turma” omul nu-i animal are ratiune. Stiu ca ii dezamageste pe cei ce vor popoarele la picioarele lor. Numai ca vor nu vor mai exista un Dumnezeu care apara unele popoare. Bine ca nu-i decimeaza pe „zei” si le mai da o sansa sa se pocaiasca, daca nu vor vedea…

  7. Ce aiureală de articol mai e și ăsta ? Se aduce un elogiu vaccinului indian clasic și ivermectinei, dar nu se spune nimic despre varianta Omicron, dacă a ajuns și acolo, câte cazuri au; e greu de crezut că vaccinul indian e deja confirmat valabil și pentru Omicron. Imunitatea „de turmă” depinde și de vârsta medie a populației(nema în articol) nu doar de obezitate. Măsurile actuale în Europa sunt pentru a evita un posibil val masiv după sărbători; deocamdată nu au apărut studii detaliate despre Omicron, dar e mai bine să fie o anumită prudență.

  8. Da,sper ca intr-o buna zi sa fie trasi la raspundere cei care au ”ingropat” Ivermectina!

  9. In statul indian Uttar Pradesh ,in special , s-a folosit Ivermectina.

  10. india are voie sa-si faca propriul vaxin ,noi suntem tembeli si slugi proaste nici macar niste carpe de masti n-avem voie sa producem ca cica n-avem aparatura de testare si omologare, daca nu iesim din zona asta de comfort ,o sa fie vai de covrigu’ nostru,iesiti oameni buni la proteste, e singura cale de-a opri aceasta dementa,nu controleaza nimeni aceste valuri de vaxine,intr-o serie poa’ sa bage, hiv antrax, ciuma, lepra ,…or si ce .si o sa spuna ca- i de virusu’ mutant tulpina 666

  11. Acum nici sa vrea Occidentul super-vaccinat, nu mai poate nimic: vaccinurile au distrus total mecanismul natural de imunizare!

  12. intrebare : Care a fost diferența de strategie? Raspunsul este la mintea lui Gaga :Ivermectina.Arafat e mai prostovan, el nu stie ba chiar spune ca tratamentul este mai nociv…vai de cartea si de steaua lui..el e smurdificat in restrictii…corupt pina la ultima picatura de singe din vene, tradator si mincinos ..speriat si las, gras si urat mirositor la caracter..HUo, Arafat, Huo Rafila…ipocritul care promite antivirale dar isi asuma sclavia noastra fara sa intrebe constitutia pentru care au murit ai nostri la ’89!

  13. harahat a spus ca ivermectina este toxica, ce n-a inteles dobitocul este ca aia se ia cand ai simptome, nu se ia in fiecare dimineata pe stomacul gol, asa e cand te conduce un repetent care nici macar nu e medic. ok, e toxica, dar o iei doar atunci de 2-3 ori.

  14. Imunizarea de turma se face cu un numar mare de morti ! S-a uitat cati morti au fost in India ? Crede autorul articolului ca asta este solutia ? Partial s-a aplicat si la noi in valul 4 si a avut ca rezultat un numar mare de decese care puteau fi evitate prin restrictii si vaccinare !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.