Înșelăciune cu teste

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat, miercuri, zece percheziţii în Capitală şi judeţele Constanţa, Galaţi şi Cluj, la persoane care vindeau online așa-zise teste rapide pentru depistarea coronavirusului, despre care anchetatorii spun că sunt false.

„Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În data de 25 martie, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa Galaţi şi Cluj”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Anchetatorii au ridicat de la o firmă aproape 10.000 de „teste rapide” pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, despre care susţin că nu au această aptitudine.

„În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate de la sediul unei societăţi comerciale 9.360 de teste inscripţionate „VivaDiag Covid 19 lgM/lgG Rapid Test”, care erau prezentate în mediul online drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid – 19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine. Mai mult chiar, în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menţionează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid – 19″, mai spun procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. In Germania, se stia despre acest virus inca din ianuarie/februarie si pe la inceputul lunii februarie, virologii de la Charité din Berlin, au trimis la toate laboratoarele medicale din Germania, universitatile din Land-uri si cabinetele medicale cu laboratoare o documentatie, fara bani, cum sa poata crea moduri de testare si teste pentru depistarea celor purtatori ce Corona-Virus.

    In Germania,nu au trebuit sa cumpere teste din afara si nici nu au cheltuit sume mari de bani pentru a afla cum se face sa testezi persoane infectate sau nu. Pe unde exista deja mijloace de a pregati testari s-a inceput cu testari ale persoanelor posibil infectate. Si in medie sunt testati pest 12000 pe zi in toata Germania.

    De ce in Romania trebuie cheltuiti bani pentru teste, intr-o criza ca asta, si se pling ca nu au au destule teste nu po intelege. Decit daca e multa prostie si incompetenta in joc. Asta ar fi o explicatie. Dar cu siguranta nu ar strica daca cei din ministerul sanatatii sau institutele medicale din tara ar intreba la „Charité – Universitätsmedizin Berlin” cum se fac aceste teste pentru depistarea acestui virus. Asa o sugestie.

  2. Ce priceputi sunt procurorii , stiu ei ca testele nu sunt bune, fara nici o analiza de laborator. Cred ca e o reglare de conturi intre mafiile din sanatate. e clar ca mafia pnl , avand procurori de parte ei, e mai puternica. dar daca testele se dovedesc bune, procurorul si seful lui care a incuvintat ancheta vor fi cercetati pentru zadarnicirea combaterii bolilor?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.