Ei nu se încurcă: spitalele private, transformate în spitale publice

Irlanda pune piciorul în prag în lupta contra coronavirusului:  transformă spitalele private în spitale publice. Decizia este în vigoare doar pe durata pandemiei.

Guvernul irlandez a anunţat că spitalele private vor acţiona precum spitalele publice în perioada pandemiei de coronavirus, informează TheJournal.

Hotărârea autorităţilor aduce în sistemul public de sănătate o „infuzie” de 2.000 de paturi, nouă laboratoare şi mii de angajaţi.

„Nu e momentul acum pentru o bătălie public versus privat”, a declarat Simon Harris, ministrul Sănătăţii din Irlanda.

Numărul cazurilor de infectare din Irlanda a ajuns la 1.125, 219 cazuri fiind confirmate doar în ultimele 24 de ore. Şase decese s-au înregistrat în Irlanda până acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Si la noi statul ar putea sa rechizitioneze sau chiar mai bine sa nationalizeze firma fratilor Micula pentru a produce dezinfectanti pe baza de alcool in interesul tarii. Fratii Micula si-au dovedit deja „bunele intentii” prin spolierea Romaniei folosind procese inventate, iar acum pe criza au marit pretul la spirt (specula).

  2. Haos total in sistemul medical…Conducerea nationala tehnico-medicala s-a blocat in proceduri precum oile in maracini. Nimeni nu stie ce trebuie sa faca si cine trebuie sa faca.

  3. nu este cazul, a construit olguta 10 spitale regionale…
    Faza cu fratii micula, o sustin. Pe nemernicii astia cine ii sustine? Nastase, Basescu? Secu?

  4. La noi, spitalele private, gen SANADOR, POLISANO, apartin securistilor cu stele mari. Cine-ar indrazni sa le nationalizeze? Lasati-i pe fratii Micula! Sunt afaceristi versati si au reusit sa castige procesul la care statul roman nu s-a aparat cu avocati destoinici, ci cu avocati facuti la apelul bocancilor. Tepele date de Udrea, Videanu, Basescu si altii ca ei, nu se pun?

  5. în timpul lui Băsescu s-au închis în jur de 80 de spitale. De ce nu se deschid dar acum aceste 80 de spitale?

  6. Felicitări guvernanților din Irlanda. Sa fie folosite și la noi spitalele private, sa nu se mai plimbe doctorii intr-o zi : tur: spital privat, clinica privată, spital de stat, cabinet privat , ma și Mir cum fac fata!?

    De ce corturi, cum sa duci un bolnav grav in cort, este pe jumătate condamnat.

    Dar femeile din PSD și alte partide unde s-au ascuns? Nu aud de nici o inițiativa, regina Maria a îngrijit bolnavi……. , ce donații , acțiuni de organizare, ajutorare au pus la cale? Doamna Plumb, doamna Olguța, doamna Andronescu care stătea non-stop la televiziuni , cu ce se ocupa acum? Domnul Oprisan câte dezinfectante a donat județului pe care al conduce? Are un domeniu atat de mare ancat poate fi transformat in spital. Dragi politicieni acum este momentul sa arătați dragostea care va mâna in politica fata de țara și popor, va urez succes.

  7. Eu cred ca este o corectare a masurilor liberal-capitaliste, luate anterior, prin care proprietatea publica a fost marginalizata sau chiar eliminata. Cum se poate solutiona problema (aceasta nepotrivire)? Bacteriile si virusii sunt publici, pe cand spitalele si farmaciile sunt private. In plus, bacteriile si virusii se bucura cel mai mult de „drepturile de libera circulatie”. Nu poti opri circulatia bacteriilor si virusilor pe glob nici cu garduri intre tari, nici cu arme, indiferent cat se cheltuie cu acestea. Care este raportul intre profit si viata? Cu ce este mai morala proprietatea privata fata de proprietatea publica? Proprietatea privata are ca obiectiv principal obtinerea de profit. Aceasta inseamna ca spitalele private ii trateaza numai pe cei care au bani. Numai ca bacteriile si virusii sunt si la cei saraci si circula de la saraci la saraci, de la saraci la bogati, de la bogati la bogati si de la bogati la saraci.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.