Institutul Cultural Român a rămas fără conducere

Redacția ziarului Avertisment.net a intrat în posesia unui document care dovedește că, în ciuda ordonanțelor de urgență emise haotic de Guvernul Câțu, începând de luni, 26 aprilie, Institutul Cultural Român a rămas fără conducere. Astfel, nota înaintată de Direcția juridică din cadrul ICR și înregistrată sub nr. DJRU/CRU 365/23 din 23.04.2021 pune în vedere Consiliul de conducere, Comitetului director, președintelui și vicepresedinților ICR că mandatul lor a expirat.

Modificarea prin act normativ, respectiv prin OUG, doar a articolului 6 privind mandatul membrilor Consiliuiui de Conducere a ICR, fără nicio referire la modificarea articolelor cu privire la actul administrativ de numire a președintelui/ vicepreședinților ICR, nu prelungcște automat și mandatele președintelui și a vicepreședintilor, aceștia nefiind aleși în Consiliul de conducere, ci dobândind acest statut datorită mandatulul de demnitar. În situația de față, mandatele demnitarilor expiră în data de 25.04.2021., se arată în NOTA referitoare la prelungirea mandatului membrilor Consiliulul de conducere prin OUG nr.32 pentru completarea art. 6 din Legea nr. 356/2003 privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Cultural Român, publicată în Monitorul oficial nr.432 din 23.04.2021.

Octavian Știreanu: Premierul zombi primește ICR cadou

Practic, documentul pe care vi-l prezentăm integral, în continuare, desființează ordonanța emisă  la repezeală de guvernanți, care prevedea prelungirea mandatelor actualei conduceri a ICR. Dar despre scandalurile interminabile și lupta de putere din cadrul ICR, vom reveni cu amănunte în curând.

Eduard Ovidiu Ohanesian

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Eduard O. Ohanesian 147 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.