Întâlnirile culturale din mijlocul săptămânii

Arad

EXPO. Casa Româno – Chineză Filiala Arad în parteneriat cu FotoClubPro Arad deschide la ora 18.00 expoziţia de fotografieGuizhou-China. Evenimentul are loc la Muzeul de ArtăArad, Str. Gh.Popa de Teiuș, nr 2-4, etaj II, intrarea este liberă.

Baia Mare

TEATRU. Secţia Păpuşi a Teatrului Municipal prezintă în Str.Dacianr. 3 spectacolul „Cenuşăreasa” pe un scenariu de Ionel Tanasă. Biletul este 5 lei.

Braşov

TEATRU. Piesa lui Edward Albee „Trei femei înalte” este prezentată de la 19.00 la Teatrul „Sică Alexandrescu” în montarea semnată de Sânziana Stoican. Virginia Itta Marcu, Gabriela Butuc, Ada Condeescu şi Relu Siriţeanu fac parte din distribuţie. Preţul biletului este 10 lei.

Brăila

TEATRU. Cristi Juncu a pus în scenă „Jacques şi stăpânul său” de Milan Kundera. Producţia Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ se joacă de la ora 17.00 la Teatrul „Maria Filotti”. Singura piesă de teatru scrisă de Kundera este un omagiu adus filozofului şi enciclopedistului francez Denis Diderot.

Bucureşti

FESTIVAL. Până pe 13 noiembrie are loc Bucharest International Dance Film Festival la Centrul Naţional al Dansului, Universitatea Naţională de Muzică, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, Galeria Galateca şi Club Control. Evenimentul debutează astăzi între 12.00 şi 16.00, la Universitatea Naţională de Muzică, sala Auditorium cu „Intermedia Body”, o serie de conferinţe în limba engleză susţinute de artişti din Bulgaria, România şi Austria. Seara, de la 19.00, este programat vernisajul expoziţiei Corpul Digital la Galeria Galateca (C.A. Rosseti nr.24).

MUZICĂ. Delia şi trupa ei fac show în Hard Rock Cafe de la ora 21.30. Biletele sunt 50 de lei fără loc, în faţa scenei, pe ringul de dans şi 85 de lei, cu loc la masă.

CLASIC. „Musica delle Cittá Invisibili” este genericul sub care Costin Soare (chitară) şi Ștefan Nistor (actor) au construit un spectacol pe texte de Italo Calvino cu muzică de Dan Dediu, Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu şi Gabriel Mălăncioiu la Muzeul Naţional „George Enescu”, de la ora 18.00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

TEATRU. La Godot Cafe Teatru se joacă de la ora 20.00 piesa „Treizeci+” cu Ana Covalciuc, Corina Moise, Ioana Anastasia Anton, Florin Gleznea, Dana Rogoz şi Andreea Mateiu. Regizor este Alexandru Bogdan iar biletele costă 40 de lei.

DEZBATERE. De la ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11) se va desfăşura o nouă ediţie a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Temele discuţiei sunt despre libertatea de exprimare, inspiraţia şi plăcerea artistică pe care ţi le poate provoca practicare dansului contemporan. Invitatele serii sunt Andreea Novac şi Miruna Paul. Evenimentul are loc sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.

CLASIC. Florin Olmazu (clarinet), Florin Matei (violă), Viniciu Moroianu (pian) şi Cvartetul de coarde „Artmusik” alcătuit din Marius Bîclea, Emil Stegar, Florin Matei şi Dan Joiţoiu sunt la Sala Mare a Ateneului Român. De la ora 19.00, în program sunt lucrări de W.A. Mozart (Trio în mi bemol major, kv 498, cvintetul cu clarinet în la major, kv 581) şi Max Bruch (Patru piese pentru trio, din ciclul op.83 – nr. 5: „rumänische melodie”, andante – nr. 1: andante – nr. 2: allegro con moto – nr. 7: allegro vivace, ma non troppo).

CLASIC. Studioul de concerte „Mihail Jora” găzduieşte de la ora 19.00 concertul Orchestrei de Cameră Radio dirijate de Gabriel Bebeşelea. Solişti sunt Mariana Bîldea (harpă) şi Ion Bogdan Ștefănescu (flaut). În program sunt lucrări de W. A. Mozart (O glumă muzicală, KV 522, Concertul în do major pentru flaut, harpă şi orchestră, KV 299) şi J. Haydn (Simfonia nr. 60 în do major – Il Distratto, Hob. I/60).

Buzău

FILM. Astăzi la 11.00, Festivalul Filmului Francez ajunge la Teatrul „George Ciprian”. Prima proiecţie prezintă pelicula „Les Malheurs de Sophie”, comedia care surprinde aventurile unei micuţe neastâmpărate. De la 13.00, buzoienii sunt invitaţi la „Le Nouveau”, unde umorul şcolăresc este la loc de cinste.

Cluj Napoca

MUZICĂ. After Eight Cocktail Club găzduieşte concertul trupei BUG Mafia de la ora 22.00.

TEATRU. „Inamicul poporului” se joacă la Sala Radio Cluj (Str. Donath nr.160) de la ora 19.00. Montarea Ioanei Păun porneşte de la textele Smarandei Nicolau după o piesă de Henrik Ibsen iar distribuţia este formată din Ioana Flora, Ilinca Manolache, Emilia Dobrin, Mihaela Rădescu şi Cătălina Bălălău. Proiectul utilizează investigaţia realizată într-un oraş din Transilvania, Sebeş, în care există o fabrică de formaldehidă – mărul discordiei dintre autorităţi şi localnicii îngrijoraţi. Formaldehida este etichetată ca factor cancerigen de către Centrul Internaţional al Cercetării Cancerului.

Craiova

CLASIC. Pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma vin la Filarmonica Oltenia cu turneul lor “Vă place Schu/bert/mann” de la ora 19.00.

Iaşi

EXPO. Până pe 26 noiembrie, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” prezintă expoziţia „H2O” în Galeria de Artă „La Gard”. Florin Aioanei, Larisa Maxim, Ionuţ Rebegea, Marius Balan şi Alexandru Pohaţă sunt expozanţii care au surprins diferitele forme în care se găseşte apa de-a lungul anotimpurilor.

Oradea

FILM. De la ora 20.00, la Moszkva Kavezo este prezentat documentarul „Fraţi de cântec” de Balazs Levai. Poveste uluitoare a unei piese muzicale lansate de o trupă de rock alternativ din Ungaria făcută celebră de Csik Band din Transilvania rulează în cadrul proiectului Kinedok.

Timişoara

CLASIC. Erik Schumann şi Alissa Margulis (vioară), Marcin Sieniawski (violoncel), Răzvan Popovici şi Liisa Randalu (violă) sunt de la ora 19.00 la Biserica Millenium pentru un concert conceput în jurul lucrării lui Franz Liszt (1811-1886), „Angelus. Rugăciune pentru îngerii păzitori pentru cvintet de coarde”. În program mai sunt interpretări ale lucrărilor lui Anton Bruckner (Adagio pentru Cvintet de coarde în fa major WAB 112) şi Johannes Brahms (Sextet de coarde nr.2 in sol major, op. 36).

CLASIC. Dirijorul olandez Raymond Janssen conduce Filarmonica Banatul la sala Capitol de la ora 19.00 pentru un concert vocal-simfonic. În program sunt partituri de G.Gershwin iar soprana Janice Dixon (SUA), baritonul Derick Laurence (SUA) şi pianistul Antonii Baryshevskyi (Ucraina) sunt soliştii serii. Corul Ion Românu este coordonat de Iosif Todea.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.