Iohannis, discurs critic la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că proiectul Cadrului Financiar Multianual, prezentat de președinția finlandeză a Consiliului UE, nu ”satisface deloc” interesele României în materie de politică agricolă comună și de fondurile pentru coeziune.

”Dar nu sunt deloc de acord cu această propunere finlandeză, nu ne convine din nici un punct de vedere și se pare că nu suntem singurii. Propunerea nu ne satisface absolut deloc, lipsesc chestiuni esențiale, de exemplu flexibilitatea între fonduri , banii alocați pentru coeziune sunt prea puțini, pentru politică agricolă comună împărțirea banilor și condiționalități, de asemenea, nu ne satisfac”, a declarat Klaus Iohannis.

El a reamintit că politica agricolă și coeziunea sunt extrem de importante pentru România.

”În acest sens nu voi agrea sub nicio formă această propunere finlandeză și cu siguranță vom ajunge la ceea ce se și propune în concluzii, să delegăm președintelui consiliului muncă de elaborare a unui nou draft pentru MFF”, a adăugat șeful statului.

Iohannis a prezentat și temele care vor fi abordate în timpul reuniunii Consiliului European.

”Avem pe agendă tema schimbări climatice și Green Deal. De asemenea avem bugetul mulți anual, care urmează să fie discutat și, sperăm noi, aprobat în anul care vine. Ambele teme sunt foarte complicate. În ce privește schimbările climatice se propune spre discuție un obiectiv foarte ambițios, neutralitatea climatică până în 2050. Asta însemnând practic să reducem emisiile foarte, foarte mult. Pentru economiile noastre din partea estică a Uniunii este un obiectiv foarte complicat, care poate fi obținut, dar numai cu o cheltuiala foarte mare. Noi dorim că o parte din această cheltuiala să fie suportată evident și din bugetul european, din fonduri europene, însă discuția nu va fi simplă deloc și cred că vom mai avea multe consilii pe aceste două teme”, a menționat Iohannis.

Șeful statului a mai afirmat că vineri liderii europeni au un Euro-Summit extins și o discuție pe Brexit, după ce află primele rezultate ale alegerilor din Marea Britanie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. AI – Universitatea din Maglavit R&D Ofera Computere Personale care vor depasi capacitatea de a invata a primatelor mioritice in 2029 sau chiar mai devreme.
    BNR – va elimina treptat Banii de Hirtie incepind cu 2020
    Epidemii de virusi si bacterii noi vor depopula si mai mult Perimetrul Principatelor.
    Datoria externa se va tripla in urmatorii 5 ani.
    Disparitia albinelor datorita abuzului de pesticide va conduce la foamete.
    Defrisarile massive vor aduce inundatii catastrofale multumita prietenilor Marelui Cirmaci.
    Adictiile la Viata Virtuala din Social Media si jucariile personale vor afecta grav sanatatea primatelor.
    Ingineria Genetica va oferi celor cu portofele grase bebelusi blonzi, super inteligenti cu ochi albastri, care-si vor uri parintii tembeli si bogati de moarte.
    NEURALINK Falticeni va facilita connectarea cerebelului primatelor la procesorul telefonului mobil pentru a le ajuta sa stie datele personale si numele miilor de prieteni de pe FB.
    Va fi Belsug !

  2. Ba penalis esti nebun, acum trage de lesa stăpână Merkel si-ți pune botniță.

  3. Toata Europa politica il stie acum ca fiind Personajul Secundar al ei. Cum de din toti liderii tarilor NATO, l-au tavalit comicii aia americani tocmai pe Malai Mare al nostru? Au stiut ei ceva!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.