IPOTEZĂ: „Complotul” lui Firea nu era complot

Procurorii au ridicat mai multe laptopuri de la Compania Municipală a Managementului în dosarul privind semafoarele din Capitală despre care s-a spus că au fost accesate ilegal, au precizat surse apropiate anchetei.

Anchetatorii iau în calcul, în cauza privind semafoarele din Capitală, care ar fi fost accesate ilegal în urmă cu câteva săptămâni, să fie vorba de o defecțiune tehnică și nu de o intervenție a cuiva, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.

Potrivit acelorași surse, procurorii au ridicat mai multe laptopuri, în cursul zilei de marți, de la Compania Municipală Managementului Traficului, pentru mai multe cercetări.

DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, procurorii deschizând dosar penal pentru fapte pentru infracţiunile de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Primăria Capitalei informa că în data de 28 şi 29 decembrie, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potenţiale consecinţe deosebit de grave”. „Menţionăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoştinţele şi echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare şi să modifice diagramele. Atragem atenţia că asemenea acţiuni sunt ilegale şi pot avea consecinţe deosebit de grave asupra circulaţiei automobilelor şi siguranţei pietonilor”, au transmis reprezentanţii PMB.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat atunci că mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la secţia de poliţie pentru a furniza eventuale informaţii care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. adică să fie o achizitie de second hand ca autobuzele noi turcesti care iau foc, pică geamurile, scot fum, nu merg? vreti să insinuaţi că sunt licitatii măsluite? să vă fie ruşine că insinuaţi aşa ceva dnei Firea.

  2. este bine ca nu e mana de om.
    o defectiune tehnica de ac.natura grava se poate repeta deci e vorba de neglijenta ,infr.de serviciu ,dar la modul in care e pedepsita in codul penal este chiar o bataie de joc.
    intregul cod penal de azi comis de Macovei,Predoiu platiti de Soros si comisiile platite de Soros ,este o bataie de joc,cel mai nejuridic, scandalos, ineficient cod ,o peltea nefolositoare.”organili”se fac ca lucreaza ,infractiunile cresc,criminalitatea creste.Modelul este luat dupa codul Bosniei,cod de razboi .Se intalneau ,mancau,beau si tocau banii lui Soros .

  3. Poate trec procurorii si pe la RADET ca nu dau caldura dand vina pe starea sistemului cand de fapt nu au combustibil suficient. Nu au fost facute stocuri pe parcursul anului trecut asa cum trebuia. Firea nu-si da in gat colegii din guvern vinovati pentru asta, ba chiar zice mersi platind mai putin subventia gigacaloriei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.