Italia importă și mai mult petrol rusesc

Italia şi-a crescut importurile de ţiţei rusesc în pofida eforturilor UE de a-şi întrerupe legăturile cu energia rusească în urma războiului din Ucraina, scrie Financial Times.

Rusia a exportat aproximativ 450.000 de barili pe zi de ţiţei către Italia în această lună, mai mult de patru ori peste nivelul din februarie şi aproape un record din 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Pe cat facem pariu ca la italieni nu mai sare Ursula cum a facut la unguri, pentru ca italienii au la guvernare un globalist si marxist iar din acest motiv orice ar face nu este o problema ca e de-al lor?

  2. Se rupe sandramaua europeana cat de curand. Pentru curiosi va ramane doar sigla si organismele de figuranti atat timp cat niste fraieri ca Romania ii vor plati.

  3. De ce ar aduce țiței din Rusia cînd Libia și Algeria sînt la o aruncătură de piatră?

  4. Cei care sustin NATO si UE sint drogatii , pedofilii ,tranvestitii ,trangenders si prostii sau politicienii corupti care si au vindut tara la Diavolul drogat

  5. Pentru ca Libia e praf, infrastructura e la pamant si produce muuuult mai putin decat pe vremea dictatorului Ghadafi (multumita Frantei, Italiei si USA) deci nema capacitate.

    Algeria la fel, coruptie lipsa de investitii si de fonduri pt noi explorari si crestere de capacite (vezi Green Shit Deal si alte gogomanii).

    In concluzie UE multilateral dezvoltata se va incalzi si va manca la iarna basini globalisto-leghebetiste asezonate cu sclava ukraini si moneypox.

  6. Am spus de la inceput si o mai repet,una se trambiteaza si alta este realitatea. Pentru ce ? Pentru a creste nejustificat preturile,la gaz,la petrol,la absolut tot.Cauza,,ingrijorarea si ,,renuntarea ,,la gazul rusesc.
    occidentali nici nu au avut vreodata gand sa renunte la gazul rusesc ,iar sanctiunile sunt de ochii lumii pentru prostime.
    Numai noi prostii satului punem botul ,vrem sa sistam importurile directe de la rusi[dar sa cumparam prin diversi intermediari] si sa acceptam cresterea aberanta a preturilor,noi care spre deosebire de ceilalti avem gaz,avem pretol.

  7. Este postura care i se potriveste cel mai bine senilului:SA NU MAI FIE LUAT IN SEAMA DE NIMENI! Viata noastra este asa de scurta,o stim cu totii.Nu merita sa traim chinuiti de o gasca de satanisti.Acum stim cine este/sunt adevaratul/tii criminal/criminali.Pacat ca pentru ca adevarul sa iasa la suprafata au murit si vor muri in continuare, in Ucraina, o multime de suflete (unele) nevinovate.

  8. „Minciuni și fraze-i TOTUL ce statele susține” (M Eminescu)
    Nu mai înghițiți pe nemestecate tot ce aruncă oficial. Libia producție butoaie/barili de țiței pe zi, date de la eia.gov:
    2011 – 1,6 milioane (înainte de război)
    2021 – 1,2 milioane

  9. Pentru o corecta informare, cine a scris acest articol, daca tot a citat din titlul din „Financial Times”, trebuia sa expuna si continutul articolului si astfel s-ar fi lamurit chestiunea, fara a se cauta inflamarea unor minti influentabile: Firma din Italia care importa titei din Rusia pentru rafinariile sale este ruseasca. Pana la razboi, firma importa din Rusia maxim 30% din necesarul de titei. Dupa inceperea razboiului firma s-a lovit de probleme financiare si nimeni in afara de Rusia nu i-a mai furnizat titei si astfel a trebuit sa-si asigure tot necesarul din Rusia. Iata cum a crescut in Italia importul de titei din Rusia de aproape 4 ori: o firma ruseasca din Italia, avand probleme financiare, a importat tot necesarul sau de titei din Rusia; mare isprava!
    Sa citesti titlul unui articol din Financial Times e gratis; insa ca sa citesti articolul -ca sa intelegi despre ce e vorba- trebuie sa platesti… Euro, nu ruble.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.