JPMorgan vrea să achiziţioneze 10% din Twitter

Un fond de investiţii al băncii americane JPMorgan intenţionează să achiziţioneze cu 450 de milioane de dolari o participaţie de 10% la reţeaua de socializare pe Internet Twitter, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Financial Times (FT).

Fondul, Digital Growth Fund, a fost înfiinţat în luna februarie pentru a investi în companiile private de tehnologie cu dezvoltare rapidă. Investiţia JPMorgan urmează unui efort similar al Goldman Sachs de a achiziţiona o participaţie la Facebook.

Digital Growth a stârns 1,22 de miliarde de dolari până în prezent, din cele 1,3 miliarde de dolari avute ca obiectiv. JPMorgan speră că fondul îi va aduce un beneficiu de cel puţin 13 milioane de dolari.

Banca americană intenţionează, de asemenea, să investească o treime din resursele fondului într-o altă companie de tehnologie, posibil producătorul de jocuri Zynga sau furnizorul de servicii de telefonie online Skype.

O altă treime din resurse va fi alocată pentru investiţii în încă şase companii.

Fondul Kleiner Perkins a investit 200 de milioane de dolari în decembrie anul trecut în reţeaua de socializare, evaluând Twitter la 3,7 miliarde de dolari. JPMorgan evaluează reţeaua la 4,5 miliarde de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Ghetu 854 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.