Judecarea lui Radu Mazăre, doar cu voie din Madagascar

foto: Euronews

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis sesizarea Ministerului Justiției pentru ca reprezentanții instituției conduse de Ana Birchall să ceară consimțământul autorităților din Madagascar pentru judecarea lui Radu Mazăre în dosarul privind locuințele sociale din campusul „Henri Coandă”.
Potrivit minutei instanței, Înalta Curte de Casație și Justiție sesizează Ministerul Justiţiei al României în vederea formulării solicitării către autorităţile din Republica Madagascar referitoare la obţinerea consimţământului pentru judecarea lui Radu Ştefan Mazăre pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de fals în declaraţii, în apelul dosarului privind locuințele sociale din campusul „Henri Coandă”, cauză în care fostul edil și fratele său au fost achitați în primă instanță.
Decizia instanței supreme este definitivă.
Instanța a menţinut termenul stabilit în dosar pentru data de 18 septembrie 2019, la ora 9:00.
La termenul din 10 iunie al dosarului, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis și o cerere a avocaților lui Radu Mazăre, care spun că acesta nu ar mai putea fi judecat sau cercetat şi în alte cauze decât cea pentru care a fost extrădat şi au transmis o adresă la Ministerul Justiţiei în care solicită lămuriri.
În iunie 2018, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis să-l achite pe Radu Mazăre pentru luare de mită şi să-i dea fostului primar de la Constanţa o amendă de 5.000 de lei. Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei.
Instanţa supremă a dispus achitarea şi în cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită.
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a fost definitivă și a fost atacată de procurori ulterior.
Achitările au venit în condițiile în care procurorul a cerut condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare pentru Radu Mazăre, şi tot atât pentru fratele acestuia, Alexandru, iar pentru Avraham Morgenstern, DNA a propus cinci ani.
În acest dosar, Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” – pentru ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Şi fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Adica pe Avraham Morgenstern il achita,ca e din Israel si ne e frica,iar pe Radu Mazare il judeca,ca e din Madagascar si nu ne temem de nimic? O Justitie Dreapta adica isi face de lucru cu dreapta…

  2. S-a ales praful de Justitia romana, de cind este pastorita de indivizi, sclavi ai teutonului Klaun. Ce treaba are Madagascarul cu un dosar penal din Romania, pentru o infractioune comisa de romani, pe teritoriul romanesc si cu eventual prejudiciu , tot pentru romani?

  3. Frumos, foarte frumos! Infiltrata lui Johannis din guvern a luta-o rau de tot peste bot! Adicatelea, a tradus cu viteza luminii cele vreo 6000 de pagini pe bani grei care nu erau in buget numai sa-l aduca pe Mazare din gaura de sarpe de la Tropicele Triste ca sa castige Johannis alegerile. Panarama cu motor s-a descoperit! A mers dupa drumul batatorit de Kovesi care l-a adus pe Popa din Jakarta! Cine stie ce functie vizeaza panarama pe la .U.E. sau ONU!

  4. Mita 175000 de euro, amenda penala 5000 de lei si achitare !! Hai sictir, justitie mafiota si criminala, de tot cacatul ! (apropo, canibalii aia din Madagascar ce stiu despre Henri Coanda ? Ca e o marca de bere romaneasca sau o firma de echipamente sportive ?)

  5. Si, totusi, ce treaba are Madagascarul cu paranghelia din Romania? De ce trebuie sa dea voie „Inaltei” Curti sa judece o asa-zisa infractiune comisa de un cetatean roman in Romania? „Inalata” Curte a ajuns oare la concluzia ca noua ani de detentie pentru Mazare sunt prea putini? Si „concluzia” este a „Inaltei” Curti ori a …. !? Si daca Madagascarul refuza solicitarea „Inaltei” Curti, ce se intampla? Sau daca nu da nici un raspuns tembelismului „inaltei” Curti!? Si ce-i cu pleiada asta de ticalosi si/sau prosti adunati la „Inalta” Curte? Si unde mai pui ca „decizia” instantei „Supreme” este si definitiva!

  6. #Omul care trece – Revin asupra postarii mele anterioare. Dupa ce am postat m-a izbit (da’ tare de tot!) o revelatie: pai, prostia este o stare definitiva, deci „decizia” nu poate fi nici ea altfel: DE-FI-NI-TI-VA. Scuzati! Pardon!

  7. Judecatorii „INDEPENDENTI”de la ICCJ tocmai ne asigura ca, Mazare a fost extradat ilegal. Mai „independentilor” care hoatarti la ordinul lui Johnnis mai restructurati-va fiindca sunteti singura putere impietrita in proiect. Voi nu aveti treaba cu drepturile omnului dupa cum ne spunea Tarcea ca Romania sa grabit sa semneze conventiile internationale privin drepturile omului. Huuo Johannis!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.