Justiția italiană ne ține departe de Alina Bica

Alina Bica rămâne în Italia. Cel puțin încă o perioadă. Magistrații italieni au respins extrădarea fostei șefe DIICOT, Alina Bica, anunță Antena3, citată de stiripesurse.ro. Sursa mai menționează că acesta a fost al treilea refuz de extrădare.

Presa italiană a relatat în această vară că Alina Bica este în Italia de aproximativ un an, fiind consultant legal pentru companii din zona Brescia.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019, după ce instanța supremă i-a respins apelul, menținând condamnarea de 4 ani de închisoare

Ea a fugit din țară înainte să fie condamnată, în vara anului 2018. Ulterior, în octombrie 2018, s-a aflat că a fugit în Costa Rica, unde a și stat o perioadă, inclusiv în penitenciarul din Costa Rica, alături de Elena Udrea, de unde a fost eliberată în decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători iar instanța supremă din România a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

7 Comentarii

  1. Foarte bine.
    Elan ala sta f.bine in Israel,probabil „legal”din perspectiva statului paralel securistic romanesc.
    Poate si alina Bica sta legal din perspectiv altui stat.
    Nici Birchall,nici Predoiu nu pot porunci altor state.
    Doar Ro ii porunceste de pilda Zuckerman si altii inaintea lui.
    Si cine nu porunceste republicii procurorilor cu manichiura,sprancene pensate, bai la spa ,parfumati si miliardari ,excursionisti prin lume.
    Halal!
    Bravo,Italia!
    Ca si Serbia, v-ati lamurit ce-i cu statul mafiot romanesc, frate!
    „Felicitari”ICCJ , doamnei Corina Corbu, saraca, tocmai l-a pus pe Bogdan Mateescu, sef! Inainte,spre revenire la „protocoale”!

  2. În sfârşit, s-au prins şi magistraţii italieni ce justiţie mizerabilă aveam! Corupţie ca în justiţia noastră nu există nicăeri, totul este la comandă politică, la ordin. Dragnea este celm mai bun exemplu.

  3. De ce ne lamentam ce face sau nu justitia italiana sau altele, DE CE nu ne intrebam, cine din mediul politic a sustinut-o pe Alina Bica, cin e din mediul politic se face vinovat pentruj distrugerea Institutului Cantacuzino, cine din mediul politic se face vinovat pentru delapidarile si escrocheriile savarsite – adevarate mega-inginerii financiare murdare – in tara in ultimii ani pana astazi 16 decembrie 2020 pentru ca, ei politicienii ne striga mereu ca sa nu uitam, decidentii politici hotarasc TOT in Romania, atunci … cine sunt decidentii politici vinovati de cele de mai sus, cauzele nu efectele sunt valorile care trebuie aflate. Jurnalismul romanesc este axat pentru scandalurile care atrag atentia cititorilor nu pe „adevaratii vinovati politici care au tras si trag sforile murdare in continuare” iar asta o fac pentru bani murdari manipuland si distragand atentia de la adevaratele probleme si vinovati.

  4. S-au dus vremurile unui di Pietro, Falcone sau Borsellino ! In plus, o ocazie in plus ca sa ni se confirme ce cacat este aceasta Uniune Europeana, cu borfasi care stau bine mersi pe maldarul de bani furati si platind judecatori ultracorupti pentru decizii mafiote !

  5. Cred ca, cum se spune, „s-au inrosit liniile telefonice” intre Parchetul European de la Bruxelles si Ministerul Justitiei italian … E adevarat, se fac oarecare economii, costurile convorbirilor sint mai mici decit cele cu Costa Rica …

  6. Asta denota ca italienii au inteles f bine ce ,,justitie” exista in Rromanistanul nostru iohaniSSt……[Leo]

  7. Leo, iti citesc (si apreciez, de cele mai multe ori), comentariile dar in cazul de fata este vorba despre o infractoare. Si ceea ce fac italienii (probabil ori ca dispozitiile „se dau de sus in jos”, daca e sa ne gindim ca poate interesele de a ingropa afacerea sint undeva pe la nivel de state, ori nivelul la care se discuta e mult mai scazut, acela al coruperii unor judecatori locali) cum o dai, nu e in regula. Bica, la fel ca si cealalta boarfa de Buzau, sint la urma urmei doar doua infractoare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.