Klaus Iohannis- marele prieten al evreilor

Domnul Klaus W. Iohannis este un filosemit prin definiţie, cum am aflat şi de la organizaţii evreieşti, în urma afirmaţiilor mele legate de respingerea în funcţia a domnului Ilan Laufer. Totodată mă bucur să constat că mai există organizaţii evreieşti în această ţară, care dezbat în manieră cabalică dacă un evreu are dreptul sau nu să se simtă discriminat. Îmi imaginez că subiectul i-a adus într-o situaţie delicată să comenteze acţiunile preşedintelui, mai ales după ce l-au decorat cu medalia „Dr. Wilhelm Filderman – Răsplată pentru merit”. Odată decorat nu poate fi antisemit prin  definiţie, precum nici Ilan Laufer nu are nevoie de girul comunităţilor evreieşti ca să se simtă discriminat.

Citim că îşi asumă încălcarea unor reguli statutare ale organizaţiilor evreieşti, şi îşi alege cuvintele astăzi cu prudenţă. Domnul Klaus W. Iohannis este remarcat în spaţiul public prin iubirea şi simpatia pe care o poartă evreilor. Să mă explic:

Cum poate să fie președintele României, un prieten al evreilor,care 12  ani a fost, de asemenea, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), care se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste? Opoziţia preşedintelui la comanda Berlinului de a muta ambasada țării la Ierusalim este doar un mic detaliu.

Angajamentul său față de cauzele pro-evreiești este remarcabil. După ce a fost ales, s-a implicat pentru prima dată pe 27 ianuarie 2016, de Ziua Internațională a Holocaustului, când a susținut evenimentul intitulat „Cu fața, în spatele sârmelor ghimpate: Deportarea etnicilor germani în URSS”. Ca să nu mai vorbim că, în 2016, România preluase președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) .

Această comemorare a suferințelor autorilor războiului care au fost deportați din România în URSS, la această dată, a creat o echivalență falsă între făptuitori și victime și, de fapt, a ignorat Holocaustul.

În timpul mandatului său de șef al FDGR, am fost martorii obtinerii succesiunii în România, de fapt și de drept, a unei organizații naziste care a fost desființată în 1944 pentru îndeplinirea obligațiilor asumate de statul român în cadrul tratatelor de pace la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Această legalizare a succesiunii unui grup pro-hitlerist poate avea consecințe deosebit de grave, nu numai pentru supremația legii în România, ci și pentru ordinea juridică internațională, bazată pe tratatele care au pus capăt conflagrației mondiale.

În procesele de la Nürnberg, „Grupul Etnic German” a fost clasificat drept o organizație fascistă vinovată de sprijinirea războiului lui Hitler, inclusiv în ceea ce privește Holocaustul. „Grupul Etnic German” a fost dizolvat în 1944 și a fost interzisă reînființarea acestuia ca urmare a obligațiilor asumate de guvernul român în temeiul Acordului de armistițiu încheiat cu aliații (articolul 15 din acord).

Evreii, un popor cu o profundă conștientizare a istoriei au fost sensibilizaţi de-a lungul timpului pentru ceea ce înseamnă duşmănia unora. Consider că la nivel personal Ilan Laufer are tot dreptul să fie subiectiv, atunci când se simte discriminat.

Iar Germania, în frunte cu Klaus Iohannis, stăpâneşte din ce în ce mai bine jocul de a se transforma dintr-un perpetuator într-o victimă. Ne rămâne decît să-l lăudăm pentru iubirea pe care Grupul Etnic German o purta populaţiei autohtone prin dispreţ şi evreilor prin exproprieri. Iar Germaniei să-i plângem de milă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Radu Golban 87 Articole
Author

28 de Comentarii

 1. Si ce dovezi aveti dv. ca „Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), (care) se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste?”. Cum ar fi putut acesta sa pretinda o astfel de tampenie la 60-70 de ani dupa terminarea razboiului, in care toate organizatiille naziste au disparut? V-a trimis Iohannis einen Brief cu „Subsemnatul…Direktor si succesorul de drept al organizatiei naziste…va rog sa…?”

  • @Ghi: Hotărârea Judecătoariei din Sibiu în cauză, care declara FDGR ca succesor al Deutsche Volksgruppe (=organizația nazistă de care facem vorbire) nu este o dovadă suficientă?

  • Ghi, scoate capul din curul lui Johanis, faptele sint de evidenta publica, vezi documentele din instanta.

 2. filozermiti fara ….frontere…pai ..bunicu lu juvanis nu a fo ceasornicar…macar prin nasta si tot gtre sa manifeste ..simpatie de ..breasla.

 3. Din toate magariile si hotiile facute de politicienii romani mana in mana cu magistratii rezulta ca desi legea spune clar ca se retrocedeaza ce au confiscat socialistii romani fiindca comunisti nu am avut dupa 30 decembrie 1947, banditii au retrocedat tot inclusiv terenurile dupa vremea lui Burebista. Asa s-a ajuns ca sate cu paduri intregi din Apuseni sa fie retrocedate la unguri, castele si imobile din Sibiu care au confiscate de statul roman ca parte vatamata a Germaniei care a pornit al doilea razboi mondial. Dar magistratii corupti si politicienii handicapati au schimbat tratatul de pace. La haules cu voi banditilor in frunte cu preacinstitul din deal!

 4. PRIETEN PE NAIBA II SLUGA EVREIILOR PRECUM TOATA CLASA POLITICA ROMANEASCA SI EUROPEANA

 5. Da, @Radu Golban asa e …! Johannis, filosemit prin definitie (sa ma-ngropi, mon cher, si mai multe nu!) @prostitu : exact. Comunism n-a fost în nici o tara de pe glob. Da. Absolut exact. Scrie-i madamei Dancila, care, prim-ministru fiind si c-un parlament socialist la-ndemâna, poate sa renationalizeze tot, mai ales c-asa zisele „restituiri” ale tradatorului de Nastase Adrian sunt abuzive: România n-avea pe nici dracu’ de „restituit” dupa WW2, din, macar, 5 motive : 1. toti pedepsitii de dupa WW2, toate „victimele comunismului”, Maniu inclusiv, incapabile sa gestioneze o tara întinsa teritorial, dar cu sisteme economico-juridice diferite, si, dpdv financiar, comparativ, saraca, i-au oferit-o Garzii de Fier, care-si si instaureaza dictatura, între cele doua razboaie 2 la declansarea ultimului, Antonescu-i trimite pe opicari sa crape-n Rusia, pâna la Stalingrad. Toti asa-zisii „deposedati” trebuiau, în realitate, sa fie pedepsiti (unii mai fiind si legionari, „luptatorii din munti”, înarmati tot de nazisti) 3. Nastase Adrian, marele „guru” al socialistilor din România, îsi bate joc de „afacerea optantilor”, în care România (Titulescu, cu care Nastase se bate cu pumnu-n piept, tradându-l…) îi despagubeste pe unguri la sume faraminoase, prin Societatea Natiunilor, si de milioanele de victime române din WW2. 4. Plus ca, „restituirea” a ce? a industriei de razboi care producea pentru Germania nazista? sau 5. a ruinelor bombardamentelor Aliatilor, fiindca TOATA TARA A TREBUIT RECONSTRUITA DUPA WW2? Scrie-le si tu mamelucilor surdo-muti, poate s-o trezi vreunul de prin guvern (Dancila) sau parlament (Plesoianu).

  • Cand ti-ai luat tratamenul ultima data? Vezi ca e caz de targa, vin astia sa te ia, nu suna la 112!

  • PSD este tot atit de socialist pe cit de liberal este PNL. De altfel, ar fi si inutil. Orice partid cu adevarat pro Romania, daca ar reusi sa formeze vreun guvern, ar fi rasturnat in mai putin de un an, cu forta au fara. In rest, in materie de istorie recenta, exagerezi grosolan, ca sa ma exprim totusi elegant. Nu intru in detalii pentru ca ar fi penibil.

  • @Anonim (III): Nu exagerez, si cu atât mai putin „grosolan”. Bine-ar fi fost sa fi exagerat. Du-te la Baile Herculane. Nu-n razboi, si nici pâna la ’89 au fost distruse. Cazinoul din Constanta, Bucurestiul, conacele si palatele din sate – pâna si bojdeuca lui Creanga -, asemenea. „Privatizarile” socialistilor si-asa-zisele „restituiri” ale blestematului de Nastase Adrian. Analfabetismul si „ce-mi pasa mie???!!!” (citeste, si tin-te bine, „descentralizarea”, fiindca nepasarea si reaua-vointa se cheama, acuma, … „descentralizare”, si reprezinta o exigenta a Comisiei Europene…) de la toate ministerele si institutiile -judetene, orasenesti, satesti – de dupa ’89. Si stai, fii cuminte, ca vine si-al doilea val, si urias, al crizei dolarului, fiindca nimeni n-a facut nimic sa opreasca fondurile speculative (adica o aceeasi suma de bani – inexistenta -, „investita”-n mii de proiecte revolving…) Aibi rabdare. Lehmann Brothers are pui. Si-n SUA, si-n Europa. Si povestea cu „prea mare ca sa dea faliment, s-a spulberat. Nu s-a ajuns la fundul sacului. Cu diferenta ca la 1989, România nu avea datorii, avea industrie si productia agricola îi era decenta, nu-si distrusese solurile, rezervele, bogatiile naturale si arhitectura, de sorginte brâncoveneasca, gotic-orientala, unica -, prin asa-zise „privatizari” si „restituiri”.

 6. Nu are copii, empatia la el e fix lula.. Am prieteni care s au chinuit pana s au schimonosit… Nu ți aleargă înaintașii, urăști tot..Pe Dumnezeu, in primul rând…

 7. Ghi , sunteti de plîns! Presa româna a reprodus cererea „legitimà” a acestui Forum unde scrie negru pe alb
  cà Forumul German succede Grupului Etnic! Cu precautiunile lingvistice de rigoare!Forumul a mostenit de la Grupul etnic bunuri imobiliare? A mostenit! Atunci?

 8. Cand Ghiolbanul se plictiseste, se apuca de scris articole impotriva nemtilor sau a lui Iohannis in particular.

  • Cititi si articolul din Cotidianul ” Domnul Liviu şi Guvernul Leş-Budăi-Breaz-Bădălău”(Sorin Avram) Cum spunea si Plautus „nomen est omen”!!Ce pretenti sa ai de la unul numit Ghiolban,Golban,Golan,etc …Sau ailalata,Yleana Rollashon, alt nume de retinut,in loc sa iasa cu caprele la pascut cat mai permite anotimpul, sta si se baga in seama;a mai fost prin spitale, dar nu se lecuieste…

  • Chiar daca m-ar cheama Blumenfeld,ar fi o onoare!Dar ma cheama Leibovici!Pocitaniilor,sunteti condamnati sa muriti prosti si saraci,cu Ghiolbanii de gat!

 9. Presedintele poate spune si face ce vrea, numai pentru faptul ca functia acestuia ii acorda imunitate? E corect?

 10. @ Radu Golban”
  Afirmati:
  „Consider că la nivel personal Ilan Laufer are tot dreptul să fie subiectiv, atunci când se simte discriminat.”

  Va rog sa ne spuneti de ce este I. Laufer discrimimat. Unde, cand si cum s-a intamplat?
  Din cate stiu si stiu foarte bine, de cand a venit in Romania Ilan Laufer a facut o multime de bani din afacerile sale. E un om care traieste foarte bine in Romania, face ce vrea, calatoreste, iubeste pe cine vrea, cumpara ce vrea,etc, etc, are toate libertatile unui cetatean al lumii.

  Care este discriminarea la care va referiti?

 11. Asociatia Cumparatorilor Veterani din Piata Obor il saluta pe distinsul profesor universitar Golban si il intreaba daca mai este seful departamentului Economic al Partidului Romania Mare?!Articolele sale impotriva minoritatii germane si minoritatii evreiesti din Romania se datoreaza unui suflet romanesc autentic si unei culturi vaste economice si sociale de la Timisoara! Indraznesc acesti indivizi straini de neamul romanesc sa arunce cu noroi in realizarile epocii Dragnea,mult iubitul si stimatul nostru conducator si aproba pozitia din editorial de demascare a acestor vanduti imperialismului corporatisto-globalist!Traiasca in fericire Maria Sa Poporul/Traiasca Romania,Traiasca tricolorul!Hoooo UE,huooo Statul Paralel!Pe ei,pe mama lor…la oasee UE,vrem sarmale,tuica,jumari de porc si PSD pe masa, si de Sarbatori!

 12. Domnule Radu Golban cu tot respectul sunteti o rusine pentru poporul roman multicultural, multi-etnic si multi- religios. Nu apartineti acestui mare popor roman tolerant, umanist si meritocrat care vede doar meritele, nu etnia,religia sau culoarea pielii si ca urmare si-a ales cu o majoritate covarsitoare ca presedinte de tara un om apartinand unei minoritati etnice si religioase pentru simplul motiv ca a fost mai bun decat contracandidatul sau ! Va recomand sa cititi „Take, Ianke si Cadar”. Ne place sau nu, aliat cu nazistii a fost intregul popor roman pana in 23 august 1944, nu numai stramosul FDGR. Bunicii nostri au ales sa lupte timp de trei ani alaturi de nazisti si nu de bolsevici! Bunicii nostrii sunt eroii nostri, noi nu ii judecam pentru alegerile facute,ci ii iubim si ne plecam capul in fata curajului si jertfei lor. Puterea si unicitatea natiunii romane a stat si sta de secole in diversitatea si multiculturalitatea ei. Poporul roman de sute de ani este format din romani, secui, sasi, evrei , romi, lipoveni, tatari, turci care si-au dat viata pentru libertatea tuturor locuitorilor acestui pamant binecuvantat si a independentei tarii lor. Impotriva grofilor maghiari s-au ridicat in primul rand secuii la Bobalna si apoi condusi de Gheorghe Doja. Sasii au luptat alaturi de romani in 1848, pastorul sas Roth fiind executat de catre stapanirea austo-ungara. Singurii laureati romani ai premiului Nobel sunt etnici sasi: Ellie Wiessel, Hertha Muller si Stefan Hell. Etnicii sasi alaturi de romani au suferit crunta prigoana bolsevico-comunista. Romanul de rand care a suferit ocupatia straina, prigoana si foametea alaturi de sas, de maghiar, de rom nu va cadea niciodata in plasa manipulatorilor frustrati ca dumneavoastra. Noi suntem ei si ei sunt noi si impreuna formam poporul roman care cum a demonstrat din nou la referendumul organizat de PSdragnea si BOR impotriva LGBT nu judeca ci doar iubeste cum ii sade bine unui popor crestin si umanist!

  • Sunteti un om cinstit si obiectiv. Pacat ca nu sunt multi ca dv. in Romania.

 13. Iohannis nu-i nici filosemit,nici antisemit ci pur si simplu geambas de case…Problema e ca aceste case sau proprietati au apartinut etniei germane in mare parte,fie prin mosteniri de decenii sau secole fie prin achizitii mai mult sau mai putin legale si care,unele dintre ele,au servit infrastructurii GEG,considerata fiind nazista in perioada razboiului,de aceea au fost supuse angro confiscarii prin conventia cu pricina.Eu cred ca restituirile nu puteau fi facute decat prin „inginerii”juridice(vorba lui dom.Lazar),cu acordul tacit al guvernului existent la data declansarii tevaturii mai precis a lui Bombonel personal,din foame de voturi si necesitati de aderare care au contat probabil,deci implicit cu complicitati externe neasumate.Desigur,ele pot fi considerate si drept o compensare a proprietatilor luate oarecum abuziv de comunisti pentru etnicii germani care au emigrat legal dar mai ales ilegal.Problema care se pune acum este insa cine beneficiaza de fructul acelor proprietati,din moment ce marea majoritate au emigrat si inainte si dupa revoloutie,toti etnicii germani sau numai membrii FDGR,desigur in evidenta minoritate ca aderenti ? Eu cred ca numai gasca aceea de lideri in frunte cu dumnealui,care le-au preluat,uneori proaspat renovate de primaria unde era sef,deci implicit din banii sibienilor,nemaipunand la socoteala dramele localnicilor deveniti din chiriasii acestor case proprietari,ca apoi sa se trezeasca in strada,din vina mai ales a politicienilor cu legile lor strambe si interesate.Dupa parerea mea,e absurd sa credem ca odata cu proprietatile,au preluat,vezi doamne,si doctrina in culpa…nu domnilor,e vorba de o afacere simpla cu geambasi de case,care sub pretextul nedreptatilor din trecut au profitat de naivitatea sau prostia unor oameni ai legii si asa cum am spus au insailat o inginerie avocateasca dublata de un notar veros foarte prezent in toate situatiile…

 14. @Anonim (I): de acord cu incipit-ul, în dezacord cu finalul. „PSD pe cât de liberal e PNL”. Da. Desi liberalismul era, în secolul al XIX lea, de stânga – vezi revolutiile de la 1848 în ce-avea sa devina România: libertatea de gândire, de miscare, lume egala la nastere si-n drepturi (fermentul = Revolutia franceza, victorioasa), patronii care-ncepusera sa construiasca, în Vest, la finele secolului al XIX lea, „cetati muncitoresti”, constructii decente, cu lumina electrica si apa curenta pentru salariati, revendicarile sindicatelor corporatiste, zi de munca de 8 ore si concedii platite, chiar daca ultimele vin târziu …-, fata de perioada interbelica, nazista si post-nazista a Europei, când toate s-au micsorat à „La peux de chagrin”, acuma, PS-urile fiind refugiul neo-con-ilor (= distructivilor, reactionarilor, insolentilor impetinenti si trotzkisti: „revolutia permanenta, pâna la distrugere totala”) mondiali (Obama, Clinton, Martin Schulz, BHL, Barroso, Nastase Adrian, Basescu, Johannis…). 2. „partid pro-România”: a fost prima victima a României, la ’89. PCR. Tipii au reconstruit, în 45 de ani, tara din daramaturi, au pastrat arhitectura antebelica, fiindca devenita sedii de institutii de stat, si gospodarita, nu-n ruine, ca acuma. Au relansat schimburile comerciale – pâna la criza dolarului din ’87, consecutiva agoniei aceluiasi, la 1971, sub Nixon …

 15. @Anonim (II): Greselile lui Ceausescu nefiind decât ca i-a cedat Fetei Morgana occidentale, ca importul-exportul se faceau în dolarul gaurit, astfel România depinzând de sanctiunile pe care dintotdeauna SUA le impun concurentilor economici, si ca s-a pomenit, dupa ’85-’87, personaj central (din cauza propriului complex de inferioritate pe care se iluziona a si-l fi depasit dat fiindu-i anturajul, fanariotii dimprejur, si-n mitinguri cu megafoanele securitatii zbierând „Ceausescu-PCR”), în rostogolirea-n prapastie (= deflatia, fiindca de ea a fost vorba-n România, bunuri de consum de negasit, si-nc-asta ar fi fost nimica, daca tipii ar fi avut carne-n magazine sa crape-n ei, sa nu se duca-n satul parintesc lipsit de civilizatie – drum plin de gauri, fara curent electric, apa curenta, scoala, cabinet medical, dar c-o bodega-birou de tabac-bacanie ponosita). Ceausescu, spuneam, personaj central într-o farsa cu epicentrul în Wall Street, la care, dat fiind dolarul, România era expusa.Fiindca fragila (n-avea bani. Mai ales ca fusese condamnata sa plateasca despagubiri de razboi dupa WW2).Absenta lumii scolite, a culturii, parintii nedebarasati de barbarie, pierdutii social, adica #rezist de-acuma, au dus la decembrie ’89, arhitectura luând-o razna. Imbecilismul à la Le Corbusier (membru al unui partid fascist, si care-a mutilat, arhitectonic -invocând necesitatea locuintelor, ieftine, „pragmatismul” -, tot continentul), nu industrializarea, nu satul (în care colectivizarea de la-nceput n-avea mari sanse, din cauza si de tarani refractari, si de absenta uneltor de lucru). Arhitectura luând-o razna, familiile fara cultura, instinctul de gloata preluat de-asa-zisii „lideri” (de la Constantinescu la Basescu si Johannis) au distrus tara (tot s-a „privatizat” – citeste, „toate patrimoniile, de toate felurile, au fost subevaluate” -, si „concesionat”, din lene si lashitate).

  • @dna Rollason: Cu ce ati spus in ultimele mesaje sint de acord aproape integral. Dezacordul priveste exclusiv viziunea dumneavoastra despre al doilea razboi modial, politica URSS fata de Romania, procesul comunizarii. Evident, dat fiind cum s-a terminat razboiul si rolul jucat de URRS, caderea in sfera sa de influenta a fost inevitabila. Nu au evitat-o nici macar tarile care au luptat de partea Aliatilor, Cehoslovacia si Polonia. La rindul sau, comunismul nu a fost acelasi din 1948 (putem vorbi de comunism doar dupa abdicarea regelui si acapararea totala a puterii) pina in 1989. Curios este ca, atunci cind este criticat comunismul (si este de ce), este vizat cu precadere regimul Ceausescu, adica acel regim care a rupt-o cu Moscova, caruia i se pun in circa toate relele. Demonizarea lui Ceausescu este tot atit de nociva pe cit a fost cultul personalitatii sale. Caderea sa a inceput de la impunerea achitarii datoriei externe si de la acordurile Reagan – Gorbaciov, cu deznodamintul Malta, resimtit pina azi. De ce numai Romaniei i s-a cerut rambursarea datoriei externe, modica in raport cu a campionelor in ale reformismului (butaforic zic eu), respectiv Ungaria si Polonia, ramine o necunoscuta pentru mine unul.

 16. @Anonim: da. Cu diferenta ca n-a fost vorba de „comunism”, ci de socialism. Ramas la exigentele secolului al XIX lea (proprietatea poporului, egalitate-n drepturi din aproape toate punctele de vedere, fara aberatiile „egalitare ” ale „casatoriei pentru toti”, de pilda. Cehoslovacia. EEEi, dar ce tara (superba), dar ce tara (superba)! Germanizata. Adica industrializata. Cu Praga, inclusiv Capitala a Imperiului Habsburgic. Asta, fata de România, tara subdezvoltata-n ’45, si redevenita subdezvoltata dupa ’89. „Comunismul” (adica socialismul) a depins de stadiul de dezvoltare-n gasise o tara. Drept care, si-acuma nemtii din Est si cehii regreta caderea „comunismului” (care, de fapt, a fost socialism). Privind rambursarea datoriei externe de catre România, nu i s-a cerut asta, asta a vrut, însa, Ceausescu. Pentru ca tara sa-si recapete independenta si suveranitatea. „Moscova” n-are a face. Singurul lucru pe care l-a vrut, si-asta, înca de la-nceput, din kominternism, a fost sa n-aiba tari inamice-mprejur. Lucru pe care, pâna la urma, îl reuseste. Nu mi-i închipui pe americanii (pe care nu-i mai sufar), sa „investeasca” în România (inversul, asa cum s-a dovedit, da), nici macar pe „scutul” imbecil al decedatului de Brzezinski. Privind consecintele WW2 (despagubirile de razboi), România si-a facut-o cu mâna ei. Cu sacrificiul, în plus, al propriului popor, macelarit, pe front, si-al propriei tari, bombardate. Si-n privinta comunizarii/ socializarii, sustin ce-am scris, dupa multa reflexeie si lectura. Numai de bine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.