La cât au ajuns fraudele în SUA

Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual circa 300 de miliarde de dolari, jumătate provenind din escrocherii cu asigurările de sănătate și cu taxe, potrivit unui raport al Trezoreriei americane făcut public vineri, transmite AFP, citată de Agerpres.

Fraudele împotriva guvernului federal, în special declarațiile false de impozit care permit rambursări nejustificate, precum și declarațiile false de asigurare medicală pentru cei mai nevoiași și pentru vârstnici „sunt cel puțin de două ori mai mari” decât profitul realizat de piața drogurilor, se menționează în raport.

Folosirea internetului pentru furtul de identitate a crescut amploarea și impactul acestor escrocherii, a subliniat Trezoreria, fără a o oferi și cifre privind această evoluție.

Numai traficul de droguri a generat circa 64 de miliarde de dolari anual bani lichizi, o mare parte din stupefiante trecând prin Mexic, adaugă documentul.

„Banii lichizi, deși sunt necesari și omniprezenți, reprezintă un instrument monetar interschimbabil prin definiție care nu lasă urme în ceea ce privește sursa de proveniență, proprietarul sau legitimitatea lor”, arată raportul.

Un alt raport, care evaluează pentru prima dată riscurile de finanțare a terorismului, notează că SUA au făcut cu mult mai dificilă posibilitatea ca organizațiile teroriste să folosească sistemul financiar american pentru a colecta și transfera bani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.