Lacrimi la Dinamo din cauza arbitrajului

 Luni seară, a avut loc ultimul meci al etapei a 18-a din SuperLiga, așteptat cu mare interes, la Sfântu Gheorghe, pentru că ambele echipe care urmau să se înfrunte, Sepsi și Dinamo, veneau cu antrenori străini, germanul Bernd Storck la gazde și croatul Zeljko Kopic la Dinamo. Câștig de cauză a avut germanul, Sepsi câștigând cu 2-1, grație serii de excepție a vedetei echipei, Marius Ștefănescu, autorul ambelor goluri. Pentru Dinamo, a redus din scor francezul Ghezali. Poate că rezultatul partidei ar fi putut fi altul, în sensul în care bucureștenii să plece măcar cu un punct, dar centralul partidei, culmea, tot din Capitală, un arbitru FIFA și UEFA cu multă experiență, Radu Petrescu, a făcut praf jocul. El nu a acordat cel puțin una dintre loviturile de la 11 metri incriminate de oaspeți pe parcursul primei reprize. Toate analizele efectuate apoi în studiourile celor trei televiziuni care transmit SuperLiga au avut aceeași concluzie fermă. Arbitrul a greșit indiscutabil, viciind rezultatul partidei. La final, dacă germanul Bernd Stock, cu rigurozitatea tipică ADN-ului său, recunoștea franc faptul că are foarte mult de muncă pentru a aduce echipa la nivelul dorit de el câinii plângeau, unii chiar la propriu. A fost cazul lui Ricardo Grigore supărat tare că ai lui nu au putut lua măcar un punct din cauza gafelor de arbitraj. Unul dintre principalii acționari ai lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a fost deosebit de dur la adresa lui Radu Petrescu și a arbitrajului în general. El crede că nu este deloc prima greșeală de acest gen petrecută împotriva câinilor în acest sezon.

„Mă frustrează atitudinea domnilor arbitri. Se fac de râs, își fac de râs meseria.  Noi avem slăbiciunile noastre, dar am avut două penalty-uri la VAR.

E frustrant și e o rușine ce s-a întâmplat. Mesajul meu e: «Domnilor arbitri, stați liniștit, că echipa asta Dinamo, pe care vreți să o retrogradați, are sânge în instalație și se va salva».

Ne dorim să primim ce ni se cuvine. Dați-ne ce ni se cuvine. Domnilor arbitri, meseria e a voastră și trebuie să o respectați. Primul penalty e cel puțin indubitabil”.

Noi suntem luați la și alții. Nu se mai analizează atent, pentru că suntem luați la și alții. Nu se poate să tratați unele echipe preferențial, iar pe alții astfel.

Am tot încercat să nu vorbesc despre asta, am spus că nu face bine competiției. Dar e foarte frustrant pentru noi, pentru fani, pentru jucători, pentru toată comunitatea fotbalistică din România

„Noi suferim, am primit două goluri pe faze la care am greșit. Vrem să primim doar ce e pentru noi, atât! Am un sentiment foarte bun cu noul antrenor, vom face schimbările de care e nevoie. Trebuie să fim în aceeași categorie cu restul echipelor. Dacă în continuare vom fi frustrați pe faze de arbitraj, stați liniștiți, pentru că Dinamo nu retrogradează anul ăsta”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. dinamovistilor, cand faceati praf campionatul de fotbal cu generalii vostrii, ati uitat? Ce talpi puneati Universitatii Craiova, cand pe jucatori ii fortati sa vina la voi, ba chiar ati furat intreaga echipa, ati uitat? V-au ajuns blestemele milioanelor de suporteri, si ale lui Iliuta Balaci! Sii, multe altele!

  2. „…centralul partidei, culmea, tot din Capitală, un arbitru FIFA și UEFA cu multă experiență, Radu Petrescu, a făcut praf jocul”?
    Nici poveste! Asta-i o MINCIUNĂ dă Bukale! Uitați-vă înc’-o dată la înregistrările fazelor, dacă aveți-orbu’-găinii!
    Pînă și slugile ciobănești dîn tilivizuinile behăitore, care au susținut că ar fi fost cazuri de penalti, spun printre altele că „s-a izbit cu fața de SPATELE apărătorului de la Sepsiszentgyörgy”, sau că „a forțat OBȚINEREA faultului”! Terminați cu favorizarea javrelor ăstora, iar maimuțoiu’ Nicolescu să fie băgat în anchetă, așa cum scrie în Legea ce o FENTEAZĂ clubu’ stalinist a’ miliȚienilor pe milioane de Euro furați de la Stat! Toate meciurile în care au scos puncte în clasament au fost cu arbitri care i-au ajutat copios, promovarea au obținut-o tot prin fraude, birocratice și pe teren. Iar în judecătorie șpăguiesc judecătorii, porcurorii se fac se prefac că nu văd nimic.
    Tot scandalul cu arbitrajul ăsta e provocat artificial dă la Bukale pentru ABATEREA ATENȚIEI DE LA MANIFESTĂRILE DE XENOFOBIE ALE klanului „Sportivilor” = „galeria” miliȚienilor, aflată în tribune! DESFIINȚAȚI javrele staliniste falimentare!

  3. fratilor nu va mai lamentati sinteti deja retrogradati. Asta va este soarta.

  4. Daca va uitati pe clasament,veti vedea ca Dinamo are cea mai slaba aparare si cel mai slab atac, iar acum a ajuns sa se milogeasca pentru un penalti discutabilAu trecut vremurile cand Borcea controla ,inclusiv cresterea ierbii si directia vantului si in mod normal n-are cum scapa de retrogradare,doar daca nu se revine la un campionat cu 18 echipe,odata s-a putut.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.