Laude pentru Patriarhul Daniel

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj public Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la împlinirea a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Prim-ministrul l-a lăudat pe Patriarh pentru generozitatea și solidaritatea arătate în vremurile de criză.

„Cu ocazia aniversării a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, vă adresez cele mai calde urări de sănătate, pace, putere de muncă și mulți ani fericiți!

În toată această perioadă de slujire patriarhală, ați contribuit, decisiv, la transformarea Bisericii Ortodoxe Române într-o instituție dinamică, deplin angajată în viața cetății, activă în plan spiritual, social-filantropic, educațional și cultural. Cu aceeași determinare și energie, v-ați dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat și culte, care se fundamentează pe valori comune – dialog interreligios, bună cooperare, libertate religioasă, echilibru, respect față de drepturile fundamentale.
Grija pe care Preafericirea Voastră a arătat-o necontenit față de societatea românească nu s-a limitat la rugăciune, ci s-a extins în sfera practică prin suportul arătat de Biserica Ortodoxă Română față de semeni în perioada pandemiei și față de cei nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului ilegal, neprovocat și nejustificat al Federației Ruse în Ucraina. Sub păstorirea Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un model de generozitate și solidaritate, un promotor și păstrător al tradițiilor și identității spirituale.
Cu deosebită prețuire, vă doresc să continuați misiunea pastorală, cu aceeași putere de până acum, în slujba românilor din țară și din diaspora.
Slujire rodnică, întru mulţi şi fericiţi ani!”, a scris Ciucă.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. Oauuu,. ”laude ”?? Dar ce a făcut capul number șase al balaurului ortodox ?? O fi coborât din merțan fără scăriță ?? O fi lăsat să fie mângâiat pe mădular, precum altu din gașca lor aurită ?? Te poți gândi că o fi făcut vre-o școală sau spital din banii bisericii neimpozitați,.. doar nu trebuiesc doar fundamentaliști și bigoți ortodocși in țară..

  2. S-a vaccinat sau nu de covid Preafericirea Sa? Cat despre activitatea sa in fruntea BOR trebuie sa i se recunoasca meritul de excelent manager. Normal Preafericitul ar fi trebuit sa fie in acesti ani si premierul Romaniei. Tara ar
    fi aratat altfel. BOR a inflorit , sute de biserici si manastiri au aparut pe tot cuprinsul Romaniei. Patriarhul va ramane definitiv in istoria Romaniei ca fiind ctitorul unui simbol national, Catedrala Mantuirii Neamului.

  3. Sa-l auzim si pe Johanis cel care se crede conducatorul romanilor ce zice despre adevaratul conducator al romanilor.

  4. Scuze, da’ „mângâiatu’ pe mădular”, in special de catre copilasii din corul bisericii, e o specialitate catolica si/sau protestanta … la noi, la ortodocsi, „chestia” e foarte, foarte rara (probabil si pentru ca preotii au dreptul la o preoteasa si la copii, pe cind la cei amititi la inceput ramine inca valabila o interdictie de tip „Evul Mediu”, si atunci se defuleaza fiecare cum poate …) Nu zic ca la ortodocsi (religie) totul e perfect, dar preacurvia, betivaneala sau (inainte) turnatoria la Securitate sint simple „amuzamente” fata de crima suprema, pedofilia !

  5. Bine bine, da’ „la ceas de aniversara” nici un cadou, ceva ? Nici o avansare in grad (nu militar …), nici o „Steaua in cinci colturi a Genevei” agatat pe sutana ? …

  6. ‘ După absolvirea examenului de bacalaureat se înscrie ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), unde obține Diploma de licență în teologie (Noul Testament). În perioada anilor 1974-1976 frecventează cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din București, Secția Sistematică, sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae; își continuă studiile în străinătate: doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța) și doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică (Germania).

    La data de 15 iunie 1979 își susține teza de doctorat la Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg, intitulată: „Réflexion et vie chrétiennes aujourd’hui. Essai sur le rapport entre la théologie et la spiritualité”. Teza a fost pregătită sub îndrumarea a doi reputați profesori francezi: Gerard Ziegwald și André Benoit și a primit calificativul maxim. Devine astfel doctor în teologie al Universității din Strasbourg. O formă lărgită a acestei teze a fost pregătită sub îndrumarea mentorului său, Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae și a fost susținută la 31 octombrie 1980 la Institutul Teologic Universitar din București sub următorul titlu: „Teologie și spiritualitate creștină. Raportul dintre ele și situația actuală.” În urma examenului oral și a susținerii tezei, drd. Dan-Ilie Ciobotea a fost declarat Doctor în teologie ortodoxă, de asemenea, cu calificativul maxim. ‘, text din WikipepiA

  7. @ 30 SEPTEMBRIE 2022 LA 10:15,..Bag de seamă că ești Stan pățitul,..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.