Leacuri cu usturoi

Alături de ceapă, usturoiul este folosit atât în bucătărie, cât și la prepararea remediilor naturiste de peste 5.000 de ani. De la răceală la boli ale ficatului, multe afecțiuni pot fi ameliorate cu leacuri străvechi preparate din usturoi.

Tratează răceala

E sezonul răcelilor, iar usturoiul este un adevărat medicament pentru tratarea lor. Amestecă, într-un vas, un pahar de usturoi pisat cu miere închisă la culoare. Pune pe baie de aburi vasul și amesteci cu o lingură de lemn. Când s-a dizolvat usturoiul, acoperi cu un capac și mai lași 5 minute pe foc. Strecori și bagi în frigider. În caz de tuse convulsivă iei o lingură din acest amestec. Și ceaiul de cimbru cu usturoi este un remediu perfect pentru tratarea tusei. Poți preparar un ceai dintr-o linguriță de cimbru amestecat cu un cățel de suturoi tăiat felii și îndulcește cu miere. Bea cel puțin o dată pe zi.

Normalizează tensiunea

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, „usturoiul poate fi folosit în hipertensiunea moderată“. Acest beneficiu este pus pe seama efectului diuretic și acțiunii vasodilatatoare la nivelul vaselor periferice, ceea ce ajută la normalizarea tensiunii arteriale. mai multe teste medicale au demonstrat că usturoiul are „acțiune protectoare semnificativă“ în limitarea efectelor coagulării sângelui cu nivel mare de colesterol. Consumă 2 căței de usturoi crud de 2-3 ori pe zi, sfărâmați, cu apă. Usturoiul are efect anticoagulant, de aceea nu trebuie combinat cu medicamentele pentru subțierea sângelui.

Adjuvant în diabet

Nu spunem că usturoiul te scapă de diabet, dar poate fi de ajutor în scăderea glicemiei și de a ține astfel, mai ușor, boala sub control. Dar, trebuie reținut, că nu trebuie folosit fără sfatul și recomandările medicului.

Remediu pentru ficat

Pentru buna funcționare a ficatului, poți lua în calcul și remediile cu usturoi. este nevoie de un cățel de suturoi și miere, cât pentru a umple un borcan de dimensiuni medii. Cureți usturoiul și îl tai pe jumătate, apoi îl pui în borcan și acoperi cu miere. Închizi recipientul ermetic și lași la macerat o săptămână. poți consuma câte o lingură din amestec pe stomacul gol, în fiecare dimineață, 3 luni.

Ne ferește de infecții

Usturoiul conține, în afară de alicină, și vitamina C, iod, magneziu și sulf, substanțe cu efect antiinfecțios, care pot să omoare microbi precum Helicobacter pylori, stafilococul auriu și pneumococul. Poți consuma 2 căței de usturoi crud în 2-3 prize, sfărâmați sau tăiați, înghițiți cu apă.

Sfat!

Poți combate mirosul de usturoi dacă mesteci puțină mentă sau pătrunjel proaspăt.

 

Citește și:

Pătlagina calmează tusea

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Andreea Tudorica 346 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Tratament NATURAL, nicidecum „naturyist”.
    Sper ca ati scris asa din gnoranta insa este fals si periculos.
    Daca era „naturist acum 5000 de ani…. ar fi fost samanic.
    „Naturismul” a aparut recent prin elucubratiile cu pretentii de a fi stiinta – ale unui eretic practicant de samanism, adica de vrajitorie.
    Vrajitoria are efect in special asupra cui „crede” in ea, adic apeleaza si asculta de cele spuse de vrajitori.
    In prezent, vrajitorii moderni, neo-samanii isi zic „naturisti”, „naturopati”, cu pleiada de ramuri spiritiste, demonice, idolatre… toate fiind inselar care spurca si dau aparenta de bine care costa foarte scump ulterior, mai ales pe cel/cea care vor sa iasa de sub dependenta/subjugarea fata de acesti mincinosi.
    NU CONFUNDATI FOLOSIREA PLANTELOR – verifict stiintific! – cu manipularea plantelor sub pretexte spiritiste, cu forte „vitale”, cu dilutii, cu „meridiane”, cu „energii”, „masaje”, arome, si [pre]multe alte pacalelil pentru disperati.
    Sper ca lasati mesajul meu spre avertizarea celor creduli in excrocarea lor de catre acesti manipulatori rataciti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.