Localități din România vor deveni stațiuni turistice. În ce județe

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de vineri, printre altele, un proiect pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local.

Potrivit agendei Guvernului, Executivul ar putea aproba atestarea ca staţiune turistică de interes naţional a Zonei turistice a municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş. Totodată, 14 localităţi sau părţi din localităţi din judeţele Harghita, Maramureş, Argeş, Bihor, Cluj, Covasna, Hunedoara, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea ar urma să fie atestate ca staţiuni turistice de interes local. Hotărârea mai prevede şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

  1. taxe mai multe si mai mari pentru proprietari. interdictii si restrangeri de drepturi.unde este „”reglementare este control. oamenii le vizitau si le accesau si pana acum. care este problema?

  2. Toata zona subcarpatica de la Mehedinti pana la Suceava trebuia declarata de interes national. In schimb din nou sunt bagate in fata zone unguresti de importanta minora. Unde sunt mentionate zonele celebrelor manastiri din sud sau cele din Neamt? Preafericitul Daniel ce zice? Lauda si el bisericile goale ale protestantilor?

  3. Statul ar avea oameni cu IQ ar gasi formula legala ca sa functioneze cabana Muntele Rosu punct de plecare pt multe trasee accesibile din muntii Ciucas. Ar repara drumul dar cum singura grija este orice numai educarea populatiei pt drumetii montane nu. Am avut norocul sa merg cu familia atunci cand functiona. Muntele cuerit cu respect adica echipat este esenta. Cum mai este soseau forestiera Zarnesti Plaiul Foii? Mai functioneaza cabana Plaiul Foii? Alt punct de plecare pt drumetii in Piatra Craiului. Statul subenvioneaza tot felul de „Cartarescu” cand ar putea contribui la sustinerea cabanelor montane construite inca din perioada interbelica unele arse altele degradate precul cabana Ciuca ne marele razboi numit tranzitia la capitalism. Ati facut ceva la Pietrele din Retezat este la fel da ruinata ca in comunism sau a disparut?

  4. Declararea de statiuni turistice in Ro este politica si nici decum una reala. Primarii sunt fericiti si prostimea da voturi cui trebuie.

  5. Nu cumva asta e acțiunea care consta în „terenuri lăsate naturii” că sunt declarate zone turistice? Doar întreb printr-o atenționare minuscula! De ce? Pentru că, exact in aceste județe și județe vecine inca mai exista ceva agricultura și industrie!

  6. Romania nu este nici in primele 100 de tari din lume in tourism Turismul adevarat este in afara UE si Amerlicii ,Asia ,Africa si sud Amerlica

  7. Romania nu este nici in primele 100 de tari din lume in tourism Turismul adevarat este in afara UE si Amerlicii ,Asia ,Africa si sud Amerlica este tourism adevarat

  8. …ca de obicei, ceva idioti s-au plictisit prin birouri si au Editat o lege…vara trecuta am avut o experienta socanta la saschiz…mare statiune, reclama la teve…singura carciuma de pe o raza de 10 km era inchisa, bucatareasa era in concediu…la magazine, toate inchise, un program de lauze si un numar de tel…macar drumul a fost ok, cetatea in renovare de vreo suta de ani, marea biserica fortificata inchisa, pastratorul cheilor era in concediu…plin de tigani si darapanaturi…daca zone de-astea vreti voi sa fie vizitate, mai bine lasati…trebui intai sa ai infrastructura, drumuri, mijloace de transport care sa ajunga acolo, carciumi unde sa manance turistul, un pat unde sa doarma…sa nu mergeti la saschiz, mare teapa!…

  9. Intradevar Romania are de toate ,totul este perfect ,asa ca asta mai lipsea acum ,aceste statiuni turistice .Stau vechile statiuni turistice in paragina ,fara turisti,iar inteligentii nostrii de politicieni, ii gidila grijea sa mai faca in plus statiuni turistice.Aici cred ca ei s-au gindit cum sa mai sifoneze niste bani pt. buzunarele lor si in nici-un caz nu s-au gindit la turismul din Romania.

  10. Via Transilvanica accesibila cu bicicleta dupa cca 20 ore cu trenul ( cu schimb si transbordari chiar dormit ). Trenul București – Suceava al cfr calatori in 2023 ( 6 ore ) avea vg. pentru biciclete , in 2024 nu(cand a inceput sa se afle de ea ) .

  11. N-am înțeles niciodată cum poate deveni un ținut, o regiune,un județ, zonă de interes turistic și asta , așa pocnind din degete, printr-un decret dat peste noapte. Nu cumva, acolo este vorba de mulți bani pe care niște jnapani ( că de ăștia nu ducem lipsă) și-au pus în gând să-i adune cu lopata? Așa se explică de ce multe zone cu potențial real sunt vitregite de finanțări, în favoarea unora, mult mai modeste, în funcție de interesele politice.Ne punem serios atunci întrebarea dacă ăsta mai este un stat unitar, sau mai poate fi considerat așa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.