Localităţi evaluate pentru carantină

Localități din județele Argeș și Brașov sunt sub monitorizare și dacă va crește numărul de persoane infectate cu noul coronavirus ar putea intra în carantină, a declarat, marți, premierul Ludovic Orban. Carantina zonală se impune dacă sunt minim 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Întrebat dacă există posibilitatea ca localități din țară să intre în carantină, premierul Ludovic Orban a declarat, într-o conferință de presă, că odată cu intrarea în vigoare a legii, acest lucru este posibil, dar încă nu este cazul niciunde în țară.

„Cu siguranță, odată cu intrarea în vigoare a legii, există această posibilitate, de a dispune carantina zonală pentru comunități locale sau pentru zone, în cazul în care este o răspândire a virusului semnificativă, care nu este focar. Nu are nicio legătură cu marea și cu muntele. Este vorba doar de localitate. De exemplu, de un sat sau de un cartier sau o localitate, o comună sau un oraș, unde există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depășește minim trei cazuri la 1.000 de locuitori. Atunci se poate dispune carantinarea zonală și se pot dispune măsuri restrictive”, a răspuns premierul.

Acesta a precizat că „nu suntem în situația de a carantina un județ” dar că, la în prezent, există un număr de localități care sunt sub supraveghere.

„Încă nu este demarată procedura pentru carantinare a niciunei comunități, dar sunt, în Argeș, de exemplu, trei localități sub evaluare și în cazul în care continua răspândirea virusului se poate dispune suspendarea. În Brașov sunt trei sau patru localități. Se face o evaluare pe localități. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură”, a mai spus premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Dar la București nu?!..sau Suceava???… să dea Dumnezeu să blochezi vreun oraș , că jar mănânci .. puneți-i pe medici și asistenți să lucreze nu să plece în concedii!!.. atât îți spun nu te juca cu focul….ia măsuri medicale nu teroriste ,nu bloca libertățile fundamentale ale cetățenilor….cu ce drept închizi o localitate???.. analizează asta la o bere pe o terasă …de ce nu blochezi drumul Pitești Sibiu??… să vedem ce explicații dai mergedesului …!!

  2. Enervante sunt tramvaiele STBului care transporta covizii prin satele din judetele Arges si Brasov ! Oare noile masuri de manipulare ale guvernuluiArafat au legătură cu așa zisa prognoză care anticipează peste UN MILION de cazuri noi de îmbolnăviri până în Septembrie, în condițiile în care in TOATĂ EUROPA cetatenii isi vad de viata mai relaxati! Ideea este ca trebuie carantinate niste localitati poate si niste judete . De ce ? Că așa, pe prognoze si estimari din burtă! Totul are legătură, însă, cu campania de panicare a populației si cu nenorocita de campanie electorala urmatoare. Consecințele nu le vor plati tatarii, arafatii si orbanii. Consecintele le vor plati contribuabilii si muncitorii care asigura fragila stabilitate a economiei României. De ce autoritatile si guvernul Arafat doresc supraîndatorarea externă ? Este vreo legatura cu pierderea suveranității Romaniei!

  3. Nici un fel de carantină în Sibiu!?! Am uitat! Acolo avem: Împărat, Rege și Președinte! ” Restul,, țării este, soare!!”. O persoană, o casă, o stradă, un oraș, o țară. Nu se pune! Banu’ dictează! Viața nu contează! Avem cel mai tare Preș ‘dinti! Să curgă muzica! ” Vine capaniili! Fără număr, fără număr, trăiască famiglia ta, don’ Preș ‘dinte!”

  4. Ar trebui ca si ultimul prost sa inteleaga ce e cu legea asta nenorocita, daca pana si reactionarul rammstein reactioneaza.
    Esti ignorant daca nu stii, esti prost daca nu judeci.

  5. Faza a 2-a a planului este urgenta / carantinare reloaded. ROMANIA TREZESTE-TE!

  6. Bai nebunilor, nu mai terorizati cetatenii cu porcariile voastre, e un virus mai dur care ii agata pe cei cu imunitatea scazuta, pe cei slabi psihic, stresati, terorizati si infricosati de cei din jur, chiar de denentii din guvern si colaboratori lui, va spune un om care a trecut cu brio prin acest virus, doar ca s-a tratat in strainatate in iarna 2018-2019! Nu trebuie izolate xonele, medicii trebuie sa isi faca treaba, sa recomande tot ce inseamna dezinfectie laringe, gat, cai respiratorii!

  7. Afaceri, afaceri grase pe spinarea oricui este declarat „obligatoriu” covid! Se vede ca sunt afaceri straineze in Romania atata timp cat se insista puternic pe ordonante, cand de fapt, in realitate, e un virus mai dur pentru cei care sunt bolnavi cu vechime si cei cu imunitatea scazuta la maxim, plus cei care nu au puterea sa zambeasca din stomac! Luati d’aici: https://www.antena3.ro/actualitate/cat-costa-tratamentul-covid-19-in-romania-devizul-socant-al-unui-bolnav-de-coronavirus-care-a-stat-577960.html

  8. Imparte cele 4000-5000 de bolnavi 50-60% vindecati in fond, daca testul se reia dupa 14 zile, la 2.500.000 si vezi cat la 100 din populatie reprezinta? deci sa incepem 4618X100:2.500.000=0,18% dar cum gradul de vindecare este de 60% deci teoretic bolnavii din spitalele Covid reprezinta 0,072% din populatia Bucurestiului.
    DACA si NUMAI DACA cifra nu-i mai mica si asta pt ca aseara dr Tataru a afirmat, (voi folosi doar cifra sutelor pt ca n-am retinut si a zecilor si unitatilor) citez cu aproximatie: „600 sunt teste nou pzitive si 300 sunt teste pozitive la persoanele deja pozitive.” Daca aceasta afirmatie a dl Tataru se analizeaza si se coreleaza cu intreaga perioada oare cum arata de fapt realitatea?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.