LOVITURĂ: Euro, din galop în galop

Cursul valutar leu-euro a atins, joi, un nou nivel istoric: 4,6764 lei, o creștere de 0,09% față de miercuri, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Cursul de schimb pentru euro ajunsese la cel mai redus nivel istoric miercuri, 4,6722 lei, o creștere de 0,11% față de ziua precedentă și când a depășit pentru prima dată nivelul de 4,67 lei.

În schimb, cursul pentru dolar, care în România este stabilit prin comparație cu euro, a scăzut cu 0,56%, joi față de miercuri, la 4,0573 de lei.

De asemenea, cursul de schimb pentru francul elvețian a fost stabilit, joi, la 4,1537 lei, în scădere de la 4,1614 lei miercuri.

Gramul de aur a fost stabilit joi la 168,5728 lei, în creștere de la 168,0226 lei miercuri, dar acesta nu este cel mai ridicat nivel istoric, mai fiind stabilit la acest nivel în cursul lunii decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Legati-va centurile. Urmeaza inflatie, taxe si impozite marite. Multumesc alde-PSD.

    • Psd creste cursul valutar, scumpeste petrolul, stabileste pretul aurului si are tupeul sa taxeze bancile.

  2. e normal sa duduie cursul la cum duduie economia de am devastat toata Europa.
    Made by psd.

  3. Cursul valutar are mare legatura cu „mersul economiei” era sa spun mersul trenurilor, da’ la noi s-a desfiintat ca nu mai era nevoie pe cale de consecinta. Conf. cursul de economie clasa I pregatitoare, cand creste exportul creste si euro ca sa primim mai mult, asa va fi fiind??! Am pariat pe dolar in 90 si pe euro in 2007, si asa grait-a isarila. Bun ii vinul.

  4. Ce atata drama, aveti memoria scurta? De cati ani se tot propovaduieste ca euro va ajunge la 5 sau 6 lei? Este o perioada de agitatie, bursa NY dupa o crestere serioasa, ieri a fost o ajustare, asa si cu euro. Nu-i favorabil daca avem absoetie de fonduri, in tara euro va fi transformat in lei, castiga beneficiarul proiectului daca el este cu multe zerouri si pierde statul, la un milion de euro, 0,02 inseamna 20.000 de lei in plus…in schimb este in avantajul firmelor care fac export vor avea mai multi bani pt. salarii sau utilitati etc….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.