Lumea financiară, revoluționată de la București

Lumea financiară, revoluționată de la București. Mai multe companii de top din domeniul financiar caută la București soluții care să revoluționeze industria bancară globală în cadrul proiectului YLC Fintech Hackathon. La evenimentul care are loc în perioada 24-27 octombrie la Universitatea Politehnica din București se vor dezvolta prototipuri inovative de către tinerii studenți participanți.

Manifestarea, care creează următoarea generație de lideri în fintech din România, reunește 25 de tineri participanți, grupați în 5 echipe, selectați din peste 150 de aplicanți.

Studenții finaliști, înscriși de la universități precum Politehnica București, Facultatea de Matematică-Informatică sau Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), vor lucra să construiască soluții digitale la temele propuse de 5 companii de top din domeniul financiar, de la gigantul EY și până la startupuri fintech de succes cu rădăcini românești, cum sunt Modex și Blink.

„Ne bucurăm să anunțăm startul unui proiect ce aduce laolaltă dezvoltatori și entuziaști din fintech ce vor proiecta, împreună, produse financiare ce au puterea de a revoluționa lumea financiară. Timp de 72 de ore, participanții vor fi încurajați să-și exprime creativitatea în dezvoltarea de soluții unice pentru industria financiară, folosindu-se de cele mai noi tehnologii precum machine learning sau blockchain. Ne dorim, astfel, să oferim participanților o bază pentru o carieră în IT în cadrul industriei financiare (start-up sau angajare în companie), oferindu-le acces la informații valoroase și ghidare din partea mentorilor programului”, a declarat Florin Grosu, Managerul Proiectului Fintech Hackathon.

O temă specială vizează educația financiară și a fost propusă și susținută de Varyafin, hub-ul de încredere care sprijină proiecte de educație financiară ce vizează, în special, tinerii.

Printre temele propuse se mai numără construirea unei platforme p2p de microcreditare, care să revoluționeze piața microcreditelor acordate de IFN-uri; dezvoltarea unui sistem de monitorizare, bazat pe inteligența artificială, a tranzacțiilor suspecte din domeniul bancar și alertarea ofițerilor de risc; dezvoltarea unei platforme bazată pe tehnologia blockchain care să înlocuiască Biroul de Credite sau dezvoltarea unui card de credit pentru copii prin intermediul căruia să poată interacționa cu părinții și care să le îmbunătățească educația financiară.

La sfârșitul celor 72 de ore, echipele își vor prezenta prototipurile în timpul Demo Day, în fața unui juriu format din reprezentanți ai băncilor, investitori și fondatori de startupuri. Juriul beneficiază de prezența specială a Ambasadorului Elveției în România, domnul Arthur Mattli, și a Însărcinatului cu Afaceri al Germaniei la București, domnul Kai Hennig.

Demo Day va avea loc duminică, 27 octombrie, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica București.

Young Leaders Club este o asociație fondată de tineri antreprenori din România, cu scopul de a organiza proiecte de educație antreprenorială și de educație financiară pentru elevi și studenți. Young Leaders Club își propune să devină un lider în inovația fintech din România și din regiune și să contribuie la creșterea viitoarei generații de lideri fintech în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Cred ca prioritatea principala era sa revolutionati tehnica ingrijirii bolnavilor din spitale,a batranilor si a celor nevoiasi!!
    Sa creati prototipuri de comunitati locale care sa raspunda cerintelor si nevoilor actuale de dezvoltare!!!!!!

  2. Se pregateste deci urmatoarea generatie a „mafiei gulerelor albe” ! Si deci se cauta noi metode de a jefui populatiile, cu „laborator de proba” Romania ! Ca doar la noi merge orice borfaseala, nu-i asa ? Ma mir doaar ca n-au numit „sezatoarea” „Forumul Caritas” sau „Intrunirea SAFI” ?! … Si totusi … numele ales e destul de potrivit : „Hackathon” vine de la „hacker”, nu ?

  3. Bancile si Asigurarile, locurile 2, respectiv 3 in clasamentul escrocilor si banditilor anului 2019 (clasament ramas neschimbat de mult timp !). Si, bineinteles, leader incontestabil, STATUL !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.