Marcel Boloș i-a lăsat pe toți cu gura căscată

„De ce e mai scump la noi ca la ei”, iată o întrebare la care românii așteaptă un răspuns. Marcel Boloș, ministrul finanțelor, ar fi cel mai măsură să lămurească problema. 

Mai cu seamă că ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a mers recent  în piață. Prețurile ”sunt destul de mari” în piețe, a remarcat Boloș.

Întrebat însă de ce se întâmplă acest lucru, de ce alimentele de bază sunt mai scumpe în România decât în țările din Vest, Boloș a dat un răspuns care i-a uimit pe toți, lăsându-i fără speranță.

„Este o enigmă”, a spus ministrul.  „O enigmă pe care cu greu o putem explica”, a insistat Boloș.

”Am fost în piață, merg des. Prețurile sunt destul de mari. Cu toate eforturile pe care le-a făcut Guvernul României, pentru că s-a concentrat asupra coșului zilnic de trai și asupra alimentelor de bază, în piață prețurile sunt destul de mari.

Am dat exemplul unei cumpărături de 500 de lei, pe care am făcut-o și care, pe lângă faptul că am cumpărat cele necesare traiului, totuși, pe lângă produsele din carne sau lactate, o pondere destul de mare o au în continuare produsele care provin din gospodăriile individuale ale țăranilor.

Am cumpărat verdețuri, produse lactate, produse din carne, și nu am avut lucruri sofisticate, încât să fie un preț justificat pentru cei 500 de lei”, a declarat Marcel Boloș vineri seară la un post TV.

O enigmă cât o speranță deșartă

”E o enigmă pe care cu greu o putem explica, de ce prețurile au ajuns să fie în România destul de ridicate la produsele alimentare și la cele care provin din gospodăriile individuale ale țăranilor și cred că a fost o perioadă în care atunci când am avut o creștere a prețului la produsele lactate, de a fost nevoie de intervenția Guvernului, au rămas prețurile oarecum plafonate la acele niveluri și foarte greu se duc în jos. Aici depinde. Dacă populația cumpără din piețele agroalimentare mai mult, prețul se va menține și pe viitor ridicat”, a răspuns ministrul.

Plafonarea a ajutat, deși foarte puțin. Ținta de inflație e 4,4% pe 2024

Plafonarea, impact pozitiv

”Plafonarea, deși a fost orientată spre alimentele de bază, a avut un impact pozitiv asupra populației. Nu vreau să mă gândesc ce se întâmpla în lipsa acestei măsuri, dar cu toate acestea prețurile cresc în continuare.

Nu cred că Guvernul poate să intervină asupra prețurilor din piață și asupra nivelului subvențiilor.

Eu discutam cu ministrul Agriculturii, pentru că au fost la începutul anului o serie de subvenții care s-au acordat de către Guvern și cu toate acestea prețurile cresc și au această tendință de creștere.

Guvernul și-a făcut datoria

”Să ne gândim la ce s-ar întâmpla în lipsa acestor subvenții și măsurilor de plafonare și cred că Guvernul și-a făcut pe deplin datoria și a înțeles impactul pe care îl au aceste evoluții conjuncturale ale prețurilor. Sperăm că în perioada aceasta a sezonului care urmează, abundența produselor agroalimentare, să fie cea care va tempera din creșterea de preț”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Ținta de inflație pentru finalul acestui an este de 4,4%”, a conchis Boloș.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

  1. De unde vreti sa stie un popalau ? Romania continua sa fie pedepsita pentru prostiile facute de ceausescul cu 3 clase. Aduceti unul serios, cu zero clase, care sa faca poze cu mobilul in Parlament !

  2. Pe timpul lui CEAUSESCU ROMANIA a avut cel mai MARE GRAD DE DEZVOLTARE, pentru el TARA a fost familia SA, HOTII,MAFIOTII, BANDITII,TRADATORII, ETC care dupa 1989 decid destinele romanilor nu mai exista TARA.

  3. Și ”ministrul” ăsta nu poate explica ? Să îl intrebe pe ”Manole” de la BNR cum de este ținutg cursul Euro – Leu artificial în anul electoral. Numai că spre nenorocul nostru și nu a miniștrilor ”neștiutori” bunurile de larg consum sunt IMPORTATE în mare parte și țin cursul de schimb al pieții reale. Mersul economiei fără producție nu e ”mers” este un fel de târâș pe coate și genunchi. Dar guvernanții noștri țin ”drumul drept” fără să se ”împiedice” de prețurile mari – vorba zicalei :”cine se târăște nu se împiedică”.
    Slavă guvernării PSD-PNL (pe alocuri USR și UDMR), așteptăm și pe voinicii de la AUR sau de la alte partide (creația securiștilor) să își introducă și ei capul în poză.. Romania este pe ducă , o să aibă o soartă mai crudă decât a Greciei , iar măcelarul FMI își va face apariția pentru a hăcui ce a mai rămas. Toată stima tovarăși securiști (milionari în euro) ați reușit să puneți țara pe butuci cum nici măcar fanarioții sau imperiile (otoman, habsurgic și cel țarist) nu au visat un așa dezastru. Gândirea tribală a românilor este răsplătită de ceea ce au la conducere astăzi, prin ignorarea totatlă a vieții politice. Din păcate prostia de astăzi se va răsfrânge peste generații , asta dacă va ma exista un popor român…

  4. Popa Bolos crede si nu cerceteaza ! Chiar daca ar incerca sa cerceteze (Doamni-feri-si-apara !), singurul neuron i s-ar incinge si s-ar bloca…

  5. Normal că guvernul și-a făcut datoria liberalizand preturile spre creștere, de unde naiba sa mai fure daca nu de la cetățeni prin înșelătorii?!

  6. un dobitoc…
    preturile produselor de import inmagazineaza costurilo de productie din tzarile din west (salarii, utilitati, chirii, profituri)…si tu vrei ca astea sa fie platite cu munca romaneasca facuta probabil gratis…
    e normal ca tzaranul roman sa is vinda rosiile la pretzul cu care poate sa isi cumpere ce ii trebuie…nenorocirea e ca ce ii trebuie e de import…deoarece in romania nu se mai produce nimic…
    pe butuci ati pus-o…e timpul sa fugiti…da nu mai e loc ca s-a prins lumea de schema…si nu mai e ieftin…te asteapta ailaltzi la cotitura sa itsi ia ce ai jefuit in romanica…
    poate in Ghana te mai asteapta ..

  7. 1 l lapte e max 3 lei. Dar 1 kg brânză e de la 100 la 180 ron… Nu văd logica, doar dacă îl ţin la maturat în hoteluri de 5 stele. Cu 160 iau parmezan italian original. Asta şi fac.

  8. Poporul ăsta bezmetic dacă va mai exista într-o țară numită România în viitorul apropiat își va blestema propria prostie în formă continuată de a menține la putere aceleași partide vândute Vestului timp de 34 de ani. Nici acum în ceasul al 12-lea nu pare că poporul ăsta bătut în cap și masochist ar fi înțeles că trebuie să voteze NAȚIONALIST ! Cu lacrimi amare își va plânge prostia de a se încrede în Occidentul lacom și în corporațiile lui aidoma…

  9. Știe f bine dar face pe prostul și s-ar putea să ramina așa😀Întreabă pe Virgil care a crescut kw. Uitate la taxele pe combustibil. Cum vrei sa produci ieftin cînd electricitatea, gazele, combustibilul, taxele au crescut?!Apoi utilajele și unele materii prime le importam din vest la preț crescut.

  10. 1 Pentru ca tineti salariile mici in speranta desarta ca vin investitori straini care sa plateasca lei-stevie muncitorului roman
    2 Pentru ca luati impozite enorme pentru a va plati neamurile si amantele in aparatul functionaresc hipertrofiat.
    3 Pentru ca dati o caciula de bani licuriciului pe armament de rahat care a facut rahatul bici in Ucraina, de ex.
    4 Pentru ca platiti o armata de securisti, militieni si alti smecheri care sa va apere curu’ la o adica.
    Mai scriu?

  11. Ha, ha! Că individu-i marcat de to’ feliu de enigme, nu-i o noutate! Toț’ aieștia din alianța PCR îs marcaț’ di enigme, fiecare in domeniul său di „expertiză”… Adevărata enigmă-i cum bala di zmău, toț’ rumânii nghiei au mintia răsucită de vor a-i vota to’ pi eștia…

  12. @cib
    Bine spus,cand ai un politruc-functional”,ce sa stie el.
    De vina ? Explicatie? Dinainte de ” lovitura” ,romania i-si asigura din production proprie nevoia de fructe ,mere,,si mai si exportam. Acum import!

  13. @tomlin
    Mai necajitule la creieri, in Romania s-a trait bine pana in 1980. A existat o penurie in deceniul 1980-1990 datorita sanctiunilor impuse de Occident Romaniei, pentru ca Ceausescu a refuzat sa ia noi credite impovaratoare si a platit toate datoriile in doar 10 ani. Aceasta este o performanta unica in lume. Drept urmare iudeo-masoneria mondiala l-a condamnat la moarte, fiind executat sub coordonarea atenta a evreului Silviu Brucan si a iudeo-masonilor Victor Stanculescu, Gelu Voican Voiculescu si Virgil Magureanu. Sunt evenimente traite, cunoscute, dar ascunse cu lasitate de presa obedienta. Implicarea URSS a fost secundara, decizia s-a luat la nivelele superioare ale iudeo-masoneriei carora li s-a supus si Gorbaciov, un iudeo-mason de rang inalt dar nu suficient de inalt ca sa nu execute ordinele primite. Vina lui Ceausescu este ca s-a lasat mintit si manipulat de viclenia iudeo-masoneriei, desi daca avea destula minte nu ar fi cazut victima acelui desantat cult al personalitatii, care era primul semn ca fusese deja condamnat. Iudeo-masoneria lucreaza cu constante mari de timp astfel incat noii veniti pe lume sa nu le cunoasca abjectia si planurile malefice mai ales daca acestea sunt abil ascunse si fara o istorie corecta transmisa de la generatie la generatie. De aceea iudeo-masoneria satanista lupta impotriva istoriei si a religiei, pastratoare ale identitatii popoarelor si ne obliga in schimb sa invatam istoria mincinoasa a evreilor. Marea majoritate a asa zisilor evrei sunt khazari care doar au furat si distorsionat in folosul lor religia adevaratilor evrei de origine semita.

  14. O intrebare simpla pentru domnul Bolos: De ce curentul electric mai precis kw/h este cel mai scump in Romania din tot UE-ul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.