Zuckerberg, promisiuni după audiere

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al companiei Facebook, a declarat, miercuri, în Camera Reprezentanților din SUA, că își asumă angajamentul de a corecta greșelile care i-au afectat pe utilizatorii rețelei de socializare.

”Este clar că nu am făcut suficiente lucruri pentru a evita ca aceste instrumente să fie folosite în scopuri negative. Mă refer la difuzările de știri false, la ingerințele străine în alegeri, la discursurile de ură, precum și la folosirea datelor cu caracter personal. Nu este suficient să asigurăm interacțiunea dintre oameni. Trebuie să ne asigurăm că aceste interacțiuni sunt pozitive. Trebuie să ne asigurăm că oamenii nu se folosesc de platformă pentru a răni alți oameni sau pentru a răspândi informații false. Vom avea nevoie de timp pentru a rezolva toate aceste probleme, însă îmi asum angajamentul de a le repara”, a declarat Zuckerberg.

Bobby Rush, membru al Camerei Reprezentanților din SUA, i-a transmis fondatorului Facebook că activitățile sale se aseamănă cu mijloacele de supraveghere ale FBI.

Întrebat dacă are vreo obligație morală de a conduce o platformă care protejează democrația, Zuckerberg a răspuns afirmativ și a adăugat că și datele sale personale au ajuns la Cambridge Analytica.

Directorul general al Facebook a adăugat că reglementările din domeniul digital sunt ”inevitabile”.

”Inevitabil, va fi nevoie de anumite reglementări”, a declarat Zuckerberg.

Șeful Facebook consideră că sunt mai multe companii la care au ajuns datele utilizatorilor rețelei de socializare, una fintre ele fiind Eunoia.

Democratul Eliot Engel l-a întrebat pe Zuckerberg dacă Facebook plănuieşte să intenteze un proces împotriva Cambridge Analytica, iar directorul rețelei de socializare i-a transmis că ia în calcul și această variantă.

”În pofida binelui pe care îl aduce, Facebook poate fi un instrument pentru entități precum Rusia sau Cambridge Analytica” a declarat și congresmanul Frank Pallone.

Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetăţeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept „război psihologic”. Un activist pentru transparenţă, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica, deţinută de miliardarul specializat în tranzacţii speculative Robert Mercer şi condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării şi influenţării preferinţelor electorale. Aceeaşi companie de analize a fost implicată în campania pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Acest individ obtine prima victorie in fata neputinciosului congres american,urmand ca americanii sa-l aleaga presedinte in locul neputinciosului trump.
    Acum se poate instala guvernul mondial facebook condus de un evreu.
    Adica Pa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.