Marţi în sălile de spectacol

Braşov

CLASIC. Scena Filarmonicii de la sala Patria găzduieşte recitalul cameral al Cvartetului Unissono de la ora 18.00 (Raluca Mihalcioiu – vioara I, Valentin Jeinov – vioara a II-a, Oana Jeinov – viola, Florin Craiu – violoncel). Programul va cuprinde lucrări din J. Haydn (Cvartetul op. 74 nr. 3) şi F. Mendelssohn-Bartholdy (Cvartetul op. 44 nr. 2).

Bucureşti

CLASIC. Soprana Mădălina Gabriela Bourceanu şi pianista Alexandra Fits susţin un recital în cadrul Stagiunii de marţi seară la Sala Mică a Ateneului Român. În program sunt lucrări de Gheorghe Dima, Serghei Rahmaninov, Anton Rubinstein, Edward Grieg, V. Mihăilescu, Robert Schumann, Richard Strauss, Arnold Schoenberg, Francis Poulenc şi Franz Schubert.

MUZICĂ. While She Sleeps e trupa de metalcore britanică pe o găzduieşte de la ora 20.00 clubul Fabrica. Biletele costă 60 de lei.

LANSARE. Mes Quins au întâlnire cu fanii pentru cântarea dedicată celui mai nou album al trupei: ”Vive la Promiscuitate”. Treaba e de la 21.00 în Club Control.

DEZBATERE. Ultima dezbatere din anul 2016 organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană, în parteneriat cu Editura Manuscris, aduce în discuţie viaţa cotidiană din perioada comunistă. Dezbaterea intitulată „Cotidian şi social în anii `80. Munca, timpul liber şi şcoala” începe la ora 18.00, la Hotelul Sheraton (Sala Arizona&Colorado). Intrarea este liberă.

Cluj-Napoca

FESTIVAL. La ora 13.00, organizatorii Unifest dau întâlnire clujenilor în Piaţa Unirii pentru evenimentul Jocul, Victoria Colaborării.

TEATRU. Adaptarea lui Tudor Lucanu după „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare se joacă la Teatrul Naţional (Piaţa Ștefan cel Mare nr.2-4) de la ora 19.00. Biletele au preţuri cuprinse între 10 şi 50 de lei.

POVEȘTI. În fiecare zi de marţi de la ora 19.00, copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani sunt aşteptaţi în librăria Cărtureşti din Iulius Mall pentru o călătorie în lumi fantastice alături de personaje magice.

FESTIVAL. Festivalul Temps d’Images#9 a început ieri. A doua zi programează de la 18.00 vernisajul expoziţiei On Failing – Aici Acolo Pop Up Gallery, care adună lucrări ale artiştilor Alexandra Creţu, Alle Dicu, Marta Hryniuk, Agnieszka Kucharska, Alexe Lupea, Maciej Nowacki şi Ola Zielinska. Curatori sunt Edith Lazăr şi Flaviu Rogojan. Universitatea Sapientia găzduieşte de la 19.00 reprezentaţia piesei „Bog. O încercare de restructurare” a vieţii produsă de olandezii de la BOG. Ziua se încheie în Sala Studio a Fabricii de Pensule, unde Mădălina Dan şi Agata Siniarska vin cu dans contemporan: „Mothers of Steel”.

FILM. Până pe 11 noiembrie, la Cinema „Florin Piesic” se petrece Săptămâna Filmului pentru Elevi. Peliculele programate azi sunt, de la ora 9.30, coproducţia Suedia/Olanda „Siv şi petrecerea în pijamale” (pentru copii mai mari de 8 ani) şi, de la ora 12.30, „Profesorul de vioară” (Brazilia, recomandat adolescenţilor care au trecut de 15 ani).

Craiova

MUZICĂ. La Cafe Teatru Play de la nr.18 al străzii C.D.Fortunescu se petrece Maratonul de Folk, de la ora 19.00. Intrarea este liberă iar evenimentul este programat în cadrul Unifest.

Iaşi

CONFERINȚĂ. În sala mare a Ateneulul Tătăraşi, de la 19.00, psihoterapeutul Ana Iuliana Armanu aşteaptă copii, părinţi şi viitori părinţi să prezinte „Dragostea povestită copiilor”. „Într-o lume în care te iubesc şi nu te mai iubesc dacă… sunt cuvinte rostite prea uşor, vă invit să povestim despre dragostea trăită şi cea povestită, despre mitul omului iubit, despre cum se simte dragostea şi în ce fel prezenţa acesteia în cotidian, ne susţine starea de sănătate”, spune organizatoarea. Intrarea este liberă.

CLASIC. Seara de muzică renascentistă pentru voce şi lăută susţinută de tenorul Dragoş Mihail Cohal şi de Constantin Lazăr (lăută) este programată de la ora 19.00 la Sala „Eduard Caudella” a Universităţii de Arte „George Enescu”. În program sunt lucrări de John Dowland (1563-1623).

EXPO. În faţa Ateneului dinIaşiare loc de la ora 18.00 vernisajul expoziţiei „Întâia manifestaţie anti-comunistă din România”. Curatorii Oana şi Mihai Demetriade au documentat evenimentul din noiembrie 1945 când sărbătorirea Regelui Mihai s-a transformat într-o acţiune de arestare a celor care se exprimau împotriva guvernului Petru Groza.

Târgu Mureş

TEATRU. Teatrul Naţional Târgu Mureş programează de la ora 7.30 „Patru piesuţe politice despre duşmani”, cu „o piesă nouă scrisă special pentru actorii Companiei Liviu Rebreanu de către Székely Csaba, autor de expresie maghiară, poate cel mai vizibil tânăr dramaturg al ultimilor cinci ani în teatrul românesc. Patru fabule despre putere, convieţuire, frică, adevăr şi minciună, în regia lui Sebestyén Aba”. Din distribuţie fac parte Csaba Ciugulitu, Cristian Iorga, Luchian Pantea, Andi Gherghe, Raisa Ané, Loredana Dascălu, Georgiana Ghergu.

Timişoara

CLASIC. De la ora 19.00, Filarmonica Banatul găzduieşte la sala Capitol recitalul cameral susţinut de Dănuţ Răceu (vioară) şi Balasko Balasz (pian).

Zalău

TEATRU. Casa de Cultură a Sindicatelor (str.Mihai Viteazul nr. 31) programează de la 18.00 reprezentaţia „Domnul Jurdan” în interpretarea actorilor teatrului „Regina Maria” din Oradea. Biletul costă 15 lei.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.