Mascaradă de proces la Târgu-Jiu

Parafrazându-l pe recent revocatul judecător Cristi Vasilică Danileţ, care a emis celebra „bulă” ; „profesionalismul presei, un drept al cetăţenilor”, mi-aş permite şi eu să spun; „profesionalismul justiţiei- un drept al cetăţenilor”, mai ales că domnii şi doamnele care prestează prin tribunale – şi nu numai- , sunt plătiţi din banii contribuabilului român.

Nu dăm aici verdicte, nu este treaba noastră, însă ceea ce se întâmplă la la Tribunalul Gorj în cazul Victor Şolea, sfidează orice logică elementară. Până şi un elev de gimnaziu şi-ar da seama de enormităţile generate de un sistem croit să condamne un om cu orice preţ. Iată cum stau lucrurile în acest caz prezentat cu ceva timp în urmă de cotidianul.ro.:

Fostul secretar al Primăriei Bumbeşti-Jiu a ajuns în arest după ce o denunţătoare l-a tot bătut la cap să accepte o mită de 3.000 de lei, provocându-l efectiv să ia şpaga. În ciuda numeroaselor şi repetatelor refuzuri, femeia, având pe ea reportofon şi cameră video, i-a dat banii lui Victor Şolea, l-a pupat pe obraz şi i-a urat sărbători fericite, deşi ştia că va ajunge la puşcărie. Ieri a avut loc confruntarea dintre cei doi, iar denunţătoarea a recunoscut că între ea şi Primăria Bumbeşti-Jiu este „o telenovelă”, ameninţând de multe ori că va lăsa primăria fără secretar.

Stenogramele înregistrărilor dintre fostul secretar Victor Şolea şi Victoria Deaconescu, femeia care l-a denunţat că i-ar fi cerut şpagă pentru a urgenta obţinerea titlului de proprietate pe o pădure, scot în evidenţă că funcţionarul public a fost o victimă. Acesta a fost pus în cătuşe în circa opt ore de când a fost dată ordonanţa de localizare, interceptare şi înregistrare a convorbirilor telefonice……………… ………………………………………………………Şolea i-a zis femeii că „ascultaţi-mă, vă dau banii înapoi”, la care femeia a început să râdă, invocând-o pe Maica Domnului. Funcţionarul nu s-a oprit şi i-a spus de câteva ori „luaţi-vă banii înapoi”. Femeia, ştiind că trebuie să-l convingă pe secretar să ia banii, n-a ţinut cont de ce afirma Victor Şolea şi l-a lăsat cu banii, după care i-a zis să o pupe şi şi-a luat rămas bun. Ieri, în faţa judecătorului Alin Nicolescu, femeia de 63 de ani şi-a susţinut vechea declaraţie, venind cu precizări din care a reieşit că îi purta funcţionarului oareşce duşmănie. În plus, femeia a mai zis că „în 2010 i-am dat o hotă pentru a urgenta procedura, însă tot nu s-a rezolvat, văzând aşa, m-am hotărât să fac un denunţ împotriva secretarului Primăriei Bumbeşti-Jiu”. Astfel, bazându-se pe banii poliţiei, Victoria Deaconescu i-a promis lui Şolea suma de „6.000 de lei: 3.000 înainte şi 3.000 după rezolvare”.

……………………………………Procurorii cer menţinerea în arest a unui om bolnav

Tot ieri, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat menţinerea arestării preventive a lui Victor Şolea, deşi acesta a solicitat înlocuirea arestului cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere boala de care suferă. În mod ciudat, deşi a fost consultat de medici, raportul expertizei nu ajunsese ieri la dosar, motiv pentru care magistratul nu s-a pronunţat în acest sens. Totodată, unul dintre avocaţii lui Şolea afirma la un moment dat că „nu am dovezi să afirm că flagrantul a fost regizat de organele de anchetă, dar consider că sunt elemente că s-au modificat aspecte ce se ştiau la arestarea acestuia”. Din acest motiv, apărătorii vor solicita vizionarea înregistrării flagrantului pentru a se convinge că imaginile video şi audio sunt conforme cu stenogramele de la dosar. Până atunci, fostul secretar Şolea este târât prin sălile Tribunalului Gorj, cărând după el o hernie inghinală ce-i poate periclita viaţa.  www.gorjexclusiv.ro

După demontarea marelui flagrant, se pregăteşte acum cumulul de infracţiuni. Se mai adaugă o…. hotă !? …dată cadou de aceeaşi denunţătoare care afirmă ba că a dat-o drept mită, ba cadou. Povestea este cusută cu aţă albă :

Situaţie dificilă pentru fostul secretar al Primăriei din Bumbeşti Jiu, arestat preventiv la sfârşitul anului trecut, pentru câteva luni, într-un dosar de luare de mită. Pe numele lui procurorii au mai instrumentat un dosar, care acum a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, Victor Şolea fiind acuzat iarăşi de luare de mită. De data aceasta anchetatorii îşi bazează acuzaţiile pe o hotă de vreo 1000 de lei pe care denunţătoarea fostului secretar i-ar fi făcut-o cadou acestuia în 2009, pentru a fi sigură că primeşte titlu de proprietate pe un teren forestier. Femeia nu a intrat în posesia actelor şi nici pădurea nu a primit-o şi aşa a ajuns să apeleze la anchetatori pentru ca în decembrie 2011 să organizeze un flagrant în care Şolea să fie prins cu 30000 de lei în buzunar, despre care a susţinut mereu că i-au fost puşi forţat acolo. Tribunalul Gorj l-a condamnat pe acesta la trei ani de închisoare cu suspendare, înlocuiţi cu cinci ani termen de încercare. Trimiterea în judecată de acum, dacă se finalizează cu o condamnare îl poate băga pe Şolea în spatele gratiilor pentru o perioadă destul de lungă, despre hota considerată acum mită făcându-se referire şi la audierile din primul dosar. Fostul secretar are 63 de ani, s-a pensionat după ce a fost implicat în acest scandal, iar acasă are o fetiţă de doar şapte ani şi o nevastă şomeră, în cariera profesională de zeci de ani acesta neavând vreo abatere care să fi fost sancţionată de lege.

Sursa: Pandurul

Şi acum, ce se vede de la o poştă, numai procurorii şi judecătorii gorjeni făcându-se că nu văd:

Din declaraţiile Victoriei Diaconescu:

 

  1. Ştia ca Victor Şolea are o fetiţă, relevant pentru că atunci când a venit cu hota la Primărie i-a spus lui Victor Şolea că e luna decembrie (2011) şi că îi aduce un cadou. În declaraţia dată procurorului neagă că ar fi ştiut că Victor Şolea are o fetiţă…
  2. V Diaconescu mai declară că a mers în China cu două-trei luni înainte de a-i da hota, adică în toamna lui 2009, în altă parte susţine că aceste hote erau aduse în ţară din 2007, fiind încorporate în mobila de bucătărie, cu care ea îi escroca pe cei care cumpărau mobila, descompletându-o şi vânzând separat aceste hote.
  3. Ea singură susţine că hota nu i-a dat-o ca mită, ci ca atenţie/cadou
  4. Insistă şi declară că nu a vândut hote separat, dar că pentru a văzut hote care se vindeau separat în China, a evaluat ea bunul ca fiind între 10 şi 12 milioane lei
  5. Declară că Victor Şolea nu i-a promis că îi va rezolva problema, deci obicetul mitei nu există, în afara faptului că ea singură susţine că hota nu a dat-o ca mită
  6. Mai mult, i-a spus că rezolvarea problemei ei se poate face în instanţa de judecată
  7. Diaconescu Victoria declară   procurorului că Victor Şolea a închis uşa de la birou cu yala, mult mai târziu, în instanţă, fiind filmat episodul,  a recunoscut că ea a fost cea care a încuiat uşa cu yala…

Comisarul Copaci Constantin

Constată că acţiunea Primăriei Sadu pentru anularea titlului de proprietate al Mariei Dorobanţu a fost întocmită de consilierul juridic Mihăescu Ruxandra şi semnată de Puiu Adela şi că Victor Şolea nici măcar nu a fost la serviciu pentru ceea ce, prin absurd, ar fi trebuit să facă pentru a îndeplini obiectul acestei mite.

Duţă Simonă susţine că Adriana Gărăiacu  a pus în discuţie în comisia locală anularea titlului de proprietate, adică Victor Şolea nici măcar verbal nu are vreo incidenţă cu această problemă

În declaraţia de Martor, Adriana Gărăiacu confirmă şi recunoaşte că ea, împreună cu Duţă Simona, a întocmit adresa către Dorobanţu Maria prin care îi cerea documente justificative pentru proprietate, deci taică-meu nici în asta nu e implicat. Şi ea susţine, având ca bază documentele de netăgăduit, că primarul, juristul şi Puiu Adela au semnat chemarea în judecată.

Din materialul Parchetului rezultă fără dubii că flagrantul era fixat în ziua de 13 decembrie 2011

Diaconescu Ion

Declară că hota fusese cumpărată încă din 2007, deci nu este adevărat că nevastă-sa în cursul lunii octombrie îi spune lui Victor Şolea că va cumpăra o hotă din China pentru el, nici nu avea cum să cumpere această hotă, când ea singură susţine că nu cumpăra hote, ci că le dezasambla, vânzându-le apoi cu 10-12 milioane. În altă parte apare declaraţia că nu  a vândut niciodată vreo hotă…

Tot el spune că hota a fost luată din podul casei în decembrie 2009.

În faţa instanţei, declară că hota a fost un cadou, adusă în 2007 din China.

Diaconescu Victoria, în plângerea adresată Poliţiei afirmă, la fel, că hota a fost dăruită şi că, în urma oferirii acestui dar, ….. taică-meu a anulat acel titlu de proprietate printr-o sentinţă dată de Judecătoria Târgu –Jiu, 3262/29.04.2010, acuzându-l că nu a mai continuat demersurile necesare, deci nu a mai continuat obiectul mitei, mărginindu-se să anuleze titluri prin intermediul Judecătoriei…

Valoarea hotei a fost supraevaluată de 6 ori pentru ca Parchetul să su se umple de penibil.

Reamintim că Victor Şolea este cel care s-a opus înstrăinării spitalului orăşenesc din Bumbeşti, proaspăt renovat,  către o firmă „ghidonată” de un fost şef zonal SRI

Cele două procese ale lui Victor Şolea au intrat în programul de monitorizare a actului de justiţie din România prin două organisme-unul internaţional- fără a se interveni atâta timp cât procedura este în curs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.