Meci amical dedicat Regelui Mihai

Duminică după-amiază  stadionul „Ilie Oană” din Ploiești (inaugurat în anii 30 ca stadionul Carol al II-lea) a găzduit amicalul dintre echipele România Regală și SC Heerenveen, o întâlnire organizată și desfășurată cu gândul la Regele Mihai I.

„Partida s-a încheiat cu scorul de 6-4, în favoarea românilor. Dar, în esență, nu a fost vorba despre învinși și învingători, ci despre un amical în adevăratul sens al cuvântului, o întâlnire între prieteni. Și ceva mai mult decât atât… „Ne gândeam la Regele nostru! Am jucat pentru El!”, a spus Dan Nicodim, vicepreședintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, citat într-un comunicat remis Cotidianul.ro.

Lovitura de începere a partidei a fost dată de legenda fotbalului românesc Rodion Cămătaru, fost fotbalist al lui Heerenveen.

Golurile României Regale au fost marcate de Lucian Gheorghe (4), Alin Cartan (1) și Andrei Homorodean(1).
A fost al doilea meci amical internațional al României Regale, după cel în compania Serbiei Regale din iunie 2017 .

S.C. Heerenveen este o echipă din prima divizie olandeză, club format în 1922 din fuziunea „Athleta” cu studenții școlii HBS din „De Spartaan”.
Heerenveen a jucat în ediția 2000-2001 în UEFA Champions League.

Principalul său rival din zona nordului Olandei fost mereu FC Groningen. De aproape trei decenii, echipa evoluează în Prima Ligă și a participat aproape anual în Cupa UEFA. Interesant e că echipa este susținută de antreprenori locali. Heerenveen este un orășel în zona Frizia de aproximativ 30.000 de locuitori, considerat un oraș al sporturilor.

Echipa România Regală a fost fondată în primăvara anului 2017 la inițiativa lui Cătălin Șerban și a lui Dan Nicodim, lideri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei , în vederea reeditării primului meci internațional al Regatului României, desfășurat la Belgrad, în compania Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor în 8 iunie 1922, în ziua nunții Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaților și Slovenilor cu Principesa Maria- Mignon a României, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul și a Reginei Maria a Romaniei.

Având sprijinul Federației Române de Fotbal, al Universității Politehnice Timișoara și  al Asociației Suporterilor lui Poli Timișoara-Druckeria, partida dintre România Regală și Serbia Regală s-a încheiat cu scorul de 5-3, partida desfășurându-se pe stadionul Știința din  Timișoara, în 11 iunie 2017.

Meciul dintre olandezi și români a fost contractat de antrenorul federal Daniel Boruga și antrenorul federal Mihai Cojocaru. Datorită lui Florin Șari, manager proiect Euro 2020 și Federației Române de Fotbal, precum și a clubului Petrolul Ploiești partida s-a desfășurat în cele mai bune condiții tehnice.
Echipamentele echipei gazdă au fost asigurate  de Joma România, iar protocolul meciului de către Jubile Catering, furnizor al Casei Regale a României.

Sub conducerea antrenorului federal Daniel Borugă, zis Mister, meciul amical cu olandezii de la Heerenveen, reprezintă o nouă etapă de pregătire în vederea revanșei solicitate de Echipa Regală a Serbiei , de la Belgrad, din 9 iunie 2018, fiind ultimul test important înaintea partidei decisive.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Multe mizerii mai indura „mandra” Romanie pentru vremile apuse in fapt , dar cu nostalgici pentru perioadele triste indurate de la „Salut, popor!”.Ca rezerve au fost si I.Iliescu si Em. Constantinescu? Basescu nu cred ca a fost nici macar in tribuna , ca el are treaba cu dezvaluirile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.