Medicamente din istorie

Anca Marin a inaugurat expoziţia dedicată colecţiei strânse de soţul său. Foto Tribuna

Spațiul în care a funcționat una dintre cele mai vechi prăvălii dedicate leacurilor din Sibiu, devenit între timp Muzeul de Istoria Farmaciei, găzduiește colecția completă de farmacopei (1862 – 1993) a regretatului farmacist primar Vasile Marin (1947-2015). Până la sfârșitul anului, Societatea Română de Istoria Farmaciei (SRIF) secția Sibiu și Muzeul Național Brukenthal prin compartimentul Muzeul de Istoria Farmaciei din Sibiu vă prezintă, pentru prima dată la nivel național, exponatele adunate de-a lungul vieții de o personalitate reprezentativă în domeniul farmaciei. Vasile Marin a fost un colecționar de obiecte și cărți farmaceutice de o mare valoare istorică și profesională, spun curatorii: „Este cunoscut, în special, pentru activitatea depusă în cadrul Ministerului Sănătății – Direcția generală farmaceutică, unde a ocupat funcțiile de: farmacist inspector (1978-1984), inspector principal de specialitate (1985-1986), inspector general (1985-1990), director general adjunct (1990-1992; 2002-2003), director general (1992-1993). (…) Doamna farmacist Anca Marin, parteneră în viață, în pasiunea de colecționar și carieră, a dorit să împartă cu toți cei care iubesc și profesează această meserie nobilă o parte din colecția personală a domnului Marin prin intermediul acestei expoziții. Cele zece volume etalate marchează dezvoltarea științelor farmaceutice din țara noastră, comemorând cei 155 de ani de la intrarea în vigoare a Primei Farmacopei Române, începând cu ianuarie 1863.

Valoarea exponatelor este potențată de spațiul ales pentru a le găzdui și anume Muzeul de Istoria Farmaciei din Sibiu, unde a funcționat una dintre cele mai vechi farmacii din Sibiu, „La Ursu Negru“, înființată în jurul anului 1600.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.