Mesaj transmis primarului Capitalei: ”Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii”

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, Şerban Sturdza, a anunţat, luni, pe Facebook, că a depus o plângere la Poliţia Capitalei în legătură cu construirea ilegală, fără consultarea cetăţenilor şi fără anunţ, a unui patinoar în Parcul Romniceanu, arie protejată.

„Încep prin a vă ura Crăciun fericit dumneavoastră, celor dragi şi colaboratorilor apropiaţi. Cum e la dumneavoastră în Voluntari, ninge? Că în oraşul nostru, în Bucureşti, e soare şi vreme bună. Probabil că vă întrebaţi ce l-a apucat pe preşedintele OAR Bucureşti de nu stă liniştit de Crăciun. În cazul în care mă bănuiţi de islamism sau ateism, vă înşelaţi năprasnic! Vedeţi domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureştilor, ar trebui să ştiţi că nu toţi bucureştenii au sărbători fericite. Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni şi, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Şerban Sturdza.

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor a anunţat că în Parcul Romniceanu din Cotroceni, arie protejată, se construieşte un patinoar fără autorizaţie şi fără consultare publică, prin urmare a depus la poliţia o plângere în acest sens.

„Fără nici o autorizaţie afişată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Şi fără consultarea obligatorie a cetăţenilor şi fără acordul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale şi un cârnat. Locuitorii veghează. Iar eu mi-am permis, în calitate de preşedinte al OAR Bucureşti, să merg în prima zi de Crăciun şi să depun o plângere la Poliţia Capitalei”, a mai scris Sturza.

Acesta i-a mai transmis primarului general al Capitalei că nu ştie „dacă aveţi zone protejate în Voluntari. Dar în Bucureşti, vă anunţ că ele există. Şi chiar sunt protejate”.

„Şi este un delict să te atingi de ele fără toate autorizaţiile. În caz că starea vă permite, v-aş rămâne recunoscător dacă aţi face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători. Cu scuzele de rigoare că nu am putut să vă fac un alt cadou de Moş Crăciun, vă rog să luaţi act de sesizarea mea făcută la poliţie şi aştept, dacă asta nu vă tulbură prea rău buna dispoziţie, să faceţi ceva. Dacă puteţi. Cât nu e prea târziu. A, şi să nu uit. OAR Bucureşti aşteaptă în continuare un răspuns la adresele fără de răspuns”, a încheiat postarea Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

14 Comentarii

  1. Se vede educația de familie la dl. Sturdza președintele Ordinului Arhitecților și prin modul de alegere a cuvintelor și formulare a mesajului transformând o urare, ce se face de o Sărbătoare Sfântă, în hulă. Chiar OAR moare de dragul parcurilor și urăște ori ce acțiune poate bucura copiii? După cum au fost desfigurate în București toate cartierele vechi, Centrul și orice spațiu verde găsit, cu blochausuri monstru, luând soarele zeci de case și sute de oameni, Asociația incorubtibililor iubitorilori de natură ar trebuie să se cheme OOAR primul O abreviind “Ordinarul”…. În Sibiu patinoarul se face în Piața Mare fostă Piața Ferdinand și și statuia lul Gheorghe Lazăr este eliberată de instalațiile electrice de la tiribombele și tarabele Târgului de Crăciun și înconjurată de compresoarele de frig și nici Ordinul arhitecților nici Ordinul asistenților medicali nu a protestat niciodată.

  2. Nu stiu ce fel de pationaor vor sa faca.. Insa in pacul ala in pantea de jos este ceva spatiu pentru un pationar natural – adica sa faci o cestie in care sa torni apa care ingheata. Nu ar fi un pationar mare ci mai mititel numa bun ptr copii din zona. SI nu ar trebui taiata nmici un copac (munis aia care risca sa se prabuseasc ca bate vantul mai tare) Insa muisu arhitectu nu are nimic de zis de modul in care apar betoane unde chiar nu isi au locul? Sau betoanele alea inseaman afaceri si deci si bani si pentru arhitectiii den Bucale?

  3. Nu am de gand sa patinez, dar ma intreb: unde ar trebui sa patineze copiii la Vila Lac a doamnei Carmen sau intr-un parc? Bucurestiul nu-i a ONG-urilor prin care ajung banii UE sau a celor care fac atmosfera pt. ca in tara lor se deduc din impozite donatiile. Daca sunt sume mari de ce sa nu arate ca-s Zei? Parca asa a descoperit Viktor Orban implicarea ONG-urilor norvegiene si a lui Soros in Budapesta. Daca domnul arhitect sef ar fi o personalitate talentata ar avea deja semnat proiectul unui obiectiv din lumea care-l incurajaza sa-si dea cu parerea, dar de fapt dupa domnia sa nu vor ramane decat niste vorbe goale.

  4. Pentru unii ”Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii”. Pentru dl. Sturdza, de Craciun ca prostii!! Tine-o tot asa maestre ca poate ajungi si „dipotat”, mai stii!! Ca de vreo contributie la aspectul Bucurestiului a Ordinului Arhitectilor, nu am prea auzit!

  5. Sturdza asta, din neamul alora care revendica zeci de mii ha paduri, este un gica contra, protejat de justitia democrata! Acum se ia de Firea, cu o chestie simpla! Autorizatia aia a dat-o cineva din primarie! Dar care primarie?

    • Dvs. credeti ca toti cei care poarta numele sunt si urmasii unuia mai cu mot. In Romania azi sunt persoane cu numele de Eminescu, Creanga, etc. Din nefericire Mihai Eminescu nu are urmasi nici de la frati. Cu 600 de lei pe vremea comunistilor puteai sa-ti schimbi numele, sa devii de os imparatesc chiar din Nerva Train care n-a avut urmasi, dar Elena Udrea totusi a reusit sa se traga. O autorizatie se da in urma unui raport a unor specialisti si se aproba intr-un consiliu local, pana la primar sunt multi cei care au emis niste acte, iar un primar nu poate sa se opuna unui consiliu local. Ca si presedintele pana la urma promulga o lege.

  6. Se putea să lipsească din peisaj , și vreun simandicos arhitect cu nume de rezonanță … magnetică ? Arhitectura și fizica nu mai erau combinate împotriva … hibernării muștelor pe timpul iernii … ! Ce ar vrea domnul arhitect să se fi amenajat acolo … ? Vreo Piață pentru proteste , vreun sediu de ONG , vreo editură Humanitas cu Dulea Liiceanu , cu tot … , nimic … ? Cum o dai cu activiștii paraleli , nu o nimerești … ! Toți vor să se bage în seamă , în speranța că vor fi recompensați la o eventuală masacrare a Romăniei , asemănătoare celei din dec. ’89 … ! Se poartă forțarea fripturilor … , doar e sezonul lor … !

  7. în jurul ei, tâlhari şi hoţi, deasupră-i nori de muşte…

  8. Am zis eu ca pesedeii au creiere de gandaci coafati , da’ nici chiar asa ! Bre copiii aşchilopaţi ai lu’ tata Livu , nu zice nimeni sa nu construiesti ceva , dar trebuie sa respecti legislatia in vigoare ! Daca parcul e zona protejata , ori nu construiesti ori faci toate demersurile pentru a intra in legalitate cu ceea ce vrei sa faci ! Ce e asa de greu de inteles ? Adica madam Firea e scutita de a respecte legislatia ? De-asta vreti voi Pachetul de legi pe Justitie a lui Ciordache , sa nu mai tineti cont de nicio reglementare ?

  9. Asa ne-am saturat de personaje de genul. Stim toti cum si cat arhitectule. Daca construiau un P+25 era in tendinti. Ca punea nenea arhitect conditii de 5 copaci si toata lumea zambea happy si ecologic

  10. Jiganiile astea nu se opresc din atacurile astea josnice nici in ziua de Craciun. N-au nimic sfant. Vor sa fie totul doar pentru ei in dauna celorlalti. N-au nimic omenesc in ei.

  11. Ba arhitectule. Ba avizatorule si autorizatorul. Ba kkt cu moț. Se face un patinoar. Nu te am auzit cu alte vomentarii cand s-au demolat monumente arhitecturale. Ia sa vedem cate avize de-an trânta ai dat chiparosu corectitudini. Nu ti-ar fi rusine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.