„Millenialii nu sunt imuni la coronavirus”

Tinerii adulţi din Statele Unite reprezintă o pondere mare a persoanelor spitalizate cu noul coronavirus, iar Casa Albă avertizează că millenialii nu sunt imuni la această boală, informează cotidianul The Washington Post.

Coronavirusul letal a fost primit cu o uşoară indiferenţă de americanii care au vârste sub 50 de ani. Chiar dacă oficialii din domeniul medical au cerut în mod repetat distanţare socială, tinerii au ieşit în barurile din zona Bourbon, în New Orleans. Au profitat de reducerile semnificative ale biletelor de avion şi s-au adunat în grupuri pe plaje.

Atitudinea lor s-a bazat pe studiile preliminare din China, care sugerau că vârstnicii riscă îmbolnăviri grave ori chiar decese din cauza Covid-19, dar tinerii ar fi feriţi.

Însă noi date semnificative din Statele Unite şi Europa indică altceva. Un studiu efectuat în perioada 12 februarie – 16 martie de Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor pentru cazurile din SUA arată că 38% dintre persoanele suficient de bolnave pentru a fi spitalizate sunt tinere, scrie cotidianul The Washington Post.

Zilele trecute, Jerome Salomon, directorul Departamentului pentru Sănătate Publică din Franţa, a declarat că jumătate dintre cei 300-400 de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus aflaţi la terapie intensivă în Paris sunt mai tineri de 65 de ani, iar, în Olanda, jumătate dintre pacienţii în stare gravă au mai puţin de 50 de ani.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Casa Albă, Deborah Birx, coordonatorul unităţii de reacţie epidemică din SUA, a atras atenţia asupra informaţiilor îngrijorătoare din Franţa şi Italia, despre „tineri care s-au îmbolnăvit grav şi se află în stare gravă în secţii de terapie intensivă”.

Deborah Birx a criticat generaţiile tinere pentru că nu tratatează cu seriozitate virusul, avertizând asupra „numărului disproporţionat de infecţii în această categorie de vârstă”.

Preşedintele Donald Trump a lansat, la rândul său, un avertisment: „Nu vrem să se adune în grupuri, eu văd că tinerii se tot adună în grupuri, inclusiv pe plaje şi la restaurante. Nu îşi dau seama, se simt invincibili”.

Raportul Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a fost realizat după analizarea a 4.226 de cazuri Covid-19. Procentul cu boli moderate ori grave care necesită spitalizare este distribuit mai egal între vârstnici şi tineri, 53% dintre persoanele aflate la terapie intensivă şi 45% dintre cele spitalizate având vârste de peste 65 de ani.

„Datele preliminare arată şi că stările grave care necesită spitalizare, care conduc la aducerea în secţii de terapie intensivă şi uneori la deces pot fi la orice vârstă adultă în cazul Covid-19”, au constatat cercetătorii.

În schimb, în SUA, persoanele cu vârste sub 19 ani par a avea forme mai uşoare de îmbolnăvire, care în multe cazuri nu necesită spitalizare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. In ascuns lucreaza slugile viclene la novus ordo seclorum , asa cum hotii provoaca zgomot intr-o parte ca fure din alta, asa fac slugile vrajitorilor care conduc lumea…
    Suntem in proces global de demolare si reformare a sistemului economic si politic. Revine comunismul in versiunea 2.0. Amenintarea cu moartea o sa tina multi timp, pana e isi cedeaza toata lumea libertatile in mana FRONTULUI SALVARII INTERNATIONALE.
    Degeaba ii injurati pe politicieni, deciziile ii depasesc, iar ca sa se desprinda o tara de jocul anticristic al cabalei internationale nu exista decat jertfa suprema a conducatorilor pentru cei pe care ii reprezinta. Vedeti vre-un ales al lui Dumnezeu in fruntea tarii sau vedeti niste ofiterasi care indeplinesc ordinele?

  2. E clar pentru toata lumea ca virusul timpeniei se transmite prin Facebook, Messenger, Tweeter si Whatsapp ! Cu atit mai usor in metrou si alte mijloace de transport in comun, in care „sculele” respective trebuiesc folosite de regula pe toata durata calatoriei (ceva absolut normal si obisnuit), si mai ales la tinerii de 12-30 de ani cu greutati de 80-120 de kg, clienti ai fast-food-urilor de minimum 5 ori pe saptamina !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.