Ministrul Agriculturii exclude o criză alimentară

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, spune că românii nu se vor confrunta cu o criză alimentară.

„Nu avem de ce să ne temem de apariția unei crize alimentare și o spun cu responsabilitatea. Trebuie să facem diferența între o criză alimentară care este definită de lipsa alimentelor la raft, adică o penurie de alimente, și o criză a disponibilității și a posibilității populației de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte. Într-o țară în anul 2021 s-a aruncat la gunoi două miliarde de kilograme de alimente putem vorbi de risipă alimentară”, spune Adrian Chesnoiu.

El face un apel pentru evitarea risipei alimentare și spune că a găsit o soluție.

„Ne putem face cu toții o analiză să vedem cât din mâncarea, din alimentele pe care noi le achiziționăm de la hipermarket ajung la coșul de gunoi la finalul săptămânii. și atunci o să ne dăm seama că, de fapt, aceia sunt bani aruncați. Putem fi mai responsabili, putem să ne autoeducăm… Eu însumi am făcut un astfel de exercițiu și vă spun că am găsit și soluția – înainte să merg să fac cumpărături, mănânc. Când mergi la cumpărături și îți e foame, ai cumpărat jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider și la finalul săptămânii umplem coșul cu produse agro alimentare care ajung la gunoi. (…) În general, nu (merg – n.r.) cu listă, că funcționez punctat cu nevoi, adică ce am nevoie în casă și am nevoie să mă hrănesc, merg și îmi achiziționez”, conchide Chesnoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

12 Comentarii

  1. Cei mai mari amintiți-vă că la fel vorbeau în anii 1980. Și atunci ce au numit criza alimentară a fost planuită.

  2. Mulți oameni sunt înfometați cronic, înainte de a merge la cumpărături. Un alt parerolog care locuiește în turnuri de fildeș.

  3. Ha, ha, ha!!! O sa fie o criza alimentara de o sa se bata lumea pentru o bucata de paine. Vor veni 3 ani de seceta in Europa si America. Ucraina e oricum scoasa din joc iar Rusia va vinde papica doar tarilor prietene.

  4. „Domnul” asta este f cinic: ne spune cu alte cuvinte că nu vom avea criza alimentară ci că nu vom mai avea bani sa o cumpărăm chiar daca vor fi alimente in magazine. Gandindu-ma la pensionarii care au pensie până în 1000 lei pe fondul scumpirilor generale ,zic: HAI (editat)!! PS: nu sunt autist, pnl-ist, userist și sigur nici psd-ist, udmr-ist.

  5. In loc de autist am vrut sa scriu autist, am tel cu autocorectare. Scuze pt asta

  6. In loc de autist am vrut sa scriu aurist. S-a autocorectare automat la tastare. Scuze din nou

  7. Acum jumatate de secol mancam carne numai duminica (cand taia mama cate o pasare) insa aveam paine cu care sa ne saturam! Acum ce o sa avem in lipsa painii? Cu o paine de atunci te saturai (concentratie de faina 76%), dar cu asta pufoasa de acum ce faci? O paine pufoasa de 500 grame de acum nu face cat 2-3 felii de atunci! Iar pretul ei este de nu stiu cate ori mai mare. Traiasca capitalismul globalist multilateral dezvoltat si 7 miliarde de sclavi sa moara!

  8. Nea sinistru’da matale cum le ai cu agricultura ? Daca o ai cu aia de pe facebook , e clar . Matale stii in cit timp o planta – nu dumneata – ajunge la maturitate ? Hai sa vorbim de cucuruz ,porumb sau popusoi ,dupa cum se numeste in Romania . Daca stii da-ne veste sa mergem sa-l culegem sa facem si noi o mamaliga … Nu de alta da nu am vrea sa dam iama prin mei si sa lasam niste paseri fara graunte.Te specializezi sau vii sa dai cu sapa cu noi? Da sa nu fiu rautacios -ma-ta ,(mama ta ) aia care te-a crescut la tara chiar nu te-a invatat nimic ?

  9. Nu stiu daca a fost aleasa din ironie sau din prostie…dar mie cel mai tare imi place poza (numai produse autohtone pe taraba)!!! Este reprezentativa pentru competenta Ministerului Agriculturii!

  10. in 2008 era unul care spunea ca „Rromania refuza sa intre in criza” atunci era financiara si imobiliara, in 2020 au avut pandemia sub control, in 2021 in timp ce se atragea atentia asupra energiei, ei se certau pe guvernare si Virgil Popescu spunea ca nu-s probleme… acuma in 2022 suntem asigurati ca nu urmeaza o criza alimentara. Declaratiile sunt gratis, istoria celor intamplate in ultimii ani ne arata cu totul altceva, sunt de parere ca ar trebui sa lasati concediile pentru niscai stocuri de provizii

  11. Populația ROMÂNIEI, oamenii obișnuiți, de la muncitori la pensionari, îndura criza după criză deja de 32 de ani…La început nu au sesizat f clar pe mâinile cui a încăput economia României! Acum , in fapt, este târziu: economia României este economie de colonie*, unde se produce doar ceea ce dictează interesele firmelor globale străine, nu interesele populației autohtone! Improvizațiile politice și conferințele de presă sunt dovezi ale tristei realități: cam toți miniștrii de la pupitrele Ministerelor poți fi numiți șarlatani- cu- gulere-albe(fără sa exageram)…

  12. Păi bre române,. Devreme ce imporți 70 % din ceea ce pui pe masă,.iar importul nu va mai merge din cauza prețului motorinei, sau că nu se va mai vinde in stilul de până acum.. Păi atunci ce pui mei pui pe raftul de la supermarket ?? Ai redus specula din piețe ?? Ai construit depozite de cereale ? Ai terminat cu pesta porcină și aviara ?/ Ai oprit la primării trecerea de terenuri agricole de prima mână la intravilan pentru construcții idioate păguboase ?? Ai controlat că de fapt cât teren se lucrează in romania pentru care dai bani de la APIA ?? Păi de vrei să faci ceva, pot să-ți mai dau sfaturi, pe gratis,.Dar chiar vrei să miști ceva ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.