Monedele virtuale, noile paradisuri fiscale din băncile elvețiene? 

Guvernele și autoritățile fiscale din întreaga lume sunt îngrijorate că monedele virtuale se vor deveni echivalentul paradisurilor fiscale, premierul britanic Theresa May și premierul indian Narenda Mori numărându-se printre cei ce s-au declarat alarmați de aceasta perspectivă, relatează Bloomberg.

Congresul american a avut o serie de audieri pe această temă în ianuarie, iar secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin a făcut un apel la cele mai mari 20 de economii ale lumii să colaboreze pentru ca monedele virtuale să nu devină „următorele conturi din băncile elvețiene”.

Pe de altă parte trebuie spus că monedele virtuale au fost deja adoptate ca refugiu, într-o primă etapă de mediul infracțional și într-o a doua etapă de micile afaceri care caută să reducă valoarea taxelor plătite, conform unui studiu realizat timp de trei ani de Foundation for Defense of Democracies, un think tank independent din Washington. Mișcarea a căpătat un impuls suplimentar după apariția „monedelor private”, cum sunt ZCash sau Monero, care utilizează metode de criptare speciale, care le fac greu de urmărit.

În conturile offshore se află în jur de 10.000 de miliarde de dolari, conform estimărilor Grayscale Investments, o companie din New York care oferă investitorilor ZCash. Analiștii cred că până în 2025 ZCash ar putea ocupa o zecime din valoarea totală a conturilor offshore.

Circulația Bitcoin poate fi urmărită, pentru că entitățile legale au dezvoltat tehnologii ce pot decripteze tranzacțiile, cumpărătorii și vânzătorii celei mai populare monede virtuale.

Conform studiului realizat de Foundation for Defense of Democracies, care a analizat spălarea banilor prin intermediul ATM-urilor cu bitcoin, a siturilor cu jocuri sau a altor tipuri de furnizori de astfel de servicii, Europa este responsabilă pentru cea mai mare parte din traficul ilicit cu bitcoin, de cinci ori mai mare decât cel din Statele Unite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

2 Comentarii

  1. ce e aia trafic ilicit cu bitcoin ? autoarea articolului a copiat fara sa isi puna mintea la contributie probabil din articole de pe net. ce ne mai trebuie creier cand avem etichete ‘trafic ilicit’. puteti sa dati un exemplu de trafic licit si unul ilicit ?

  2. Aha! – FDD… chiar sa-i credem, cu toate ca eu sint „impotriva” acestei facaturi – pielea ursului din padure aica umitati de valoare fictive, fraudulos numite moneda…
    Pai, FDD este finantata de khazari – tribul facatorillor de bani mascati in „jew”, asa-si zic si nu evreu.
    Din lista de donatori de pe wiki… exceptia Ranieri – as paria ca e frate masonic cu astia… doar „ei”:
    „Donors included:[30]
    Roland Arnall: $1,802,000
    Edgar M. and Charles Bronfman: $1,050,000
    Michael Steinhardt: $850,000
    Abramson Family Foundation (of Leonard Abramson): $822,523
    Bernard Marcus: $600,000
    Lewis Ranieri: $350,000
    Paul Singer and Sheldon Adelson are also major donors.[33][34]
    Presedintele FDD este M Dubowitz… nu poate fi altceva…
    http://jewishmiami.org/news/extra/mark_dubowitz/
    ———————
    Cum sa judece astia din FDD [platiti de cei care considera ca Satana le-a dat secretul inventarii „banilor”] daca sint corecti „ailalti”, cu banet nematerial-digitsl, cei care prezinta o alternativa – fie si nepalpabila, ne-fosnitoare, ne-zornaitoare???
    ….
    ALte surse nespurcate nu gasiti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.