A murit preşedintele Academiei Române

Academicianul Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române, a murit duminică, la vârsta de 74 de ani, după o grea suferinţă, potrivit unui anunţ al forului cultural şi ştiinţific.

Miercuri, trupul neînsufleţit al academicianului Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul Academiei Române.

Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Academicienilor.

Academicianul Ionel Valentin Vlad a fost ales preşedintele Academiei Române în 2014, după ce, în perioada 2010 – 2014, a fost vicepreşedinte al acestui for.

Ionel Valentin Vlad, inginer electronist şi doctor inginer, s-a născut pe 22 septembrie 1943 şi a fost membru titular al Academiei Române din anul 2009. A fost timp de 50 de ani cercetător ştiinţific I la Institul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Laserilor de la Măgurele, unde a înfiinţat şi condus Laboratorul de holografie, dar şi profesor asociat la Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti.

A absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, în 1966. A susţinut cursuri şi conferinţe la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Fizică/ Şcoala Doctorală de Fizică), Stanford University (USA), Imperial College (Londra), Max-Planck Inst. f. Quantenoptik (Garching), University of Oxford, E.T.H.(Zürich), Univ. Erlangen, Phys.-Tech.Institute A.F.Ioffe (St. Petersburg), ICTP (Trieste), Forschungszentrum Karlsruhe, Universita „La Sapienza” din Roma, US Air Force Res. Lab Hanscom (Boston, USA), DAAD Summer School „Trends in Contemporary Optics”, (Sinaia, 2005), Ecole Normale Superieure (Cachan, Franţa) etc.

În anul 2008 a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciu credincios” în grad de Cavaler.

„Ca președinte al Academiei Române, timp de 3 ani și 8 luni, și-a dorit ca Academia Română, cel mai înalt for cultural şi ştiinţific al României, să rămână întotdeauna un bun sfătuitor şi să aducă speranţă oamenilor”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei de biroul de presă al Academiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Asa pleaca valorile si raman nonvalorile cu doctorate luate la facultati fictive, a la ” Baneasa „, Spiru H, ” universitatea ” de Vest.

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! In aceste Zile Sfinte, Portile Raiului sunt deschise pentru cei care ne parasesc.

  3. Dumnezeu sa-l aiba in pace! Corect este sa spunem ca a fost putin fricos si nu a aparat cum trebuie valorile nationale romanesti. Mai pe steu spus ” a dat-o dupa cires”. Poate da Dumnezeu si vine la conducere dl academician Ioan Aurelian Pop, mare om, mare caracter, roman adevarat si cu iubire fata de tara, mai presus de orice. Doamne ajuta!

  4. @Marin Sa dea Domnul sa ajunga in pozitii cheie si romani adevarati! In 1997 a fost semnat Tratatul cu Ucraina prin care Romania a renuntat la multe (Presedinte-E.Constantinescu , Pres. Senat -P.Rpman , Min.Externe-A.Severin).Tratatul avea un termen de 10 ani , dar daca nici una dintre parti nu il denunta acesta se prelungea automat cu inca 5 ani. Basescu a avut de doua ori prilejul de a nu-l prelungi , iar Iohannis si el o putea face , dar nici unul nu a facut-o.Mai recent , ucrainienii au interzis invatamantul (liceal , parca) in alta limba decat cea ucraineana. Academia Romana ar trebui sa-i traga de maneca pe cei de la varful statului pentru ca nu apara interesele romanilor. Sper ca noul Presedinte al Academiei se va implica si in aceasta problema.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.