NASA vrea să depăşească viteza luminii

Expertii agentiei spatiale americane NASA lucreaza la crearea unei tehnologii cu ajutorul careia, prin deformarea spatiului, o nava cosmica sa poata depasi viteza lumii. Dar pentru asta ei trebuie sa respinga teoriile de baza ale lui Albert Einstein.

La centrul de cercetare al NASA din statul Texas, se lucreaza la un motor capabil sa invaluie nava cosmica intr-un „balon de deformare”: pe de o parte spatiul va fi largit, iar pe de alta – redus. Astfel, aparatul zburator „se va indeparta de Terra spre destinatia lui indepartata dupa modelul spatiu-timp, care combina spatiul tridimensional si timpul unidimensional intr-o constructie numita continuu spatiu-timp”.

Ideea apartine fizicianului Harold White.

In varsta de 43 de ani, inventatorul si-a cladit calculele pe teoriile colegului mexican Miguel Alcubierre, care a estimat in 1994 ca viteza luminii indicata de teoria relativitatii elaborata de Albert Einstein, adica 300.000 kilometri pe secunda, poate fi depasita daca oamenii de stiinta vor identifica o modalitate de a controla densitatea spatiului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.