Neajunsurile din şcoli, „rezolvate” virtual

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți seara, că decizia privind începerea școlii este luată de direcțiile de sănătate publică. Întrebată care este recomandarea ei pentru școlile care nu au toaletă, ea a spus că acestea ar trebui să continue învățarea online.

„Recomandarea mea pentru o astfel de situație în care nu există nici măcar apă este să continue învățarea în sistem online”, a spus Monica Anisie, la Digi 24.

Ea a precizat că autoritățile locale trebuie să găsească soluții și că a cerut inspectoratelor școlare să transmită și primăriilor aceste necesități, dar și faptul că pot achiziționa containere sanitare.

Ministrul Educației a mai cerut școlilor să evite organizarea festivităților de deschidere a anului școlar.

„Acele festivități de deschidere să fie evitate, să nu îi mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o altfel de festivitate, dar dacă doresc să o facă în spații deschise, punând scaune pentru fiecare elev în parte, să se pătreze distanța”, a mai spus ministrul Educației.

Monica Anisie a declarat că părinții care nu vor să își trimită copiii la școală și cer ca aceștia să învețe doar online vor fi nevoiți să prezinte unității de învățământ o adeverință de la medic.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Ea a precizat că acest lucru este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătății a considerat că este important să știm acest lucru și de aceea a fost stipulat în ordinul comun acest lucru”, a mai spus ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Pana acum 3 luni exista Forumul Educational – „forum.edu.ro” ca o anexa a sit-ului Ministerului Educatiei. Pe acest forum erau inscrisi zeci de mii de profesori care consultau sectiunile forumului, se informau despre documentele emise de minister, schimbau proiecte educationale, proiecte didactice, despre utilizarea calculatorului, etc. Acum, acest forum nu mai exista, a fost desfiintat ! Am intrebat la Siveco – cei care administrau forumul – si mi-au spus ca ei nu se mai ocupa, ca acesta a ramas in administrarea ministerului. In concluzie – acum este mort si ingropat !

  2. Cand spun de cativa ani, de peste 10-12 ani la numar, nu se vrea invatamant-educatie reala in romania, nu credea nimeni! Daca va amintiti perioada cand au bagat cursuri universitare in comune, in sedii de orice, si diplomele prin posta sau online! Mai mult, totul a debutat cand guvernantii au inceput sa accepta studiosi din strainatate cu diplome de oriunde dar fara recunoastere a studiilor in romania cum se practica in tarile civilizate real! In tarile civilizate, chiar daca ai diplome, obigatoriu trebuiesc recunoscute prin forme legal analizate cu o taxa destul de mare, valabilitatea acestui proces de valabilitate fiind doar pentru 2 ani apoi obligatoriu trebuie sa faci cursuri si iar platesti! In Romania, o diploma fie online sau falsa din orice tara, are liber la functii!

  3. Ca mai toti cei din guvern, si doamna ministru este complet pe dinafara problemei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.