New York, 11 septembrie 2001, ziua haosului

În curând se împlinesc zece ani de la atentatele din septembrie care au șocat America și întreaga lume, ele demonstrând, între altele, că SUA nu erau nici pe departe invulnerabile, așa cum pretindeau la ora aceea. Între manifestările care marchează împlinirea deceniului despre care aminteam se află și lansarea unei cărți ce va avea loc în Franța, la 18 august. Este semnată de tinerii publiciști Nicole Bacharan și Dominique Simonnet, se intitulează „11 septembre. Le jour du chaos”, are 335 de pagini și apare la editura Perrin. Prezentând-o în avanpremieră, ziarul „Le Figaro” susține că ea seamănă unui thriller ultrarealist, autorii reconstituind minut cu minut ziua care, acum zece ani, a făcut ca nu numai America să tremure.

De la subsolurile Casei Albe la pasagerii avioanelor sinucigaşe, ei relatează într-o manieră palpitantă evenimentele care au inaugurat în mod tragic secolul XXI. Cititorii află unde era preşedintele George Bush în momentul atentatelor şi cum a reacționat la primirea ştirii; ei sunt puşi la curent cu debandada ce s-a instalat la Casa Albă în momentul în care a circulat o ştire că şi aceasta ar urma să fie atacată. De asemenea, se descrie foarte sugestiv harababura ce domnea în Turnul de Sud al Gemenilor după ce fusese lovit primul dintre ele. Pe scurt, aşa cum spune şi titlul cărții, în numai câteva minute, haosul s-a instalat pe tot cuprinsul Americii. Cum s-au comportat politicienii, dar oamenii simpli?

Citiţi în secţiunea Dosar de presă articolul complet, în care prezentăm câteva extrase din acest volum ce se citeşte cu sufletul la gură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.