Niculae Gamenţ-Antoniu:Soţia mea nu e bine, a trecut de la comă de gradul patru la una de gradul doi

"Nu este bine, în orice moment pot apărea complicaţii, a trecut de la o comă de gradul patru la una de gradul doi", a spus soţul prim-solistei Teatrului Naţional de Operetă Amelia Antoniu.

El a mai spus că a reuşit să o facă să zâmbească pe soţia sa pentru prima dată după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă la Spitalul CFR 2 şi în urma căreia a intrat în şoc septic.

"Intrăm la ea des, am reuşit să o fac să zâmbească pentru prima dată după intervenţia chirurgicală spunându-i că toată planeta, din America până în Grecia, s-a interesat de ea", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Niculae Gamenţ-Antoniu.

Prim-solista Amelia Antoniu respiră fără aparate, dar cu supliment de oxigen, reuşind să aibă o funcţie ventilatorie satisfăcătoare, însă Alice Roxana Preda este în continuare "în stare foarte, foarte gravă", având afectate mai multe organe interne, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Amelia Antoniu a fost deconectată de la aparate sâmbătă, în jurul orei 13.00.

Întrebat dacă în aceste condiţii Amelia Antoniu ar putea vorbi, medicul Bogdan Popescu a spus că "este prea mult", pentru că asta înseamnă un efort foarte mare, iar pacienta nu trebuie să obosească. Aceasta poate însă comunica în scris cu familia şi medicii.

Ambele paciente primesc antibiotice cu spectru larg de acţiune. "Este vorba de patru antibiotice care le sunt administrate", a precizat Bogdan Popescu.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Amelia Antoniu fusese internată la Spitalul CFR 2, aparţinând Ministerului Transporturilor, pentru o intervenţie de cauterizare de col uterin, iar Alice Roxana Preda pentru serclaj, ea având o sarcină în evoluţie în vârstă de 14 săptămâni.

Alice Roxana Preda fusese supusă, luni, unei intervenţii de serclaj la Spitalul CFR 2, la scurt timp după ce a fost operată prim-solista Amelia Antoniu. La scurt timp după intervenţiile chirurgicale cele două femei au intrat în şoc septic, astfel că s-a decis transferarea lor la SUUB.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, l-a demis, vineri, pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, au declarat surse din minister.

Ministerul Sănătăţii (MS) a început o anchetă la Spitalul CFR 2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise.

Potrivit reprezentanţilor MS, informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de minister la Spitalul CFR 2 indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale, care va putea fi confirmată sau infirmată odată cu obţinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au arătat că ancheta este în curs de derulare şi că au fost ridicate probe pentru analiza de laborator. Probele recoltate de la ambele paciente sunt în lucru la Institutul "Matei Balş" şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Directorul Direcţiei Medicale a Transporturilor (DMT), Victoria Iacob, a declarat, vineri, că în urmă cu o lună, în Secţia de neonatologie a Spitalului CFR 2 au fost înregistrate trei cazuri de infecţie nosocomială, bebeluşii fiind vindecaţi, iar peste două săptămâni a fost dezinfectată secţia.

Iacob a mai spus că în aceeaşi zi în care prim-solista Teatrului de Operetă, Amelia Anton, şi cea de-a doua pacientă, Alice Roxana Preda, au suferit intervenţiile chirurgicale, au fost efectuate alte două intervenţii. În niciunul dintre aceste două cazuri nu a apărut vreo alterare a stării de sănătate.

Problemele de la Spitalul CFR 2 au început să fie făcute publice la mijlocul lui februarie, când angajaţii au declanşat un protest spontan, spunând că vor declanşa conflictul de muncă şi că vor trimite un memoriu ministrului Transporturilor în care vor sesiza toate neregulile. Protestul spontan din 17 februarie a izbucnit după ce salariaţii au primit salarii mai mici, ei reclamând, în plus, şi "starea jalnică a spitalului, cauzată de lipsa materialelor sanitare, a medicamentelor, dar şi de condiţiile improprii de lucru".

Angajaţii din spital au reclamat, pe lângă multiplele presiuni la care erau supuşi, şi mizeria din spital, condiţiile de lucru şi comportamentul abuziv al directorului. ‘"Se comporta de parcă spitalul era propria lui feudă", a spus liderul Sanitas, Marius Petcu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.