Noi parcuri de milioane, în sect. 4

Primăria sectorului 4 nu se dezminte și continuă modernizările pe bandă rulantă, în ciuda impedimentelor întâlnite. Două noi parcuri vor fi construite în sectorul 4, cu o investiție de câteva milioane de lei. Unul dintre ele va fi amenajat la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, iar cel de-al doilea la Piața Sudului, chiar în „Inima Sectorului 4”.

Viitorul sună bine pe Metalurgiei

Sute de tinere familii, cele mai multe având copii, locuiesc acum în ansamblurile rezidențiale construite în ultima perioadă și au nevoie stringentă de o oază de verdeață, în care cei mici să se joace, iar adulții să se relaxeze. Pentru aceasta, Primăria Sectorului 4 construiește aici un parc ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, în locul unui teren viran, devenit în timp, depozit de gunoaie, care a fost expropriat, pentru suma de 8,7 milioane de lei.

27.627 mp va fi suprafața totală a noului parc, din care peste 10.000 mp vor fi doar spații verzi. Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulației pietonale, incluzând pavilioane și chioșcuri, iar altele, destinate sportului și jocurilor în aer liber.

Spațiile nou create vor fi dotate cu mobilier urban de calitate, cu un design unitar pe tot
parcursul amenajării, care să sublinieze specificul zonei.
Valoarea acestei noi invesititii este de aprox. 31 milioane de lei, din care 8,7 milioane reprezinta costurile exproprierii terenului.


Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la ordinul de începere al acestora.
Totodată, în partea de sud a parcului, pe o suprafață construită la sol de 1.100 mp, va fi amenajată o parcare supraetajată, cu un regim de inaltime de P+1+terasă.
Aceasta va asigura un total de 108 parcaje, dispuse astfel: 35 de locuri la parter, din care 4 pentru persoane cu handicap şi două pentru autovehicule electrice, 36 de locuri la etaj si 37 de locuri pe terasă.
Valoarea investiției acestei parcări este de 3.730.467 lei fără TVA.
Cât privește beneficiile resimțite de cetățenii Sectorului 4, pe termen mediu, proiectul va crește calitatea vieții în zonă, oferind un spațiu public de calitate care facilitează activitățile culturale, sociale și de relaxare și încurajează circulația pietonală.


Pe termen lung, zona va funcționa ca un pol de revitalizare urbană, cu o imagine arhitecturală nouă, care va oferi atractivitate pentru utilizatori, dar și pentru investitori, fapt ce va conduce la creșterea valorii economice a zonei și la reactivarea ei în cadrul comunității locale.

„Inima Sectorului 4” se transformă

Un parc nou se amenajează și la Piața Sudului, chiar în „Inima Sectorului 4”. Parcul Central este amenajat în zona delimitată de Strada Nițu Vasile (în vest), de Șoseaua Olteniței și de Șoseaua Berceni (în est) și de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud). Lucrările au început anul trecut și vor fi gata odată cu finalizarea construcției noului complex agro-alimentar de la Piața Sudului.

Noua oaza de verdeață se întinde pe o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați. Aici, locuitorii Sectorului 4 și nu numai se vor putea relaxa într-un spațiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern și elemente de decor naturale.

Mai mult, datorită amplasării într-una dintre cele mai aglomerate zone din sector și în imediata apropiere a stațiilor de transport în comun, parcul va putea asigura și o gestionare eficientă a fluxurilor de pietoni, foarte ridicate, de altfel, la orele de vârf.
Pentru amenajarea parcului, Primăria Sectorului 4 a luat o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost expropriați 5.000 de metri patrați aflați în  proximitatea complexului agro-alimentar Piața Sudului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Minunată imaginea din proiect, dar unde-i iarba? Parcurile cu toate aleile dalate tot ciment ca pe șosea. Vara dalele sau asfaltul se încing în soare și dacă ieși cu copiii mici totul dogorește.

  2. Sa vedem la sfarsit cata iarbă și verdeață respectiv pomi vor apărea și nu terase sau terenuri asfaltate de sport sau parcări adiacente. Mai exact ce vom primi chioscuri comerciale dale și asfalt pentru locuri de joacă sau verdeață naturala ca pana acum s-au tăiat copaci in devălmășie și s-au plantat borduri de granit și ornamente cu trei firedeplante tot din granit.Si multe arteziene consumatoare de apa,electricitate si servicii de intretinere.pe banii oamenilor neintrebati.

  3. Aveți dreptate, unde este iarba, sa se realizate dar fără cârciumi, fără alei imense asfaltate, multă iarba, copaci de diferite esențe, altfel totul este degeaba.

  4. Iata postarea de ieri care n-a fost acceptata, d-le Nistorescu:
    „D-le (R.C.) articolul dumitale ar trebui sa poarta stampila cu un P intr-un cerc, de publicitate pe fata! Nu este singurul articol publicat de Cotidianul in care se face publicitate; pe bani, presupun. Numai ca, in acest caz, ma simt mintit!
    „Cât privește beneficiile resimțite de cetățenii Sectorului 4”, am sa va trimit o postare exhaustiva despre cheltuirea dezmatata a banului public de catre primarele ba baluta!
    Un locuitor al sectorului 4, „beneficiar” al cheltuirii banilor publici pe ….’panselute'(generic)!
    Daca ‘moderator’ a fost d-l dintre paranteze(R.C.) inteleg sa nu accepte postarea!
    ‘Dormiti linistiti, locuitori ai sectorului 4; primarele ba baluta lucreaza pentru voi!’ Iar Cotidianul incaseaza bani murdari pentru publicitate mascata!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.