Noile autobuze din București vor avea supraveghere video

De sâmbătă, în Capitală vor intra în traseu primele autobuze electrice.
Vineri au fost finalizate testele de anduranță pentru primele autobuze electrice, iar de mâine, 9 decembrie 2023, acestea vor circula pe linia 330. Este vorba de șase (6) autobuze, care vor face legătura între Parc Teilor – Complex Comercial Băneasa și retur, informează STB.
“Șase autobuze electrice își încep de mâine călătoria pe străzile Bucureștiului, iar o dată cu finalizarea montării unor noi stații de încărcare urmează să introducem astfel de mijloace de transport pe rute care fac legătura între puncte importante din Capitală. STB face pași importanți către un viitor responsabil și sustenabil.”, a declarat directorul general al STB, Daniel Istrate.
 Începând de luni, 11 decembrie și până în apropierea Crăciunului vor intra în traseu 20 de autobuze electrice, care vor circula pe liniile 330 și 335 (axa Nord – Est a Capitalei). Toate cele 100 de autobuze vor intra în circulație treptat, până la sfârșitul lunii februarie, mai menționează compania.
Care sunt dotările autobuzelor electrice, conform STB:
– wi-fi și prize de încărcare pentru telefoane
-sistem de climatizare performant
-capacitate pasageri: 88 persoane, din care 30 locuri pe scaune
-acces pentru persoane cu dizabilități și transport copii cu cărucior
-supraveghere video interior și exterior
– scaune pasageri cu tapițerie
-autonomie de 200 de ore
-echipament performant de informare audio-video pentru pasageri
– sisteme digitale de plată
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

14 Comentarii

  1. De ce sa nu aiba? O camera video chinezeasca costa de la 70 de lei….Un display de 9 inci chinezesc la care conectezi 4 camere video, prevazut cu radio FM ultraperformant si navigatie GPS costa de la 600 lei.

  2. autonomie 200 ore-o mare minciuna….au autonomie conform producatorului de 300km,dar nu în conditii de iarna cînd bateria e afectata de frig si trebuie sa mearga si caldura…deci autonomia reala este cam 200km maxim…or cam sa ramîna în drum în Bucuresti unde sant trasee lungi si traficul asa cum e…succesuri…sa speram ca nu i-au foc ca la alti…

  3. Autonomie 200 ore în standby! 😁
    De ce nu ați luat troleibuze de banii respectivi? La autobuzele astea bateriile costă 200.000 euro/autobuz şi în 5 ani trebuie schimbate!

  4. Pt a ne apăra libertățile vrem mai multă supraveghere.
    N-am de ce să mă ascund dacă n-am făcut nimic rău, zic în cor apdatații. Numai că nu este pt liniștea lor este pt supravegherea lor.
    Oare cei ce-și pun pe bordul mașinii camere nu sînt ai sistemului? Oare nu primesc instalația gratis?

  5. Servicii de împrumut intern în valoare de până la 500.000.000 lei pentru finanțarea unor cheltuieli curente determinate de achitarea obligațiilor de plată …
    acum 4 zile · Anunț de atribuire al contractului „Servicii de împrumut intern în valoare totală de până la 118.645.000 lei pentru cofinanțarea proiectelor …
    28 sept. 2023 · Primăria Capitalei va împrumuta cu 43 milioane lei două companii municipale, potrivit unor proiecte aprobate joi de Consiliul General.
    Primăria București a luat un împrumut de 300 de milioane de euro …
    17 nov. 2023 · Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat în 15 noiembrie o finanțare de 300 mili
    Primăria Municipiului București (PMB) vrea un împrumut pe 10 ani în valoare totală de peste 118 milioane
    Primăria Capitalei vrea să se împrumute cu 156 de milioane de lei …
    7 mai 2023 · Primăria Capitalei vrea să contracteze un împrumut în valoare de până la 156 de milioane de lei, conform unui proiect de hotărâre care …
    Primăria Capitalei vrea să contracteze două împrumuturi în valoare …
    26 oct. 2023 · Primăria Capitalei urmează să contracteze două împrumuturi în valoare totală de 402 milioane lei
    Guvernul dă undă verde la împrumuturi pentru Primăria Capitalei
    15 nov. 2022 ·Primăria București ia un împrumut de urgență de 115 milioane de …
    30 apr. 2020 ·
    Împrumuturi | Lege 273/2006 actualizată 2023
    (1) Consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, pot aproba contractarea sau garantarea de împrumuturi interne ori …
    Împrumut de peste 118 milioane de lei, pe 10 ani, luat de Primăria …
    10 nov. 2023 · Primăria Capitalei va lua un împrumut de peste 118 milioane de lei,
    pe o perioadă de 10 ani, pentru a plăti noile tramvaie și autobuze …

  6. Ce glumă de prost gust! Să vezi ce vor îngheţa miticii în autobuzele electrice! Că deh, dacă dai drumu’ la climă, kaput bateria. Am o întrebare: BATERIILE PENTRU ACESTE AUTOBUZE CE PREŢ AU? COSTĂ CÂT JUMĂTATE DE AUTOBUZ? …… în condiţiile noastre de climă autobuze electrice ne lipseau. Bani aruncaţi aiurea. După un an de funcţionare mai mult ca sigur vor rugini în garaj din lipsă de bani pentru baterii.

  7. @axon – n-ai tu norocul sa cumpere ei chinezesti, cel mai probabil o sa sparga banii pe niste sisteme acreditate de licurici, care costa cateva mii per bucata, dar care o sa fie cumparate la vreo 10-12 mii bucata pentru ca vin si cu „mentenanta” vreo 2 ani, adica fix pana ies din garantie

  8. La cat costa o camera era de bun simt sa aiba deja intreaga flota de autobuze, troleibuze, tramvaie, toate camere, nu una mai multe, sistem complet de supraveghere sa nu existe unghiuri si zone neacoperite.
    Si asa un autobuz „verde” are un pret pe masura.

  9. nu ai voie sa filmezi pe nimeni in locuri publice. viata privata inseamna inclusiv drumurile pe care le faci. este o masure neconstitutionala! NU ACCEPTATI ACEASTA MIZERIE!

  10. Marine, iesi din pestera si du te la un supermarket, banca, benzinarie, aeroport, orice institutie publica etc.

  11. Ion: pune si citeste. filmatul in institutii publice este interzis. in magazine coporatiste este afisat pe usa, vrei bine, nu, nu. pentru ca ai d eunde alege: sunt magazine care nu fac acest abuz. inPRIVAT FACI CE VREI TU. pana la urma fiecare alege. ACESTA ESTE UN SERVICIU PUBLIC, PE CARE NOI IL PLATIM. AVAND IN VEDERE CA ESTE UN SERICIU PUBLIC (pus la dispozitie de o INSTITUTIE PUBLICA) FILMAREA ESTE INTERZISA! este o constrangere si NU este constitutional sa conditionezi accesul la serviciul public de o actiune care incalca VIATA PRIVATA! mai invata nene, ca d-aia ne ducem gramada … macar de-am scapa de voi mah, sa ramana Tara asta libera de incompetenti si habarnisti!

  12. cand am spus „sa scapam” sper sa va gasiti „o tara ca afara” – va sugerez china. faceti diferenta dintre instiutie privata SI CEA DE STAT, care oricum comite abuz, atat timp cat activitatea o desfasori in Romania si te supui CONSTITUTIEI (AICI SE VEDE CARACTERISTICA DE SCLAVETE AL ACESTE NATII CU „FOAMEAN-N GAT”) si cele de „stat la stat”. in ceea ce priveste aeroportul, acolo este cu totul alta discutie, pentru ca este vorba despre SIGURANTA PUBLICA SI SECURITATE DE STAT. acolo sunt camere dintotdeauna, pentru ca este vorba despre trafic de calatori international.

  13. apropos de „camere”: acestea se incearca a fi bagate cu forta pentru a ne obisnui cu controlul, pentru ca de control este vorna: MONITORIZAREA CETATENILOR! in timp ce ei fac fraude la nivel „ielitist” de sclaveti. bolsevismul mao este pentru noi nu pentru ei: OLIGARHIE SOCIALISTA (CA DE STANGA SAU DE DREAPTA ESTE ACEEASI MIZERIE! ACELASI NAMOL, MAH!).

  14. Nu, nici la aeroport n-au fost camere, cel puțin oficial, pînă la înscenarea cu demolarea controlată 911. De ce ar fi mai iscoditori la aeroport decît la o gară sau autogară. Nu tot oameni mulți se perindă. Dar ce vorbesc, decît la o stație de autobuz. Trebuie să ajungi cu măcat trei ore înainte pe peronul stației de tramvai trecînd e la cîini antidrog, detectoare de metale s.a..
    Cui îi e frică să zboare să stea acasă. La fel cu mașina, fac reguli după toți împiedicații. Desigur nu e de mila lor, e ca să calce buha, să ne calce nervii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.