Nou izvor de apă cu debite majore, pregătit pentru exploatare

Echipa de experți din cadrul Serviciului Teritorial Vest al Societății Naționale a Apelor Minerale S.A. a început un foraj cu adâncimea de 150 de metri pentru verificarea viabilității izvorului F1 SNAM ȘIȘTEREA (județul Bihor), realizând testul de eficacitate și cel de performanță la noua sursă subterană, precizează compania.

 „În spiritul principiilor de sustenabilitate ecologică pe care le asumăm în cadrul SNAM, testarea hidrodinamică de eficacitate și de performanță a forajului nou construit este importantă deoarece determină debitul optim de exploatare a acviferului, iar cunoașterea acestui debit optim este esențială pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă subterană și pentru a proteja mediul” a precizat general SNAM, Alin-Iuliu Udriște.

Acesta a oferit și detalii despre direcția dezvoltării în afaceri a Societății, cu accent pe atragerea de noi clienți, operaționalizarea unor surse de apă și căutarea de parteneri pentru izvoarele necontractate: „Căutăm permanent clienți pentru izvoarele necontractate, în paralel cu operaționalizarea altora noi, întrucât această resursă strategică poate plasa România într-o poziție privilegiată inclusiv pe piața internațională. Aceste activități au condus la rezultate economico-financiare cu care echipa SNAM se mândrește: anul trecut indică o creștere de aproape 4% a cifrei de afaceri față de 2022, de la 44,7 la 46,3 de milioane de lei, în vreme ce reducerea cheltuielilor s-a reflectat într-o creștere superioară a profitului, de 6,5%. Inclusiv pe primul trimestru al anului 2024 avem o creștere a veniturilor de 6,7% față de estimat.”, a spus Alin-Iuliu Udriște

Deținătoare a 43 de licențe de exploatare, concesionate de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, SNAM este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice, furnizând, în prezent, aproape jumătate din volumele de apă minerală naturală îmbuteliate de către societățile comerciale de profil din țară. Societatea are acționar unic statul român, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1099 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Bun! Da! Asta da!
    Ce spui ca italienii au „apa de izvor” de la robinet .. cu filtre ,inventate de un roman.
    Ptr ca staul impotent nu a valorificat inventia romanului el a servit-o italienilor!
    ???

  2. Este un nou izvor ce va fi pus la punct pe banii statului dupa care va fi predat la cheie securitatii pentru un viitor fost ‘micula’.

  3. Statul nu zice nimic ca astia, inbuteliatorii, vind apa minarala/plata la pret lapte degresat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.