Nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu

Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu, şoferul care anul trecut a produs un accident rutier soldat cu moartea a doi tineri şi rănirea altor trei, în localitatea 2 Mai, are loc astăzi la Judecătoria Mangalia.

La termenul anterior din 4 aprilie, procesul a fost amânat pentru a se introduce în cauză şi a se cita Fundaţia Română pentru Asistarea Victimelor Accidentelor, pentru a se cita mai multe părţi civile și un martor în vederea audierii.

Procesul se desfăşoară în continuare cu judecătoarea Ancuţa Popoviciu, după ce Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat pentru 24 aprilie, solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare a acesteia din funcţie, pentru comportamentul său din timpul procesului, când a venit nepregătită şi a întrebat dacă unul dintre tinerii decedaţi se află în sala de judecată.

Vlad Pascu din închisoare: Eu ştiu cine sunt eu

Avocatul familiilor victimelor, Adrian Cuculis, a declarat că la termenul de joi al procesului va solicita instanţei amânarea cauzei până după data de 24 aprilie, când se va pronunţa CSM în legătură cu suspendarea din funcţie a judecătoarei.

Potrivit acestuia, în situaţia în care pe 24 aprilie va fi admisă propunerea Inspecţiei Judiciare, practic judecătoarea care îl judecă pe Vlad Pascu nu va putea să pronunţe o hotărâre, fiind necesară repunerea cauzei pe rol şi reluarea întregii proceduri.

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. ori lasati indivizii sa se judece in pace
  ori rupeti usa Judecatoriei.

  (Cotidianu ne propune „voyeurism judiciar”,
  asa,
  mai cu perdea;
  cotidianu face circ cu disectie)

 2. Exista nenumarate materiale, in special in lumea americana, in care se descriu fenomenele ce insotesc pe cei ce se drogheaza in forma continuata. Printre ele, schimbarea modului de percepere a mediului inconjurator daca drogurile se iau in perioada copilariei sau adolescentei. Evolutia psihologica luind o intorsatura negativa sociala. La Pascu se vad deja lipsa de empatie fata de cei din jur, ca si öipsa sentimentului de vina ca r fi facut ceva rau. Totodata comportamente similare se vad si la parinti, luind in discutie cele scrise prin presa. La americani cubintul Junkie, in engleza inseamna gunoi sau deversari, descriu persoane pierdute ce nu mai pot fi salvate sau readuse in lumea sociala. Din pacate drumul cu drogurile merge doar intr-o directie, si peranta ca se mai poate face ceva e doar o pierdere de resurse materiale si umane.

 3. de ce nu se autosesizeaza parchetul (de bambus) cu privirea la linia drogurilor care ajung la familia pascu…? hm? de unde vin banii…

 4. Ancuţa a declarat ca se abtzine:
  daca nu-i reuseste ii ramane mecanismul antepronuntzarii.

 5. Aceasta facatura, o rusine de judecatoare are propte sus la justitia din bucale de n-o misca nimeni de pe scaun. E pila cuiva din justitia corupta a acestei tari.

 6. „Militienii” care l-au oprit de 2x in noaptea aceea si apoi i-au dat drumul sa conduca, sunt considerati complici la ucidere din culpa ? Daca ii luau „arma ucigasa”, accidentul nu se mai petrecea !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.