Noul coronavirus are aproape 200 de mutații

Oamenii de ştiinţă au descoperit aproape de 200 de mutaţii genetice ale noului coronavirus. Acest lucru i-a ajutat să afle în ce fel se adaptează virusul când se transmite de la o persoană la alta. Nu avem de ce să ne temem de aceste mutaţii, susțin specialiștii.

Oamenii de ştiinţă au analizat schimbările genetice ale virsului SARS Cov-2 prin analizarea genomului a mai mult de 7.500 de segmente prelevate de la pacienţi infectaţi de pe tot globul. Au descoperit 198 de mutaţii care au avut loc mai mult de o singură dată. Unul dintre co-autorii studiului spune că noul coronavirus nu se transformă mai repede sau mai încet decât era de aşteptat şi nici nu devine mai periculos.

„În principiu, nu avem de ce să ne temem de aceste mutaţii. Virusurile se schimbă, evoluează, suferă mutaţii, iar cele mai multe dintre aceste schimbări sunt absolut neutre. Am identificat un număr de mutaţii care se repetă de mai multe ori, în diferite rădăcini ale virusului. Ele ar putea reflecta, într-o anumită măsură, adaptarea la gazda umană. Dar, la acest stadiu, vreau să clarific, nu există dovezi că avem segmente mai virulente sau mai transmisibile”, a declarat Francois Balloux, de la Institutul de Genetică al University College of London.

Schimbările genetice mici identificate nu erau distribuite în întreg genomul virusului. Unele dintre acestea aveau foarte puţine mutaţii, iar cercetătorii spun că acele părţi invariabile ale virusului ar putea fi primele ţinte ale medicamentelor şi vaccinurilor create pentru a-l neutraliza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. La doua sute de mutatii (aproape la cite job-uri am schimbat eu !) si stiind ca „se lucreaza intens la vaccin” (va aparea cam pe la anu’, si valabil pentru varianta initiala a vaccinului !) probabil ca singura actiune valabila de intreprins e sfatul de la Radio Erevan : „Cetateni, va rugam sa va procurati cu totii cite un cearceaf (eventual un patchwork din masti uzate !) si sa va indreptati cu totii in sir indian, in liniste si ordine, catre cel mai apropiat cimitir !” Hai, un week-end placut !

  2. Nu, absolut nici un pericol cu mutatiile astea, puteti dormi linistiti ! Ca doar de aia in China, de unde a plecat totul, sint mai putin de 5000 de decese (hai sa admitem, poate cifre putin „cosmetizate” de chinezi !) iar in State, unde epidemia s-a declarat mult mai tirziu, sint acum aproape 80000 ! E acelasi lucru in ambele cazuri, „o simpla raceala” !

  3. stiri din pestera. covid este un virus wuhan de laborator ! ca si hiv, da ? are arn? da ! virusii creati IN LABORATOR NU SUNT MUTAGENI ! ASTIA HABAR N-AU DESPRE CE VORBESC ATAT TIMP CAT EI NU AU REUSIT NICI MACAR SA GASEASCA O SECVENTA A ACESTUI VIRUS !!! HABAR NU AU CU CE SE CONFRUNTA ! RESTUL ESTE POLITICA SI PROSTIREA POPULIMII CA SA FIE DIN CE IN CE MAI PANICATA, INBOTNITATA CA SA FIM CIUHAOPI CU TOTII ! ESTE CREAT UN HAOS INTENTIONAT PENTRU A NE SLABI SUVERANITATEA, ECONOMIA SI PENTRU A INTERZICE MUNCA ! VA FI DIN CE IN CE MAI GREU SA MUNCIM ! TREBUIE SA STAM IN CASE SI SA ASTEPTAM „LA LOCURILE NOASTRE” SA MURIM DE FOAME ! BHHAAAIII CHIAR NU VEDETI CA ASTIA CHIAR VOR SA NE DUCA IN ANARHIE ?! VOR UN RAZBOI MONDIAL PENTRU CA JUMATATE DINTRE NOI TREBUIE SA DISPARA ! LE TREBUIESC DOAR TERITORIILE ELIBERATE !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.