Noutăți despre pastila anti-Covid de la Pfizer

Pfizer a semnat un acord cu un grup sprijinit de ONU pentru a permite altor producători să fabrice pastila sa experimentală împotriva COVID-19, o măsură care ar putea face ca tratamentul să fie disponibil pentru mai mult de jumătate din populaţia lumii.

Într-o declaraţie emisă marţi, Pfizer a transmis că va acorda o licenţă pentru pastila sa antivirală către Medicines Patent Pool, cu sediul la Geneva, care va permite companiilor de medicamente generice să producă pilula pentru a fi utilizată în 95 de ţări, reprezentând aproximativ 53% din populaţia lumii, potrivit NBC News.

Acordul exclude unele ţări mari care au suferit epidemii devastatoare de coronavirus. De exemplu, în timp ce o companie farmaceutică braziliană ar putea obţine o licenţă pentru a produce pilula pentru export în alte ţări, medicamentul nu ar putea fi produs în mod generic pentru a fi utilizat în Brazilia.

Cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că faptul că înţelegerea a fost încheiată chiar înainte ca pilula Pfizer să fie autorizată oriunde, ar putea ajuta la încheierea mai rapidă a pandemiei.

„Este destul de semnificativ faptul că vom putea oferi acces la un medicament care pare a fi eficient şi care tocmai a fost dezvoltat, la mai mult de 4 miliarde de oameni”, a declarat Esteban Burrone, şef de politică la Medicines Patent Pool.

Acesta a estimat că alţi producători de medicamente vor putea începe să producă pilula în câteva luni, dar a recunoscut că acordul nu va mulţumi pe toată lumea.

„Încercăm să găsim un echilibru foarte delicat între interesele (companiei), sustenabilitatea cerută de producătorii de medicamente generice şi, cel mai important, nevoile de sănătate publică din ţările cu venituri mici şi medii”, a adăugat Burrone.

Conform termenilor acordului, Pfizer nu va primi redevenţe pentru vânzările din ţările cu venituri mici şi va renunţa la redevenţele pentru vânzările din toate ţările vizate de acord atât timp cât COVID-19 rămâne o urgenţă de sănătate publică.

La începutul acestei luni, Pfizer a declarat că pilula sa a redus riscul de spitalizare şi deces cu aproape 90% la persoanele cu infecţii uşoare până la moderate cu coronavirus. Experţii independenţi au recomandat oprirea studiului companiei pe baza rezultatelor promiţătoare ale acesteia.

Pfizer a declarat că va cere Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente şi altor autorităţi de reglementare să autorizeze pilula cât mai curând posibil.

De la izbucnirea pandemiei de anul trecut, cercetătorii din întreaga lume s-au grăbit să dezvolte o pastilă pentru tratarea COVID-19 care să poată fi luată acasă cu uşurinţă pentru a uşura simptomele, a accelera recuperarea şi a ţine oamenii departe de spital. În prezent, majoritatea tratamentelor pentru COVID-19 trebuie administrate intravenos sau prin injectare.

Marea Britanie a autorizat pilula împotriva COVID-19 de la Merck la începutul acestei luni, iar aceasta aşteaptă aprobarea în alte părţi. Într-un acord similar cu Medicines Patent Pool, anunţat în octombrie, Merck a fost de acord să permită altor producători de medicamente să pună la dispoziţie pilula sa COVID-19, molnupiravir, în 105 ţări mai sărace.

Deciziile Pfizer şi Merck de a împărtăşi brevetele medicamentelor Covid-19 reprezintă un contrast puternic cu refuzul Pfizer şi al altor producători de vaccinuri de a face publice reţetele lor de vaccinuri pentru o producţie mai largă. Un centru înfiinţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în Africa de Sud, menit să pună în comun reţete şi tehnologii de vaccinare cu ARN mesager, nu a reuşit să atragă nici măcar o singură companie farmaceutică să se alăture.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

7 Comentarii

  1. vaccinul-pastila e inghitit de oricine, dispare frica de ac. Probabil ca, n-au reusit nanonizarea cip-ului sa treaca prin ac si e mai usor de bagat pe gura, ca tot o au mare.

  2. Da. Este ivercmentina sub o alta denumire si de 10 ori mai scumpa !
    Pentru asta a fost interzisa ivercmentina ! Sa faca ei un medicament pe aceiasi baza cu aceleasi efecte !
    Oare realizam cata putere oculta, diabolica au acesti indivizi din bigpharma???

    Oare de ce-i lasam sa ne conduca viata pw acesti psihopati ???

     / Dezvaluiri
    Pastila Pfizer copiaza de fapt Ivermectina in mecanismul de blocare a multiplicarii virusilor Covid in celule. Pretul insa va fi cu mult mai mare!

    https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/pastila-pfizer-copiaza-de-fapt-ivermectina-in-mecanismul-de-blocare-a-multiplicarii-virusilor-covid-in-celule-pretul-insa-va-fi-cu-mult-mai-mare-1566748

  3. Primatele Acefale care Doresc Proteza Dentala la Pret Competitiv sint Incurajate sa Inghita Pastila.
    Side Effect este doar Unul:
    Va cad Dintii Stricati din Fata.
    Atit Zombie Joe TaliBuden cit si Tovarasa Nancy poarta Proteza Dentara OberMaterial Made in China.
    Specialistul in BullShit Mioritic cu Diploma de Vraci Medieval Jurma aproba Pastila Americana cu toata „raspunderea”.

  4. Vor sa vândă sub alte nume. Anticipează probleme serioase de imagine.
    De la Pfizer nu as cumpăra nici măcar o aspirina.

  5. Inainte de a va exprima opinia in scris, va rog sa fiti atenti la nuantarea cuvintelor in exprimare! In anumite locuri exista o nuanta care ulterior nu se confirma sau nu exista, chiar in acest material care pare a fi dintrun interviu! Initial spun de un acord, apoi nu exusta acordul si in final, pilulele sunt pentru tarile care nu au fost afectate grav de coro! Ceva nu e in regula, ceva nu se leaga, o alta capcana este intinsa cetatenilor.

  6. In anul 2009, criminalul Pfizer a fost condamnat la plata sumei de 3 miliarde de dolari. Pentru recidiva si complicitate la genocid ar trebui condamnat, cat mai repede, la faliment!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.